Sa ne rugam Domnului ca ochiul Dracului sa fie sanatos!

O postare in stil dan popa’s blog  😀 Ironie fina , portie regala.

––––––––––––––––

Doamne, fa ca zvonurile care circula in piata sa nu fie reale! Fa cumva ca ochiul lui 666 sa fie indestulator pentru banci, astfel ca ele sa nu dea faliment. Mai fa, Doamne, ca ceea ce vorbesc barfitorii de serviciu, cum ca o banca locala ar fi in pragul dezastrului, sa fie o minciuna. Eu am sunat la unui dintre actionari si ala mi`a spus ca sunt zvonuri tampite, Doamne. Ca, abia daca daca apare numele bancii in media sau pe bloguri, lumea va alerga sa isi retraga banii. Tu ce zici, Doamne? “Abia atunci ar veni falimentul. Daca mai mult de 30 la suta dintre deponenti vor alerga sa isi lichideze depozitele, sigur vor aparea probleme, ceea ce e de evitat”, mi`a spus actionarul. Care, sa stii Doamne, ca a mai adaugat ca exista, in timp de crize, tentative de discreditare a institutiilor bancare, pentru a fi preluate pe bani marunti.
Unele banci, Doamne, vor anunta in curand sistarea activitatii de creditare. Dar tu stii poate asta. In realitate, ele nu mai dau credite incepand chiar de azi. Altele isi vor incetini consistent activitatea pe creditare. Ce spui de asta, Doamne? Poate ar trebui sa le spui un lucru: bancile trebuie lasate sa faca bani. Iar banii ii pot face doar daca au la dispozitie alti bani. Ai deponentilor si ai actionarilor. Din cate stiu, cel tarziu saptamana viitoare se va anunta oficial cresterea la 50.000 de euro a depozitelor garantate de Stat. Ai auzit si tu, Doamne? Una peste alta, bancile au la BNR bani. E vorba despre acele rezerve minime obligatorii. Indiferent de zvonuri sau de stirile care vor aparea, nu e cazul sa ne panicam, asa e?
Oricum, tare Te rugam Dumnezeule sa insanatosesti ochiul Dracului. Ca ne e drag, Doamne si ne`am cam invatat cu el. Ce zici?

Autor: Dan Popa; sursa: http://hymerion.wordpress.com/2008/10/08/sa-ne-rugam-domnului-ca-ochiul-dracului-sa-fie-sanatos/

2 responses to “Sa ne rugam Domnului ca ochiul Dracului sa fie sanatos!

  1. Hai ca incepi sa scrii gdin ce in ce mai bine 😛

  2. Aprecierile cred ca ar trebui sa le transmiti lui Dan Popa ( http://hymerion.wordpress.com/2008/10/08/sa-ne-rugam-domnului-ca-ochiul-dracului-sa-fie-sanatos/). El este autorul textului ; acest text mi-a placut in mod deosebit.

    poti sa vezi pe blogul lui mai multe texte super interesante.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s