Pe cine supara internetul si cat de tare ?

Ar fi cazul sa ne punem intrebarea daca internetul va supravietui, cu gradul lui de libertate cu tot ? Sau vom avea toti un internet  reglementat „chinezeste” ?

Hai sa ne uitam pe cine a suparat internetul in ultima vreme si cata putere au „suparatii”  vs ce pot sa faca oamenii obisnuiti:

Internetul si politica

Saptamanile trecute ( mai precis pe 2 septembrie) a aparut o stire (http://www.irishtimes.com/newspaper/ireland/2008/0902/1220301236029.html ) despre cat de tare a suparat internetul pe „creatorii” constitutiei de la Lisabona, pardon, tratatului de la Lisabona. Irlandezii ( adica populatia, nu guvernul) au avut „tupeul” sa se opuna ratificarii tratatului si au avut diverse obiectii referitoare la tratat si la legislatia ce va intra in vigoare dupa adoptarea tratatului. Raportul (http://www.irishtimes.com/focus/2008/lisbondocument/index.pdf ) arata schimbarile din media aparute intre 2002 si 2008 in Irlanda.

Conform acestui raport, UE a „suferit” o infrangere din partea www; in internet lucrurile au scapat de sub control. S-ar putea spune ca aparitia si cresterea asa numitului jurnalism civic, blogurile, forumurile si site-urile alternative de stiri nealiniate grupurilor media dominante, au cauzat problemele reale legate de viitorul Unuiunii Europene. In raport este mentionat „Internetul a permis o crestere a comunicarii intre grupuri de cetateni, in  afara surselor guvernamentale si media traditionale dominate (deja) . Acest flux informational orizontal este contrastant fata de abordarea tipica „sus- jos” existenta pana acum.” (…) „tehnologia ce a generat comunicarea profesionista si bogata a ajuns in mainile cetatenilor obisnuiti, permitand podcasting, streaming audio si comunicari virale.”

Si inca un citat care mi-a „placut” 😀

„ Exista un shift al audientei de la statiile de radio si TV de stat. Asta inseamna ca a suferit calitatea dezbaterii „ LOOL .. asta este ce vor ei sa insemne?? Si daca ar fi sa speculam, se pleaca de la premisa ca oamenii obisnuiti sunt mult prea prosti sa inteleaga, sa dezbata probleme atat de importante precum politica si aliantele politice, implicatiile economice etc. Mda .. s-ar putea spune ca in exprimarea lor exista o premisa: doar in mijloacele mass media controlate exista dezbateri de buna calitate. Oare este asa?

Ce putere are parlamentul European .. daca se supara pe „vinovatul” internet si ce putere au oamenii „obisnuiti” sa nu-i lase pe „alesii europeni” sa le masacreze libertatatile ? Hmm … good question! Constitutia de la Lisabona ( na.. ca iar am uitat sa-i spun Tratat ) nu prevede nici un mecanism, institutie prin care cetatenii sa aiba un cuvant de spus, sa fie intrebati daca vor, de buna voie si nesiliti de nimeni, sa renunte la libertatile lor.

Sanatatea pe internet 

In data de 25 septembrie site-ul Natural News ( http://www.naturalnews.com/024322.html ) publica o stire despre miile de familii care au depus plangeri legate de cauzarea autismului de catre vaccinuri. „Curtea considera dovezile prezentate de 4900 de parinti care spun ca vaccinurile produc autism sau probleme neurologice la copiii lor care, inainte de vaccinare, erau perfect sanatosi. Multi parinti se plang ca boala s-a declansat dupa vaccinari.

Pentru a face fata numarului mare de plangeri, Curtea a cerut avocatilor familiilor sa selecteze 3 cazuri test pentru fiecare din cele 3 argumente / dovezi prezentate si care leaga vaccinurile de autism.

In audieri , avocatii sustin ca autismul a fost produs de conservantul thimerosal, care contine mercur. Vaccinul a cauzat ca mercurul sa ajunga in creierul copiilor si sa altereze dezvoltarea mentala normala din cauza faptului ca celulele creierului au devenit cronic hiperactive  incercand sa inlature metalul din organism.

Alt grup de parinti, care au pornit procesele in 2007 si asteapta acum verdictul, sustin ca autismul nu este produs doar de timerosal ( nota tr: care se gaseste si in vaccinurile antigripale din Romania) ci si de vaccinul MMR ( pojar – oreion – rubeola , ROR in romana ) chiar daca acest vaccin nu contine substanta chimica timerosal. Un al treilea grup ce va incepe procedurile legale in septembrie sustine ca doar vaccinul MMR ( ROR) este cel care a declansat autismul la copiii lor.”

Iata ca incepe cosmarul Big Pharma ( marile companii farmaceutice); incep procesele intentate de „bietii oameni obisnuiti” vaccinati cu „studiatele” si „sigurele” vaccinuri vandute pe bani grei.

