Mic tratat de manipulare globala – petrolul, hrana si hoaxul

sursa: http://forum.realitatea.net/showthread.php?t=22902 ; http://forum.realitatea.net/showthread.php?t=22903  (autor user Alexa2 )

 

Mic tratat de manipulare globala

 

Episodul 1
Cum sa nu te apuce plictiseala, cand pretul petrolului creste constant si toata lumea spune ca se va termina…. OK…se pare ca cineva a decretat ca „les jeux sont faits, rien ne va plus” ! Mai ales ca, de fiecare data cand pui un semn de intrebare undeva .. sar nihilistii sau altii de felul lor, pentru care a judeca cu propria minte sau a examina simultan variantele sau scenariile posibile, fara sa tii partea cuiva este o adevarata blasfemie… Functioneaza inca chestia, ca a cerceta inainte de a crede orice … este un sport interzis.

Totul a inceput cu un articol de pe Hotnews intitulat „Raportul secret al Bancii Mondiale-biocombustibilii au provocat criza alimentara” …(http://economie.hotnews.ro/stiri-con…tara.htm)…si de vina este faptul ca, rezervele de petrol de pe Terra sunt pe terminate, basca, ca se incalzeste planeta de ne topeste. Si asta din cauza consumului de combustibili fosili. Fosili ??? Hmm .. astia chiar ca s-au intrecut cu gluma lor gogonata.

Am fi putut sa luam de bune aceste afirmatii, dar…suntem de principiul – intai cercetezi si dupa aceea crezi

Asa ca…sa cercetam !

Exista pe bune o criza a petrolului ?

Pai, sa vedem ce avem… Stie cineva cum s-a format petrolul ? Exista doua teorii majore :

  1. Teoria lui Lomonosov, care spune ca petrolul este de origine organica, fosil deci si asa cum am invatat la scoala se gaseste in rocile sedimentare. Ca si cum dinozaurii au dat in primire fix ca el sa apara..in pungi, care cu timpul se epuizeaza total…
  2. Teoria lui Mendeleev, care spune ca petrolul are origine abiotica..adica, nu provine din dinozauri, ci este un material primordial, nascut in strafundurile planetei, ce erupe constant catre suprafata precum magma vulcanilor.

De ce n-am auzit si invatat la scoala si despre aceasta teorie?

Pentru ca cineva s-a prins ca petrolul este o marfa vitala tocmai buna de manipulat ? Pentru ca din ratiuni economice marile concerne au interes sa se joace cu pretul lui si cu zonele de influenta asa cum vor muschii lor ?

Pentru ca faptele spun ca el nu se gaseste doar in rocile sedimentare, ci si in cele cristaline si sunt o mie de exemple de felul asta…cel mai tare fiind bazinul White Tiger din largul coastelor vietnameze, unde sta pe un fundament de granit…  Ce sa mai spunem ca fostele zacaminte se reumplu periodic ?

” Ceva misterios se intampla la Eugene Island 300. Productia de petrol din zona, adica in Golful Mexic, in largul Coastei Louisiana a fost considerata in epuizare cu multi ani in urma. Descoperita in 1973, exploatarea de varf a fost de 15.000 de barili pe zi; pana in 1989 productia a scazut la aproximativ 4000 de barili pe zi. Apoi brusc .. norocul se reintoarce la Eugene Island si acum produce mai mult de 13.000 de barili pe zi, iar rezervele estimate au saltat brusc la mai mult de 400 milioane de barili ( estimarea initiala era de 60 milioane de barili).” 1999 Wall Street Journal

Mai multe despre Eugene Island 330 http://www.science-frontiers.com/sf124/sf124p10.htm

Cum naiba ?
……………………….

In 1974, un articol publicat in Buletinul Asociatiei Americane a geologilor petrolieri spune cam asa:

„Toate depozitele gigant de petrol sunt explicate in mod logic de teoria abiotica, pentru ca simple calculatii ale volumului potential de hidrocarburi din acele zone arata ca materiile organice sunt prea putine pentru a furniza volumul de petrol existent in acele zone ”

 

……………………….
I-auzi !!!

Un articol din 1999 aparut in Wall Street Journal arata ca cei mai multi geologi sunt foarte presati sa explice, de ce, cel mai mare rezervor mondial de petrol, cel din Orientul mijlociu, a depasit dublul rezervelor din ultimii 20 de ani, in ciuda exploatarilor intense si a descoperirilor noi relativ putine. Ar fi necesari destul de multi dinozauri si plante preistorice sa explice estimarea de 660 miliarde barili de petrol in regiune „ nota Norman Hyne, profesor la University of Tulsa.
…………………
Ca sa vezi….

