FABRICA DE SCLAVI – Episodul 5: Joaca de-a vaccinul polio

Regula 5: Trebuie sa stii cat mai multe despre sclavi. Inventeaza jocuri si campanii. Experimenteaza si invata tot ce poti despre rezistenta sclavilor. Nu lasa sa apara conexiunile legate factorii reali. Aplica regula BD-MT:statisticile te ajuta.

Benjamin Disraeli: „Lies, damned lies, and statistics.

Mark Twain: „There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics.”

Dupa aparitia unor noi cazuri de polio, doctorii pun sub semnul intrebarii strategia Indiei cu privire vaccinarea anti polio

Titlu original: Doctors question India’s polio strategy after surge in number of cases

New Delhi Ganapati Mudur

BMJ  2006;333:568 (16 September), doi:10.1136/bmj.333.7568.568 (British Medical Journal)

Locatie articol in engleza: http://www.bmj.com/cgi/content/full/333/7568/568?maxtoshow=&HITS=10&hits=10&RESULTFORMAT=&fulltext=polio+outbreak&searchid=1&FIRSTINDEX=0&resourcetype=HWCIT

O nou val de cazuri de poliomielita aparute anul acesta (2006) in India a adus IMA (Indian Medical Association) in punctul de a pune sub semnul intrebarii strategiile de eradicare a bolii in India.

India a inregistrat deja in acest an (2006) un total de 258 de cazuri de polio, fata de 66 in 2005. 6 zone au confirmat cazuri de polio dar cele mai multe dintre ele sunt in jurul districtului Moradabad, in nordul regiunii  Uttar Pradesh. Oficialii responsabili pentru sanatatea populatiei sunt ingrijorati ca aceasta situatie creste riscul raspandirii virusului (salbatic) de polio atat in India cat si la nivel international.

Inspectorii federali de sanatate au considerat ca aceasta izbucnire a bolii se datoreaza livrarilor deficitare de vaccine de catre staff-ul din sanatate.

“ Vaccinarea a scazut in acest district cu cateva luni inainte de izbucnirea noilor cazuri.” spune un inspector responsabil cu programele de vaccinare.

“Un numar mare de copii nu au primit dozele MULTIPLE pe care ar fi trebuit sa le primeasca”

Intr-un raport publicat in aceasta saptamana (2006),  IMA exprima ingrijorarea despre continua circulatie a virusului polio in ciuda campaniilor de imunizare intensificate din ultimii 10 ani.

Incepand cu 1995, in plus fata de imunizarea de rutina cu vaccinul polio oral, guvernul a desfasurat annual, pe parcursul mai multor zile, imunizari in masa in care toti copiii sub 5 ani erau vaccinati. Cu toate astea, unii copii, chiar daca au primit mai multe doze de vaccine, au contractat boala.

“Practic toate cazurile (de polio) din ultimii ani au aparut la copii care au primit 4 doze de vaccine si aproape jumatate din cazuri au aparut la copiii care au primit 10 doze” a spus virologul Thekekara Jacob John, ce a lucrat inainte la Christian Medical College in Vellore, Tamil Nadu.

“Ineficienta acestui vaccin a fost in fata ochilor nostri ani de zile” scrie Dr Jacob John intr-un editorial in Indian Journal of Medical Research (2006;124:1-4).

Dar oficialii imunizarii apara folosirea vaccinului oral antipolio.

“Acest vaccin a ajutat 109 tari sa elimine polio si majoritatea statelor din India au eliminate polio cu acest vaccine” a spus Jay Wenger, project manager la National Polio Surveillance Project.

Asociatia Medicala Indiana (IMA) a cerut sa fie facuta o revizuire a eforturilor de eradicare a poliomielitei de catre independenti si a cerut guvernului sa publice datele legate de paralizia asociata vaciinarii anti-polio, un efect advers rar al vaccinului oral antipolio.

“ Numarul de cazuri de paralizii associate vaccinarii antipolio nu a fost facut niciodata public” a spus  Santosh Mittal,  presedintele grupului consultativ  ( al IMA) pentru imunizare.