In paralel, exista procese intentate medicilor care au avut curajul sa vorbeasca despre problemele cauzate de vaccinuri, despre faptul ca nu exista studii pe termen lung care sa dovedeasca faptul ca sunt sigure si eficiente sau care, mai rau  .. au avut „tupeul” sa studieze eficienta, siguranta si efectele secundare ale vaccinurilor. Si nu sunt putini cei carora li se pune pumnul in gura: ”    

http://www.whale.to/a/ata.html  Goldman also reports that shortly after communicating on authorship issues with health officials associated with the Centers for Disease Control (CDC) concerning the shingles data and analysis, he was threatened with legal action if he published the manuscript in the medical literature. He said, „Whenever research data and information concerning potential adverse effects associated with a vaccine used in a human population are suppressed and/or misrepresented by health authorities, not only is this most disturbing, it goes against all accepted scientific norms and dangerously compromises professional ethics.”.

Vina lui Goldman ? S-a luat de vaccinuri, de cel pentru varicela, in special, avand in vedere ca a lucrat la VASP (Varicella Active Surveillance Project). Din prelucrarea datelor si-a dat seama ca vaccinarea in masa este legata de cresterea numarului de cazuri de pecingine. http://www.prweb.com/releases/2003/10/prweb82645.htm

http://www.whale.to/vaccine/jabs_briefing_note_9th_april_2008.html Dr Andrew Wakefield, Professor Simon Murch si Professor John Walker-Smith au fost audiati disciplinar + plus alte repecursiuni din pricina studiilor care leaga vaccinul MMR / ROR de autism. Atmosfera este destul de incinsa, mai ales ca multi cercetatori au validat studiile lor. Neavand de ce sa se lege, autoritatile au sustinut ca „acuzatii” nu au mentionat staff-ului The Lancet, atunci cand au trimis spre publicare un studiu,  ca dr. Wakefield este impliat intr-un litigiu referitor la vaccinul MMR / ROR. Descoperiri ulterioare au aratat ca The Lancet fusese informat si, la vremea publicarii cercetarilor, nu au considerat controversa ca fiind un motiv de a opri publicarea studiului. Poveste incurcata si interesanta, din categoria ce nod in papura putem gasi sa oprim tornada.

– alte cazuri plus detalii despre  dr. Wakefield  aici: http://www.archetypeltd.co.nz/Silencing_dissenters.htm si aici http://www.whale.to/b/bryant_jayne.html

– o doctorita din UK care a avut „tupeul” sa-si puna intrebari despre vaccinuri si efecte, protocoale si rezultate. http://www.jayne-donegan.co.uk/MyExperiencewiththeGeneralMedicalCouncil/tabid/985/Default.aspx Evident, a ajuns in tribunal. De ce ? Pentru ca avut curiozitatea de a expune statistici relevante legate de vaccinare.

Incepe campania de .. convingere ca libertatea internetului trebuie limitata

In data de 15 Septembrie 2008, BBC News publica un articol interviu cu Sir Tim Berners-Lee. Acesta sustine ca este in mod continuu ingrijorat despre modul in care internetul este folosit pentru a dezinforma. Exemplele folosite sunt experimentul LHC (n.n: povestea cu gaura neagra) si … 😀 …. „zvonurile” despre faptul ca vaccinul MMR / ROR este cauza in autismul declasant la copiii din Anglia.

Nu conteaza ca exista zeci de studii care arata efectele vaccinarilor si ale adjuvantilor din vaccinuri. Plus ca exista copiii autisti. Ei nu conteaza ?!

22 septembrie 2008 http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/3059617/Euro-MPs-to-vote-on-anonymous-blog-ban.html

“ Parlamentarii europeni se pregatesc sa voteze o directiva ce va reglementa situatia blogurilor, scopul fiind “ limitarea periculoase blogosfere” .

Marianne Mikko, parlamentar european din Estonia, este ingrijorata de cresterea numarului de bloguri care sunt folosite de persoane cu “intentii malitioase si agende ascunse”.

„Blogosfera a fost, pana acum, un rai al bunelor intentii si al punctelor de vedere relativ oneste. Dar acum, cand blogurile devin ceva comun, persoane fara principii vor dori sa le foloseasca “ a declarat Marianne Mikko.

Doamna Mikko a propus ca bloggerilor sa li se ceara sa se identifice si astfel unele dintre blogurile populare sa publice o declaratie de interese. « Nu avem nevoie sa stim exact identitatea bloggerilor. Avem nevoie de certificare, o marca de calitate, o declaratie despre cine scrie si de ce. Avem nevoie de asta pentru a avea incredere in sursa : a adaugat ea.