Poate cel mai intrigant articol este cel in care se spune ca „ oamenii de stiinta care studiaza zonele petroliere spun ca petrolul care iese acum are o varsta geologica diferita de cel de acum 10 ani”, iar aceasta disparitate Wall Street Journal o explica prin citarea lui Thomas Gold, profesor emerit la Cornell University : „petrolul este, de fapt, renewable, un sirop primordial fabricat continuu de catre Pamant in conditii de presiune si temperatura extreme. Pe masura ce migreaza spre suprafata este atacat de bacterii, ceea ce-l face sa para a avea o origine organica, datand de pe vremea dinozaurilor ”
http://rongstad.blogspot.com/2008/03…il-theory.html

Pfuii.. Deci, poti sa te joci cu concesionarile fara ca fraierii sa se prinda, nu ?…ceva cunoscut ? Mai ales ca au ajuns cu concesionarile deja… in spatiu .. parca Exxon si-a „adjudecat” Titan-ul, nu ? Ahh .. ce chestie faina ! Ati auzit de dinozauri, paduri tropicale si plante preistorice pe alte planete sau asteroizi ? Eu , sincer , nu.
NASA insa a descoperit hidrocarburi
„Data from the Cassini probe orbiting Saturn has shown that the ringed planet’s moon has „hundreds of times more liquid hydrocarbons than all the known oil and natural gas reserves on Earth.”

Avem deja o dilema, nu ? Fie teoria abiotica este reala, fie pe Titan a existat viata multa de tot  Deja ne simtim mai bine ca nu suntem singuri in Univers….oricum ar fi fost prea multa risipa de spatiu…haha… Asa ca am luat la puricat sursele de informatii legate de petrolul abiotic, situatia exploatarilor vechi , declaratii si studii etc.

Luati de citit:

(link-uri)
http://www.engdahl.oilgeopolitics.ne…___russia.html Confesiunile unui fost adept al teoriei biotice, actualmente crezand taman pe dos.
http://www.oralchelation.com/faq/wsj4.htm
http://www.physicsweb.org/articles/news/8/9/9/1
http://www.vialls.com/wecontrolamerica/peakoil.html
Boon…deci, ce avem ? Petrol la greu, zone vechi care se refac, trebuie doar sa ai rabdare si sa astepti… In timpul asta…(ca sa nu ne plictisim) ne uitam pe Discovery la diferite documentare, despre inginerii care construiesc chestii fantastice si nu e greu sa presupunem ca au gasit o solutie sa foreze la mari adancimi..Poate ca deja au tehnologii de care noi nu avem habar…ceva gen NASA..asa ca am putea presupune ca se indreapta catre mantaua superioara a pamantului, unde se pare ca balteste de petrol..

Episodul 2
Hmm…dar hai sa fim pesimisti si sa presupunem ca nu exista inca supersculele de forat, asa ca ia sa vedem ce avem mai la suprafata. ( Si totusi nu putem sa nu remarcam investitiile relativ mici facute de marile companii petroliere pentru a descoperi noi depozite; unde se face reinvestitia , totusi ? In ce tehnologii ? ) Eiii…mistere…. 

Pai, avem o gramada.. http://www.kiplinger.com/businessres…ty_080630.html
Iata un articol interesant din 30 iunie 2008, care pune o intrebare clara:

„Crezi ca SUA ramane fara petrol ? Gandeste-te inca o data!”
Scade petrolul accesibil usor, de fapt accesibil cu tehnologiile deja consacrate. Un pret mai mare al petrolului ar justifica investitiile in alte tehnologii si …. bla bla…
Oare asa sa fie ?

Era un articol umoristic pretinzand ca USA se gandeste sa intre in OPEC http://www.isnare.com/?aid=58085&ca=Humor
Interesanta viziunea  Si tentanta vizuina..

Asaaa ca .. despre ce CRIZA vorbim, cand este clar ca NU E ?
Inseamna ca cineva are niste interese sa foloseasca aceasta pseudocriza si mai ales sa o propage. Sa obtina ce ? Cresterea preturilor alimentelor ? Micsorarea suprafetelor cultivate pentru hrana, pentru ca este mai rentabil sa cresti plante pentru biocombustibili ( care, intre noi fie vorba, este un mare hoax, se cunosc de multa vreme tehnologii mai bune asa incat sa nu fie nevoie sa folosesti terenurile care erau cultivate pentru hrana) ?

