Se pregateste EUSSR ?

Autor: Alexa Ionescu

O istorie pe scurt…?

* 1992 – apar pe net documente despre un Proiect comun al aripii de stanga din Europa si Moscova denumit de liderul rus Mihail Gorbaciov in 1988-1989 „common sense” si se refera la transformarea pietii comune europene intr-un stat federal.
* 1985 – 1986

– comunistii italieni il viziteaza pe Gorbaciov, urmati de social democratii germani.
– intr-o nota secreta a securitatii romane apar doua nume alaturate Gorbaciov si Iliescu ca prieteni

** se discuta despre nemultumirile referitoare la introducerea privatizarii si a liberalizarii economiei de catre primul ministru Margaret Thatcher, care puneau in pericol de a inversa complet procesul social democrat. Atunci a aparut sintagma de capitalism salbatic si anti virusul lui….introducerea obiectivelor socialiste in toate tarile dintr-o data prin rapirea proiectului european si rasturnarea lui cu fundul in sus.
*** motivatii : incercarea de a salva pieile lor politice; evitarea crizei structurale care se adancea; frica de a pierde influenta si prestigiul, conservarea proprietatii.
**** concluzia : conspiratia convenita de comun acord- common sense….

* ianuarie 1989 – vizita la Gorbaciov a unei delegatii a Comisiei Trilaterale formata din :
– Yasuhiro Nakasone – fost prim ministru Japonia
– Valery Giscard d’Estaing – fost presedinte Franta
– David Rockefeller – bancher USA
– Henry Kissinger – fost secretar de stat USA

DISCUTIE: despre integrarea Rusiei in institutiile financiare ale lumii: GATT, FMI, Banca Mondiala.
In timpul discutiei Valerie Giscard d’Estaing ia brusc cuvantul si spune „Domnule presedinte, nu pot sa-ti spun exact cand se va intampla asta, dar probabil ca in 15 ani Europa va fi un stat federal si va trebui sa va pregatiti pentru asta. Trebuie sa lucrati cu noi si liderii europeni cum sa faceti asta, cum sa reactionati la asta si cum sa faceti sa interactionati cu celelalte tari europene, facand parte din aceasta.”

<<Cand afirma, in 1990, ca ne trebuie 20 de ani ca sa ne revenim, Brucan stia foarte bine ce spune, nu ?>>

PROFETII ?

Cum de stiau Giscard d’Estaing in 1989 si Brucan in 1990, cand Tratatul de la Maastricht nici macar nu fusese redactat, ce se va intampla peste 15 sau 20 de ani ?

SURPRIZE, SURPRIZE….

Cum de a devenit taman d’Estaing autor al Constitutiei Europene in 2002-2003 ?

EXEMPLUL ROMANIA ?

* 14 martie 1989-Europa Libera difuzeaza < scrisoarea celor 6 >Gheorge Apostol, Alexandru Bârladeanu, Constantin Pârvulescu, Corneliu Manescu, Silviu Brucan si Grigore Raceanu.

Cine semneaza Constitutia din 1991 ? Ca sa vezi … Alexandru Barladeanu….

Doi care stiau ? Nu miroase a conspiratie inca ? Continuam…..