Chris Heaton Harris, British Conservative Euro MP, a respins orice cerere ”de reglementare si restrictionare a surselor media independente”

„Doamna Mikko, in mod clar, nu intelege ca au devenit singele, viata unei democratii vibrante” a adaugat el.  ” Sper ca aceste propuneri sa fie respinse”

Votul de azi din Parlamentul European nu va duce catre o reglementare obligatorie dar este un indicator al cresterii ingrijorarii UE referitor la influenta blogurilor in internet. Un raport intern al Comisiei Europene, « scapat » in presa acum 3 saptamani, concluziona ca UE pierde batalia online pentru inimile si mintile cetatenilor. « activitatea blogurilor ramane coplesitor negativa » spune raportul ( referitor la atitudinea legata de tratatul de la Lisabona).”

Momentan s-a potolit problema reglementarii blogosferei. « Parlamentarii UE au fost la 45 de voturi distanta de a respinge o rezolutie care chema Comisia Europeana si statele membre sa reglementeze protectia pluralismului in mass media offline si online. Votul ( 307 pentru, 262 impotriva) arata ca exista in PE un puternic curent in favoarea controlului mass media si a blogurilor. » http://tonysharp.blogspot.com/2008/09/eu-backs-off-blogs-for-now.html

Ei fac legea.

In iulie, o noua stire legata de ceea ce planuieste UE / EU legat de internet, software si comunicatii, apare online.

„Amendamentele la directiva Europeana a Telecomunicatiilor este grabita sa treaca prin parlament si propune un „internet sovietic” in care creatorii de software si furnizorii de servicii de internet supravegheaza traficul si datele pentru Hollywood.  Software-ul si serviciile care ruleaza pe internet vor fi obligate sa ceara permisiunea institutiilor reglementatoare.

Unele amendamente ale directivei Europene de Telecomunicatii permit autoritatilor administrative din fiecare stat membru sa defineasca ce aplicatii software sunt autorizate pentru internet. Parti ale directivei ar trebui sa fie implementate de catre statele membre prin „cerinte  tehnice specifice” in retelele electronice de comunicatii. Analizarea live si filtrarea compun cerintele determinante pentru un mediu de cenzura „in stil sovietic”.

Mai multe comitete au sugerat schimbari masive la o propunere extrem de complexa a Comisiei. (..) Propunerile imature risca sa creeze o povara administrativa si sa sufoce inovatia internetului. Supraincarcati si confuzi din pricina sutelor de amendamente pe care lobbyul il face, va crea presiune asupra membrilor parlamentului (UE) sa accepte si sa voteze compromisuri penibile.

Benjamin Henrion, reprezentantul FFII in Brussels, ridica un semnal de alarma : „ Maine, aplicatii populare precum Skype sau chiar Firefox ar putea sa fie declarate ilegale in Europa, daca ele nu sunt certificate de o autoritate administrativa. Asta compromite intreaga deschidere a internetului, asa cum il stim azi. Candva, Uniunea Sovietica a cerut inregistrarea si declararea  tuturor masinilor de scris si a tuturor sistemelor de printare catre autoritati ”

Expertul Ricardo Cristof Remmert-Fontes comenteaza: ” In Germania,  Deutsche Telekom este tinta unui criticism feroce pentru ca a fost acuzata ca spioneaza cetatenii si jurnalistii. Amendamentele propuse tintesc sa transforme spionarea intr-o obligatie naturala a furnizorilor de servicii de comunicatie. Infrastructura planuita pentru live – analysis ( analiza in timp real) si filtrarea pot fi folosite ca modalitati de cenzura si supraveghere in masa”.

Presedintele FFII, Alberto Barrionuevo, adauga: ” Planul de a stabili in Europa un zid chinezesc pentru internet este promovat de cativa lobby-isti inraiti in ale copyright-ului. FFII sustine multe dintre ideile legate de copyright dar nu sunt de acord ca acest lucru sa justifice intentia lor de a spiona pe toata lumea cu scuza de a proteja copyright-ul. Practica se realizeaza un precedent pentru controlul pietei: reglementarea unei mari parti din comunicatiile pe internet, contractele providerilor, dezvoltarea de software si astfel se ajunge la reglementarea internetului. Mediul propus ( directiva si amendamentele) ameninta toate afacerile europene care au nevoie de protectie in fata spionajului economic precum si posibilitatea de a avea VPN-uri ( retele virtuale private) in internet. Vor fi sacrificate secretele industriale ale companiilor europene si confidentialitatea cetatenilor pentru a proteja interesele si modelul de afaceri al Hollywoodului ?”

De aceea, FFII cere membrilor Parlamentului European sa reconsidere propunerea directivei in telecomunicatii, asa cum a fost ea inaintata spre votare. Mai mult de 300 de amendamente si ingrijorari fundamentale legate de diverse aspecte precum libertatea de opinie si exprimare, cenzura, neutralitatea netului si secretele de afaceri trebuie revizuite cu mare grija. (…)”

Hmm…. Mai vedem ce va urma 😀

Continuare

4 responses to “Pe cine supara internetul si cat de tare ?

  1. pai sa il amendeze pe kisinger fraieru ala senil si obosit si pe muia aia de parlament infect!

  2. Pingback: Pe cine supara internetul si cat de tare ? - partea a 2-a « Nostrabrucanus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s