IMA a cerut, de asemenea, ca guvernul sa investigheze cresterea abrupta a incidentei de paralizie acuta flasca (AFP / in romana  PAF ) la tinerii sub 15 ani; cifrele au crescut de la 8000 pe an la 27000 cazuri pe an. IMA a respins presupunerea oficialilor de la proiectul national de supraveghere a poliomielitei ca aceasta crestere este rezultatul intensificarii supravhegherii populatiei.

“ Nicaieri in lume nu vedem astfel de cifre si totusi aici ( in India) nu se investigheaza nimic.”

a spus dr. Mittal. Multi virusologi sunt in favoarea introducerii graduale in India a vaccinului antipolio injectabil.

“Vaccinul injectabil , folosit in mod current in multe tari dezvoltate – va oferi o protectie mai buna chiar decat 10 doze de vaccine oral si nu cauzeaza atatea paralizii asociate vaccinarii” a spus dr. Jacob John.

“Cand exista aceasta varianta de vaccin injectabil, este lipsit de etica sa continui cu vaccinul oral care poate cauza mai multe cazuri de poliomielita – de la paraliziile associate vaccinarii – decat ar cauza virusul salbatic in sine” a mai adaugat dr. Jacob John.

2 responses to “FABRICA DE SCLAVI – Episodul 5: Joaca de-a vaccinul polio

 1. In ansamblu vorbind , lupta asta impotriva vaccinarii in general este extrem de grea , dat fiind cei care au sustinut-o si o sustin in continuare . Dintre acestia se detaseaza clar colosul Rockefeller Foundation .

  In afara de a sustine campanii de vaccinare , a suportat multe programe ale Natiunilor Unite , intre care si First Global Forum On Human Development, organizat in cadrul United Nations Development Programme in 1999 . A creat modele pentru World Health Organization , National Science Foundation , National Institute of Health .

  De asemenea a declansat si finantat Green Revolution , reforme in agricultura pe plan mondial , introducandu-se noi tehnologii pentru cresterea productivitatii , hibridizari , modificari genetice . A cooptat in actiune si Bill & Melinda Gates Foundation.

  Dar sa aruncam o privire asupra istoricului sau :

  A fost creata in 1913 de John D. Rockefeller („Senior”) , si este una din cele mai influente fundatii private mondiale . In 1917 chairman devine John D. Rockefeller, Jr. , alti membri marcanti fiind C. Douglas Dillon si Henry Kissinger . Actuala presedinta a fundatiei este Judith Rodin , director Citigroup .

  S-a implicat in timpul primului razboi mondial , mai ales prin omul lor , canadianul William Lyon Mackenzie King in relatiile industriale .

  In anii 1930 incepe o masiva aducere a evreilor bine pregatiti sau cadre universitare din Europa . Desi aveau mijloace financiare sa scoata toti evreii , n-au facut-o insa …

  A finantat si Peking Union Medical College , a carui denumire a fost schimbata in timpul revolutiei culturale in „Capital University of Medical Sciences” dar care a revenit la vechiul nume in 1979 .

  Mii de oameni de stiinta din intreaga lume au lucrat pentru ei in vaste si foarte importante programe :

  Council on Foreign Relations (CFR) , notabil War and Peace Studies ( 1939 – 1945 ) care a sfatuit US State Department si guvernul in planurile strategice si de perspectiva .
  Royal Institute of International Affairs (RIIA) din Londra .
  Carnegie Endowment for International Peace , diplomatic training program .
  Brookings Institution
  World Bank , finantarea training-ul oficialilor straini in cadrul Economic Development Institute .
  Harvard University , Center for International Affairs
  Yale University , Institute of International Studies
  Princeton University , Office of Population Research;
  Columbia University , Russia Institute;
  University of the Philippines, Los Baños , College of Agriculture si construirea unui centru pentru studentii straini
  Library of Congress
  Bodleian Library , Oxford University
  Population Council
  Social Science Research Council
  National Bureau of Economic Research.
  Kokuritsu Kōshū Eisei-in in Tokyo (1938);
  Group of Thirty

  http://saccsiv.weblog.ro/2008-10-13/550819/Familia-ROCKEFELLER-si-NOUA-ORDINE-MONDIA–.html

 2. Nu va ucideti copii, vaccinati-i! Indiferent de ce intentii ar avea acei oameni acuzati, pana acum vaccinurile s-au dovedit eficiente. Vezi articolul Despre vaccinurile care (nu) ucid.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s