* 1986, cu mai mult de trei ani inainte de lovitura de stat care a avut loc in Romania in decembrie 1989, prestigioasa revista americana TIME prevedea inlocuirea dictatorului Nicolae Ceausescu cu fostul activist de partid Ion Iliescu. Intr-un articol remarcabil publicat la 28 aprilie 1986 sub titlul „Batranii comunismului”, TIME analizeaza diferentele dintre liderul sovietic Mihail Gorbaciov si restul liderilor statelor comuniste din Europa de Est, explicand planul lui Gorbaciov de „intinerire” a conducerii partidelor comuniste din regiune. Semnatarul articolului, Frederick Painton, analizeaza solicitarea de reforma lansata de Gorbaciov si felul in care a fost receptionata aceasta de catre fiecare lider est-european – Erich Honecker (Germania de Est), Gustav Husak (Cehoslovacia), Nicolae Ceausescu (Romania), Todor Jivkov (Bulgaria) si Wojciech Jaruzelski (Polonia). In urma acestei analize, expertul TIME estimeaza ca unii din acesti lideri ai partidelor comuniste vor fi inlocuiti in viitorul apropiat de catre Moscova. „Chiar daca Gorbaciov nu forteaza debarcarea vechilor lideri, varsta si starea de sanatate a acestora sugereaza ca ar putea avea loc o schimbare curand si brusc in aceste tari”, nota TIME in 1986. Mai mult decat atat, revista americana a reusit chiar sa il identifice pe succesorul lui Ceausescu la conducerea Romaniei: Ion Iliescu. Pe acesta TIME il incadreaza in grupul de „viitori lideri” din cadrul partidului comunist pe care Gorbaciov ii cauta pentru schimbarea vechii garzi comuniste, numindu-l „protejatul lui Gorbaciov”.


Predictia pe care o face revista americana este deosebit de precisa. Astfel, TIME reuseste sa anticipeze si faptul ca Ion Iliescu si sistemul promovat ulterior de acesta au facut tot ce au putut pentru prelungirea tranzitiei de la comunism la democratie in Romania: „Simpla instalare a unei noi echipe de lideri mai tineri nu va insemna in mod obligatoriu o schimbare reala in Europa de Est. (…) E de asteptat ca inovatia sa continue sa fie intampinata cu raceala in estul Europei.”

* 22 decembrie 1989 – Ion Iliescu il acuza pe Ceausescu ca «a intinat nobilele idealuri ale comunismului»

* 23 mai 1990 – discutie Lilov – Gorbaciov

<<<A.Lilov: Greseli, la noi în Bulgaria, s-au facut nu mai putine ca în URSS. Acest lucru a permis pregatirea terenului pentru cresterea opozitiei.


M.S.Gorbaciov: Bine ca ati reusit totusi sa evitati desfasurarea unor astfel de evenimente cum sînt cele care au avut loc în Germania Democratica si în România. Este foarte important ca voi ati gasit singuri o initiativa înteleapta, îndrazneata si corecta. Este adevarat ca acum în România Iliescu coordoneaza actiunile destul de bine.


A.Lilov: Da, el a reusit sa obtina o victorie foarte buna. Probabil ca noi în Bulgaria nu vom reusi sa avem o astfel de victorie la urmatoarele alegeri.


M.S.Gorbaciov: Tocmai: nici nu aveti nevoie de o astfel de victorie. Important este sa nu respingeti opozitia, ci din contra, trebuie sa colaborati cu ea. Lasati-o sa îsi asume ea responsabilitatile! Astfel punem problema si la noi.


A.Lilov: Cum va imaginati, o vor recunoaste si în România? Îl am în vedere, înainte de toate, pe Ion Iliescu?


M.S.Gorbaciov: Da, el ocupa acum o pozitie calculata si pregateste o colaborare foarte constructiva. Dar cred ca nu e cazul sa afisam foarte mult potrivirea si coincidenta punctelor noastre de vedere.>>>

Stenograma discutiei Gorbaciov – Iliescu la Moscova
http://psi.ece.jhu.edu/~kaplan/IRUSS/BUK/GBARC/pdfs/sovter75/sovter75-e.html

Iliescu a fost singurul care a semnat tratatul cu URSS.