Hai sa facem un mic rezumat:

1. Petrolul este orice, numai pe terminate nu.
2. Deci, nu exista un motiv REAL de crestere a preturilor petrolului.
3. Dar, daca creste pretul petrolului, cine este de vina ? Presa, comentand subtil arata cu degetul ….. Arabii si rusii! Wow .. ce simplu sa le demolezi imaginea si asa suferinda. Dar sa le urci in cap toata planeta este o performanta „de invidiat”. Combinata cu terorismul duce la ……
4. Cat pierd rusii si arabii ? Ca imagine enorm. Ca influenta enorm. SUA ramane cu imaginea de democratie eliberatoare, iar Rusia de putere opresatoare. Evident ca nu le plangem de mila rusilor sau arabilor…
5. Evident ca arabii sunt pe locul celor nemilosi, nebuni si teroristi…
6. Internationalele ce extrag petrol cheltuiesc ciudat de putini bani pe explorarea de noi zone, dar dau dividente mari si investesc in altceva .. se pune intrebarea – in ce ?
7. Pretul hranei creste constant, desi nu exista motiv real ………………….. .
8. Avem o noua problema, un nou hoax .. incalzirea climei .

Incepem cu punctul 8 .. foarte pe scurt: Incalzirea planetei din cauza consumului mare de petrol! Pe bune ? A crescut cantitatea de CO2, dar nu asta-i cauza principala a dezechilibrului climatic. Cea mai importanta cauza este incalzirea soarelui, lucru vizibil si pe Marte si pe Pluto asa cum ati vazut in hoaxul cu clima. Si parca nu s-a plimbat nimeni cu SUV-urile pe Pluto sau Marte  A doua cauza este taierea padurilor. Oare cine a facut-o ? Cui a servit taierea a peste 90% din padurile tropicale ? Mai multe despre acest HOAX, aici: 

Deci nu avem nici o criza de petrol !! Uite ce spun unii…..

Declaratii vis a vis de criza petrolului
Russell Train – fost administrator al Agentiei de Protectie a Mediului, referitor la criza de energie : “We can and should seize upon the energy crisis as a good excuse and great opportunity for making some very fundamental changes that we should be making anyhow for other reasons.”

Anthony C. Sutton – economist si istoric, autorul cartii „Energy the created crisis” :
“There is no energy crisis in the sense of a physical scarcity of energy resources. There is however, a manipulated and artificially created energy situation. There is no absolute shortage of energy resources for our planet in the foreseeable future, only a mythological energy Armageddon in the minds of social activists, or a utopian search for a zero risk world by environmental dreamers, and our mythical energy shortage can be dismissed with a few statistics. America’s present energy reserves are enough for the next 2000 years.”

1970

Wall Street Journal – “The energy crisis is a snare and a delusion. Worse, it’s a hustle. We’re now prepared to explain it for once and for all. Could the current energy crisis be a repetition of the past to achieve further political motives and incentives, besides record profits.
What about the current food crisis? Is it another snare and hustle devised by our global hybrid elites who carry the heads of politicians and the bodies of corporations?
Should we all accept the food shortage, panic, hoard food, then, switch to genetically modified foods? Many countries have been strongly opposed to the use of GMO, due to the lack of honest information about its impact on health, and due to its total control over farmers, in which they have to repurchase the seeds from the global corporation over and over again every year, in order to have a crop to sell. Therefore, changing the nature of the land and of traditional farming for marketing and profit purposes.
What better strategy is there to force everyone to switch to GMO, than to create a food shortage, multiply the cost of food, and make it hard for people to get their most basic need met? Monsanto would be grateful! „

Dar cui foloseste toata aceasta minciuna?

Hai sa vedem ce ar iesi din unele chestii scrise mai sus:

Daca exista petrol …
a. ce anume s-a schimbat ca zone de exploatare si cum se schimba balanta puterii ? Ce rezerve de petrol avea URSS, unde sunt fostele exploatari si ce legatura este intre aceste foste exploatari ( s-au reumplut sau nu ???) si punctele fierbinti de razboi?
b. Ce particularitate au rezervele din zona Azera si Marea Caspica de este atata nervozitate pe-acolo ?
c. Ce piete cresc repede si sunt interesante rau de tot din punct de vedere economic ?
d. Un loc aparte il ocupa Alaska si Polul Nord ………care face parte din agenda globala de cucerire si control a acestor teritorii.

