Fabrica de Minciuni – Episodul 1: Gardasil, Cervarix si petrecerea cu dar!

In loc de introducere:

„Orice cercetator  care a studiat comparativ evidentele asupra mitei si coruptiei in comertul international a ajuns la concluzia ca industria farmaceutica este una dintre cele mai corupte, daca nu cea mai corupta dintre toate industriile.

In cercetarea mea am descoperit dovezi ale unor mite substantiale la 19 din primele 20 cele mai mari companii farmaceutice din SUA. Exista dovezi ca sumele de bani au fost platite catre orice tip de oficial guvernamental care ar fi putut contribui la sustinerea intereselor companiilor farmaceutice: mita pentru cabinetele ministrilor pentru aprobarea promovarii medicamentelor, mita catre birocratii asigurarilor sociale care fixeaza pretul de achizitie pentru medicamentele compensate de stat; mita catre inspectorii de sanatate care verifica fabricile companiilor farmaceutice; mita catre oficialii vamali, administratorii de spital, colectorii de taxe, partide politice si multi altii.

Dar o amenintare mai mare la adresa sanatatii mondiale (decat coruptia) este frauda in studiile legate de siguranta medicamentelor. Sobolanii mor in studiile clinice pentru noi medicamente si sunt inlocuiti cu animale vii; sobolanii care dezvolta tumori sunt inlocuiti cu sobolani sanatosi; doctorii care sunt platiti cu 1000 dolari per pacient pentru a testa un nou medicament arunca pilulele la toaleta si apoi fabrica rezultatele astfel incat compania sa auda ce vrea sa auda”  Dr. John Braithwaite ( Canberra’s Australian National University ) http://www.newint.org/issue165/corrupt.htm mai multe detalii in cartea sa Corporate Crime in the Pharmaceutical Industry

despre Dr. John Braithwaite: (http://www.anu.edu.au/fellows/jbraithwaite/_documents/JohnBraithwaite_CV.pdf)

 Este foarte greu să creem schimbări în mass media, ca indivizi izolaţi, iar motivul constă în răspunsul la întrebarea: de ce mass media nu ne spune nimic despre existenţa puterilor latente ale fiinţei umane (i.e. biopotenţiale) ? Singurul motiv este acela că (conştient sau inconştient n.t.) guvernul nu doreşte ca oamenii să aibe putere. Legea de bază (nescrisă n.t.) a unui guvern este că o populaţie bolnavă şi idioată numeroasă este mai uşor de condus decât una sănătoasă şi inteligentă. Societatea noastră este împărţită pe o ierarhie a puterii iar aceasta necesită un control. Cei puternici îi stăpânesc pe cei slabi.”  Bruce Lipton

 

Fabrica de minciuni – Episodul 1

Regula nr.1

Adevarul si Normalitatea  trebuie distruse iar locul lor luat de minciuni, concepte tabu si de POTENTIALE pericole. Nu conteaza pe cine corupi sau cum torturezi statisticile  pentru a servi intereselor noastre.

 

Gardasil, Cervarix si petrecerea cu dar!

sau pe ce poti conta cand este vorba de marile companii de medicamente

titlu original: Swedish Officials Investigating Nobel Prize Board

autor: Celia Farber

locatie articol: http://www.newsmax.com/newsfront/nobel_prize_bribery/2008/12/12/161399.html

data publicarii: 12 decembrie 2008

Comitetul Premiului Nobel se confrunta cu o investigatie de mituire si coruptie dupa ce se presupune ca a primit o imensa suma de bani de la o companie farmaceutica care beneficiaza direct de munca laureatului Nobel in medicina din acest an.

Uimitorul scandal, raportat in presa europeana dar absent sau superficial vizibil in marile ziare din Suedia, a aparut cu cateva zile inainte de prezentarea premiilor Nobel  la Stockholm.

Conform jurnalului Dagens Medicin, procurorii de stat suedezi sunt in curs de verificare a unor acuzatii ce sustin ca doua corporatii afiliate Nobel  -Nobel Media si Nobel Webb  – ar fi primit „multe milioane” de dolari de la gigantul american de produse farmaceutice AstraZeneca.

AstraZeneca detine brevetele si colecteaza redevenţele pentru ambele vaccinuri papilomavirus uman (HPV) disponibile in prezent – Gardasil in SUA si Cervarix in Europa – si va beneficia financiar de acordarea premiului Nobel acordat in 2008 germanului Harald zur Hauser pentru descoperirea HPV si legatura sa cu cancerul de col uterin.

Vineri, analistul din industria medicala Johan Unnerus, a spus ziarului german Heidenheimer Zeitung ca Astra este de asteptat sa castige intre 30 si 50 de milioane de dolari anual din vanzarile celor doua vaccinuri lider de piata.

Jurnalul mentioneaza ca aceste conexiuni financiare intre AstraZeneca si Comitetul Nobel „ar putea fi penale”.

Procurorul de stat suedez Christer van der Kwast a declarat pentru Dagens Medicin ca a ordonat o anchetă penala in ajunul de atribuirii premiilor la ceremonia de miercuri , adaugand sec: „Nu a fost intentia mea sa stric petrecerea.”

Postul de radio Sveriges a informat in aceasta saptamana (8-12 decembrie 2008) despre mai multe conflicte de interese in care sunt implicati cel putin 2 academicieni ai comitetului Nobel. Prof. Bo Angelin ( Clinical Metabolism) de la Institutul Karolinska este atat membru cu drept de vot in comitetul Nobel cat si in board-ul Astra Zeneca. Un alt membru in comitetul Nobel Bertil Fredholm s-a dovedit a fi fost consultant AstraZeneca in 2006.

„Cand astfel de revelatii ajung la lumina, prima noastra prioritate este sa investigam situatia” a declarat van der Kvast. „Acuzatiile care se aduc si care ar putea sa devina oficiale sunt luare de mita si coruptie” a adaugat van der Kvast.

Zhou Yi, purtator de cuvant al AstraZeneca in Londra, a declarat pentru Newsmax ca gigantii industriei farmaceutice colecteaza, intr-adevar, bani din patentele pentru vaccinurile HPV dar compania nu are nici o putere asupra selectiei pentru premiul Nobel.

„Legatura noastra este doar cu 2 subcomitete Nobel si anume Nobel Media si Nobel Webb” a declarat Zhou Yi. „Sonsorizarile noastre sunt strict legate de a ajuta la raspandirea in lume a beneficiilor rezultate din cercetarile medicale. Aceste 2 comitete nu sunt grupurile responsabile pentru alegerea castigatorului premiului Nobel” a adaugat Zhou Yi.

Zhou Yi a confirmat ca Bo Angelin este membru in consiliul AstraZeneca si, de asemenea, este membru cu drept de vot in comitetul care alege castigatorul Nobel dar a mai spus ca este neclar daca Bo Angelin a votat, efectiv, pentru Hauser.

„Pot sa spun ca AstraZeneca nu a influentat in nici un fel acordarea premiului Nobel” a declarat Zhou Yi.

Intre timp exista controverse legate si de cealalta jumatate a premiului Nobel in medicina, acordat Dr. Luc Montagnier de la Institutul Pasteur pentru lucrarea din 1983 in care sustine descoperirea „virusului care provoaca SIDA”

The Semmelweis Society ( grup international de etica medicala) a emis un comunicat de presa http://www.semmelweis.org/aids/Science2Dec08.pdf in care atrage atentia asupra numeroaselor brese in standardele medicale care submineaza ideea ca „virusul care provoaca SIDA” a fost vreodata descoperit sau dovedit ca si cauza a maladiei.

–––––––

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s