Ceausescu a cazut, iar Iliescu i-a luat locul. Ultimul pe lista, „cu voia dumneavoastra”, dupa cum a spus chiar el.
Atunci, nimanui nu i s-a parut anormal articolul 9 din comunicatul Frontului Salvarii Nationale care spune în 22 decembrie 1989 ca ramânem fideli Tratatalui de la Varsovia. Ulterior, Iliescu a declarat ca nu l-a cunoscut pe Gorbaciov decât în ’90, calificând drept o poveste faptul ca Nicolae Ceausescu crede ca e prieten cu Gorbaciov. Tot atunci, ministrii lui Petre Roman au calatorit foarte des la Moscova. Se reluase pregatirea cadrelor militare si a diplomatilor în academiile si institutele de la Moscova, politica la care România renuntase înca din 1964. În acest timp, mii de oameni se strigau în Piata Univesitatii: „Cine a stat cinci ani la rusi, nu poate gândi ca Bush”. De altfel, Iliescu a fost singurul lider din fostele tari socialiste care a semnat tratatul cu Uniunea Sovietica, în care se specifica si faptul ca România si URSS nu vor participa la nici un fel de aliante îndreptate una împotriva celeilalte.

România, spunea atunci Gorbaciov, „a devenit prima tara care s-a aratat pregatita” pentru a încheia un tratat cu URSS dupa prabusirea Cortinei de Fier. Cu toate ca în iulie 1993, generalul Dumitru Cioflina, seful Marelui Stat Major, declara ca nu putem avea relatii mai strânse cu NATO decât cu Federatia Rusa”, în ianuarie acelasi an, lovitura de teatru. Iliescu declara ca România vrea în NATO. Iar în primavara anului 1994, liderul de la Bucuresti sustinea ca doreste o relatie strânsa cu NATO, dar si o relatie de securitate cu Rusia. Începuse sa o scalde cu gratie pentru ca se schimbase contextul politic, la fel cum o face si azi.

01 Decembrie 2007

Tandem. Iliescu si Gorbaciov s-au reintalnit in aceasta saptamana, la Budapesta, cu ocazia celei de-a 50-a aniversari a Tratatului de la Roma. S-au inteles in ruseste, limba pe care Iliescu o vorbeste cursiv si singura pe care o vorbeste si Gorbi

CUM POTI FACE SA AI SOCIAL DEMOCRATIE SI SOCIALISM ?

Pai trebuie sa ai structurile sovietice si modul de functionare in acestea…

CUM ESTE PARLAMENTUL EUROPEAN ?

Va spune ceva designul Sovietului Suprem ? Similitudinea conceperii lui ?

DAR COMISIA EUROPEANA ?

Seamana cu Biroul Politic rus ? Difera doar numarul de membri 25 in loc de 13 sau 15… In rest nu este controlat de oricine si nu sunt alesi de catre oricine.


Cand te uiti la cele 80000 de pagini de reglementari si activitatea bizara a acestora ai revelatia planului cincinal…planificarea pe 5 ani in avans de la economie pana la ultima fructa. Cand te uiti la tipul coruptiei in UE este exact tipul sovietic de coruptie de sus in jos, mai degraba decat de jos in sus.

Aceasta este varianta blanda a Uniunii Sovietice…nu se vede…n-are gulag si n-are KGB…inca….dar daca privim atent la structura EUROPOL….vedem cum incepe sa aiba, cum tinde sa capete imunitate diplomatica…
Va puteti imagina un KGB cu imunitate diplomatica ?
Va avea 32 de feluri noi de crime – doua dintre ele fiind deosebit de ingrijoratoare:

– Rasismul
– Xenofobia

 

Nici o curte din lume nu defineste acestea ca pe o crima, dar Belgia a facut inceputul si este un avertisment…

 

Un membru al guvernului britanic Patricia Hewitt avertizeaza ca opozitia la imigratia necontrolata din lumea a treia va fi considerata rasism, iar cei care se opun integrarii europene vor fi considerati xenofobi..un alt avertisment…

Intre timp se introduce la greu ideologie, ca doar Sovietul asa a fost condus, nu ?
Ideologia social democrata a corectitudinii politice care se extinde si devine o ideologie opresiva, uitand sa mentioneze de exemplu ca fumatul este interzis cam peste tot..sau discutia agresiva despre homosexualitate trecuta ca lege in Franta..Anglia trece legi care incita la ura de rasa, iar Biserica se implica in politica…

Ceea ce se observa, luat în perspectiva, este o introducere sistematica a ideologiei,care mai tarziu ar putea fi pusa in aplicare cu masuri opresive.