„Rezervele de petrol si gaze naturale in aceasta regiune sunt estimate la 25% din rezervele totale ale lumii.”


Moscova Time, 3 august 2007

„USGS- US Geological Survey estimeaza ca Marea Nordului reprezinta batalia pentru o noua clasa mondiala a petrolului ” CNNMoney.com,25 octombrie 2006

Rusia are interesul de a cuceri noi teritorii in zona si chiar pretinde o parte din el avand cea mai mare granita cu zona arctica. Intoarsa in era Sovietului, Rusia ….” is now claiming sovereignty (under the International Convention on the Law of the Sea, UNCLOS) over a vast 1,191,000 sq km territory which is part of the Arctic shelf. This territory claimed by Russia submitted to the UN Committee that administers UNCLOS is said to contain substantial hydrocarbon reserves, on the Arctic seabed:
The 1982 International Convention on the Law of the Sea (UNCLOS) establishes a 12 mile zone for territorial waters and a larger 200 mile economic zone in which a country has exclusive drilling rights for hydrocarbon and other resources.”

(Http://www.oilmarketer.co.uk/2007/07…rtic-oil-grab/ )

Apropo…..oare, DE CE McCain a ales-o taman pe Guvernatoarea Alaskai…vice ?????

Ia sa vedem ce se spunea Congresul American prin 1988 (http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/oil.html):

„Domnule presedinte, zona Caspica contine rezerve exceptionale de hidrocarburi neexploatate. Doar ca sa va faceti o idee [..] in 1995 productia era de numai 870,000 barili pe zi. Pana in 2010, companiile vestice ar putea creste productia la aprox 4.5 milioane barili pe zi, o crestere de 500% in doar 15 ani. …. probabil ca acesta regiune ar putea furniza aproximativ 5% din productia mondiala de petrol.”

(Declaratia lui John J. Maresca, Vice President of International Relations, Unocal Corporation; 1998 Congressional Record)

Ca idee, in ianuarie 2008, productia OPEC era de 32 milioane barili pe zi. O matematica simpla arata ca….. cca 14% din petrolul de azi ar veni din zona vanata in 1988 !!!!

Documentul spune in continuare:„ La Unocal noi credem ca factorul central in planificarea acestor conducte este localizarea viitoarelor piete de energie, care vor avea nevoie de aceste resurse”

In continuare, vice-le mentioneaza ca principala piata este Asia ( fosta Europa centrala si de est nu sunt atat de interesante, pentru ca au un factor de crestere econonimc mic), iar singurul traseu posibil este prin Afganistan .

Urmarea se stie:


1. The US government informed other nations of it’s plan to invade Afghanistan months before the 9/11 attacks

2. 9 September 2001: Bush given Afghanistan invasion plan

3. 7 October 2001: Bush announces opening of Afghanistan attacks

4. 13 June 2002: Hamid Karzai Elected as New Afghan Leader (Former Unocal Consultant)

5. 27 December 2002: Afghanistan Pipeline Deal signed

Aici intra in joc CONDUCTELEEE .. pe linia carora sunt suspect de multe razboaie  Vezi traseele conductelor aici : http://forum.realitatea.net/showthread.php?t=22851

 

De ce creste pretul la petrol ?
Este clar ca OPEC are o noua strategie, fiindca s-a prins ca isi va pierde din influenta, prin aparitia altor surse. Pe de alta parte, ce tehnologie noua se vrea pe piata si la ce preturi ?

Pe plan global, diverse tehnologii alternative sunt folosite PENTRU infometare, in conditiile in care este greu de crezut ca savantii n-au facut calculele referitoare la impactul suprafetelor cultivate cu ….. versus suprafetele necesare pentru producerea hranei. Sau toti de pe la diverse institute de cercetari si mari companii si-au pierdut brusc uzul ratiunii, ca sa nu spun ca s-au prostit ?!

Intre timp este cert ca exista un impact: se amplifica situatiile conflictuale din anumite regiuni, mor oameni in razboi si tot mai multi de foame.

Ambele = depopulare ?!

Hmm .. asta ne duce cu gandul la Kissinger si al lui raport, adoptat parca ( ???), plus altele ( dar despre asta in alt episod).

Exista insa un impact pe care NU ar trebui sa-l trecem cu vederea: din aberatia pret petrol – hrana se creaza o piata pentru un tip de alimente, despre care se stie ca vor duce la mutatii asupra oamenilor. Evident, discutam despre organismele modificate genetic. Din nou, despre asta…. in alt episod….

Daca tot ne-am lansat, hai sa tricotam un pic, asa, in incheierea acestui minunat episod:

Pana acum ne-am uitat la niste miciunele legate de petrol, de gaze, dar si la luptele legate de conducte. Hai sa fim si noi scenaristi si sa tricotam ceva:

Daca ne uitam pe traseele conductelor de gaze o sa vedem muuulte liniute aparent inofensive. Dar gazul metan NU are miros ( adica miroase el usor eterat, dar se simte greu) , ca urmare i se pun mercaptani, niste substante care put de-a dreptul. Ca si situatia in sine…… Liniutele conducte traverseaza tari peste tari si , pana acum, au un mare stapan, care-si permite sa ameninte in stanga si dreapta toate tarile dependente de el.

Stapanul asta nu prea vrea sa-si piarda puterea absoluta, mentinuta cu greu vreme de 60 de ani, mai ales ca acum are un concurent in Fat frumos Democratul din Imparatia de Vest. Conductele alea au si ele niste vane ( asa se numesc ?) cu pozitii de inchis – deschis , cu sisteme de siguranta etc. Dar cine stapaneste inchiderea – deschiderea si oprirea sistemelor de siguranta are la dipozitie una bucata arma deosebita:

– intr-o zi se supara rau de tot si nu mai pune mercaptani in gaze, deci gazele nu mai au miros sesizabil usor

    si la un moment dat… deschide vanele si pana sa se prinda cineva, gazul metan se imprieteneste cu oxigenul si din dragostea lor ies niste pui de explozii, care se tin lant si dau peste cap intreaga structura a unei tari, omoara oameni, distrug cat se poate, fara sa fie nevoie sa trimiti un avion sau un soldat pe teren, ca doar asta costa.

– oare asa arata Armagedonul ..de care se face pomenire in Biblie ?

Ok .. momentan este doar un scenariu, dar daca miza GREILOR LUMII este depopularea , uite ca se poate face usor, daca partea cu OMG-urile, chimicele din alimente, vaccinurile, mancarea proasta, medicamentele aiurea…. dau gres

 

Episodul 3 – Intrebari retorice

1. Cat costa pe bune…nu halatul, ci…PETROLUL ?
Stiu ca e retorica intrebarea, dar sincer…as vrea sa stiu cat costa efectiv si cat se castiga din afacerea asta…nu fiindca ma intereseaza neaparat cum scot unii banii din PAMANT, din granit sec…ci, care este PROFITUL, de fapt…

Uite ca vrem sa stim cam de cate miliarde suntem fraieriti….fiindca inca mai credem ca facerea de bine e…..na! , ca mi se transforma brusc concluziile in injuraturi…si daca cuiva ii pasa ca din banii astia, ai nostri, se finanteaza la greu diferite …”manevre de culise „ …..

Unii sponsorizeaza razboaie, altii politica sau de ce nu pe amandoua deodata …

La noi se sponsorizeaza partide de exemplu…are cu ce ba, are cu ce ….!

2. Ce a concesionat de fapt Statul Roman ?
Ar putea macar partidele nesponsorizate de „tatal petrolului romanesc Don Petrom” sa ne scoata din retorica si sa ne raspunda la o intrebare platita cu ……. costul privatizarii ? Daca e cu reumplere ….de fapt si de drept, ce rezerve de petrol a concesionat Romania catre straini ?

Iata ce am gasit :
„Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a anuntat ca va scoate la vânzare publica rezerva de zacamânt asociat, titei si gaze naturale, situat la periferia orasului Salistea de Sus, în Podierei, informeaza Agerpres.

Câmpul pertrolifer Podierei contine zacaminte asociate având în compozitie titei si gaze naturale.
Presedintele ANRM, Bogdan Gabudeanu, a precizat ca, odata cu scoaterea la vânzarea a zacamântului Podierei, se vor mai licita alte 13 perimetre de titei si gaze naturale din România.
Sondele de la Podierei au început sa extraga resurse naturale în anul 1956, iar în anul 1988 a fost suspendata activitatea de extragere a titeiului si gazelor naturale considerându-se ca zacamântul ar fi scazut în continut.
În Podierei se mai afla cinci sonde de extragere a titeiului care au fost abandonate odata cu oprirea extractiei.
Profesorul Ioan Burnar din Salistea de Sus a marturisit ca si în localitatea Sacel, situata la doar 3 kilometri de Salistea, au functionat 25 de sonde care extrageau titei, dar în urma cu sase ani activitatea de extractie a fost oprita brusc deoarece s-ar fi epuizat resursele….”

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s