Se pare ca acesta este scopul, altfel de ce am avea nevoie de Europol ?

Parca am fi de o viata intr-o perioada rapida, sistematica si consistenta a disolutiei democratiei. Avem o carta legislativa si de reglementari de reforma, care transforma ministrii in legiuitori, care pot introduce legi noi fara sa mai plictiseasca Parlamentul sau populatia- vezi taxa auto, ca sa nu mai vorbim de guvernarea prin OUG-uri.

Romania ca si alte tari din UE a supravietuit navalelor turce, la doua razboaie mondiale si la 50 de ani de razboi rece fara a avea vreo nevoie de a introduce acest fel de legislatie si fara a suspenda drepturile civile si a introduce puteri de urgenta…

De ce avem nevoie de astea acum ? Nu cumva este un preludiu al unei dictaturi perverse ?

Situatia nu este roza deloc .. toate partidele politice sunt complet luate de valul UE si nici un membru macar nu se opune, fiindca au devenit extrem de corupte si nu ii mai intereseaza ( ca si cum i-ar fi interesat vreodata ) sa apere libertatile si drepturile cetateanului. Totul arata ca si cum suntem in colaps si criza permanenta. Cel mai probabil ne indreptam spre un colaps economic prin cresterea cheltuielilor si a impozitelor, incapacitatea de a creea un mediu competitiv, exces de economie, birocratie .. etc. Ca sa nu mai vorbim de nebunia introducerii monedei euro, care se presupune ca nu e politica…

Nu o sa fie un colaps ca al Uniunii Sovietice, dar va trebui inca o generatie ca sa se recupereze pierderile. Sa nu ne iluzionam ca cei care muncesc in EU, daca va fi recesiune economica vor mai fi tolerati acolo si ca nu vor exista tensiuni etnice acolo…uitati-va la ce se intampla in Italia..
Pana in prezent, in ciuda faptului ca exista cativa anti UE aproape in fiecare tara, nu este de ajuns. Se pierde timpul si se pierd… In acest timp ideologia sovietica invatata in scoala tinde sa creeze o noua entitate istorica in Europa pentru a creea un nou popor numit european , indiferent de mijloace.
De comun acord cu doctrina comunista si gandirea socialista statul national tinde sa dispara. Apare criza de identitate nationala. Presiunea pe psihic este cuvantul de ordine. Este aproape santaj ceea ce se intampla.
Danemarca a votat impotriva tratatului de 2 ori.
Irlanda a votat impotriva tratatului de la nisa
Elvetia a fost fortata sa faca de 5 ori referendum si de tot atatea ori au respins tratatul

Un truc pentru idioti ? Cate referendumuri trebuie sa faci ca sa se inteleaga ca raspunsul este NU ?

Uniunea Europeana este ceea ce americanii ar denumi „casatoria shotgun „. UE nu poate fi democratizata datorita structurilor.

 

Un truc pentru idioti ? Cate referendumuri trebuie sa faci ca sa se inteleaga ca raspunsul este NU ?

 

Parlamentul European este ales pe baza de reprezentare proportionala, care nu este o reprezentare adevarata si care voteaza procentajul grasimii din iaurt sau lucruri asemanatoare, fiindca trebuie sa vorbeasca limbajul comun conform directionarii. In medie un parlamentar european poate vorbi de la tribuna cam 6 minute pe an in sedinte….

UN FEL DE CONCLUZIE….?

Cum e posibil ca, in plina democratie, sute de ziare si zeci de televiziuni sa transmita, pina la urma, acelasi lucru?

VA ARATAM NOI CUM SA GANDITI….?
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s