FABRICA DE MINCIUNI – Episodul 1.1: SIDA si HIV in divort.

In loc de introducere:

„Orice cercetator  care a studiat comparativ evidentele asupra mitei si coruptiei in comertul international a ajuns la concluzia ca industria farmaceutica este una dintre cele mai corupte, daca nu cea mai corupta dintre toate industriile.

In cercetarea mea am descoperit dovezi ale unor mite substantiale la 19 din primele 20 cele mai mari companii farmaceutice din SUA. Exista dovezi ca sumele de bani au fost platite catre orice tip de oficial guvernamental care ar fi putut contribui la sustinerea intereselor companiilor farmaceutice: mita pentru cabinetele ministrilor pentru aprobarea promovarii medicamentelor, mita catre birocratii asigurarilor sociale care fixeaza pretul de achizitie pentru medicamentele compensate de stat; mita catre inspectorii de sanatate care verifica fabricile companiilor farmaceutice; mita catre oficialii vamali, administratorii de spital, colectorii de taxe, partide politice si multi altii.

Dar o amenintare mai mare la adresa sanatatii mondiale (decat coruptia) este frauda in studiile legate de siguranta medicamentelor. Sobolanii mor in studiile clinice pentru noi medicamente si sunt inlocuiti cu animale vii; sobolanii care dezvolta tumori sunt inlocuiti cu sobolani sanatosi; doctorii care sunt platiti cu 1000 dolari per pacient pentru a testa un nou medicament arunca pilulele la toaleta si apoi fabrica rezultatele astfel incat compania sa auda ce vrea sa auda”  Dr. John Braithwaite ( Canberra’s Australian National University) http://www.newint.org/issue165/corrupt.htm mai multe detalii in cartea sa „Corporate Crime in the Pharmaceutical Industry

despre Dr. John Braithwaite: (http://www.anu.edu.au/fellows/jbraithwaite/_documents/JohnBraithwaite_CV.pdf)

 Este foarte greu să creem schimbări în mass media, ca indivizi izolaţi, iar motivul constă în răspunsul la întrebarea: de ce mass media nu ne spune nimic despre existenţa puterilor latente ale fiinţei umane (i.e. biopotenţiale) ? Singurul motiv este acela că (conştient sau inconştient n.t.) guvernul nu doreşte ca oamenii să aibe putere. Legea de bază (nescrisă n.t.) a unui guvern este că o populaţie bolnavă şi idioată numeroasă este mai uşor de condus decât una sănătoasă şi inteligentă. Societatea noastră este împărţită pe o ierarhie a puterii iar aceasta necesită un control. Cei puternici îi stăpânesc pe cei slabi.”  – Bruce Lipton

 

Fabrica de minciuni – Episodul 1.1

Regula nr.1

Adevarul si Normalitatea  trebuie distruse iar locul lor luat de minciuni, concepte tabu si de POTENTIALE pericole. Nu conteaza pe cine corupi sau cum torturezi statisticile  pentru a servi intereselor noastre.


 Dupa 24 de ani, SIDA si HIV in divort.
Sau pana unde poate ajunge minciuna in cercetarea medicala si ce aduce aduce timpul 

locatie text:  http://www.semmelweis.org/aids/Science2Dec08.pdf

Documentul publicat de The Semmelweis Society relateaza rezultatele unei anchete in urma careia a reiesit ca lucrarea principala ce sustinea cauza Sida generata de HIV este o frauda si pune sub semnul intrebarii credibilitatea multor alte lucrari stintifice intr-un domeniu extrem de important: SIDA

Catre: Science/AAAS 1200 New York Avenue NW

Washington, DC, 20005

+1-202-326-6400 December 1, 2008

 To: Bruce Alberts, Editor in Chief, Science:

Pe 4 mai 1984, jurnalul dumneavoastra a publicat 4 lucrari ale unui grup condus de Dr. Robert Gallo.

Va scriem aceasta scrisoare pentru a exprima serioasele noastre ingrijorari legate de integritatea si veridicitatea lucrarii principale din cele 4 si al carei autor principal este Dr. Mikulas Popovic [1] Celelalte 3 sunt, de asemenea, sub semnul intrebarii deoarece se sprijina pe concluziile lucrarii principale. [2][3][4]

La inceputul anilor 90, ca urmare a unor cereri guvernamentale si sub supervizarea unor oameni de stiinta nominalizati de Academia Nationala de Stiinte si de catre Institutul de Medicina,  au fost efectuate mai multe revizuiri critice asupra cercetarilor relatate in aceste lucrari.

Biroul de Intergitate a Cercetarilor (ORI) din cadrul departamentului de stat pentru Sanatate (US Department of Health and Human Services) a concluzionat ca lucrarea principala era “ plina de afirmatii false si eronate” si “ORI crede ca modul inacceptabil si lipsit de grija in care s-au urmarit cercetarile … arata un management de laborator iresponsabil care a alterat complet posibilitatea de a urmari pasii urmati in cercetare”[5] […]

In ciuda evidentelor publice legate de lipsa de veridicitate, aceste lucrari au ramas necorectate si continua sa folosite ca referinte stiintifice.

Motivul pentru care trimitem aceasta sesizare este descoperirea recenta a unui numar mare de stergeri  neraportate pana acum precum si alterari nejustificate stiintific operate de dr. Gallo in cadrul lucrarii principale. Exista mai multe documente ce proovin de la laboratorul dr. Gallo si, desi erau disponibile de ceva timp, doar recent au fost analizate in intregime.

Aceste documente includ draft-ul lucrarii principale scrisa la masina de scris de catre dr.  Popovic. Pe acest document se vad modificarile scrise de mana de catre dr. Gallo. Acest draft a fost proba principala in a dovedi ca Gallo a ascuns faptul ca laboratorul sau a folosit o cultura de celule (cunoscuta sub numele de LAV) primita de la Institutul Pasteur.

Cercetarile au aratat ca manuscrisul scris la masina de scris a fost realizat de Popovic care a realizat si inregsitrat experimentele in timp ce seful sau, dr. Gallo, era in Europa. La intoarcerera sa, Gallo a scris de mana schimbarile in document apoi a trimis lucrarea catre Science ( pe 30 martie 1984).  In conformitate cu ancheta ORI “Dr. Gallo a facut schimbari sistematice in manuscris, practic l-a rescris si a devenit astfel, o lucrare a LTCB ( laboratorul dr. Gallo de la Institutul National de Cancer”[5].

Acest document – manuscris a furnizat o importanta dovada care a stat la baza acordarii premiului Nobel pentru medicina in 2008 catre Dr. Luc Montagnier si Dr. Francoise Barré-Sinoussi pentru descoperirea virusului ce provoaca SIDA. Prin acest document cei doi au dovedit ca mostrele LAV folosite de Popovic in experimentele lui au fost furnizate de ei. Manuscrisul a relevat ca Popovic a admis in mod onest folosirea mostrelor franceze de LAV, redenumit Virusul lui Gallo, HTLV-III, si a recunoscut ca Gallo a sters urmele, ascunzand folosirea LAV.

Ceea ce nu s-a raportat pana acum este ca la pagina 3 a acestui document – manuscris, Gallo A STERS ceea ce declara, fara echivoc, Popovic si anume “ in ciuda intenselor cercetari intreprinse, agentul ce cauzeaza SIDA NU A FOST INCA INDENTIFICAT”. Acest text a fost inlocuit in lucrarea publicata cu o declaratie ce afirma, practic, contrariul: “ Cercetarile sugereaza ca un retrovirus din familia HTLV ar putea fi agentul etiologic al SIDA”

Este clar ca restul documentului scris de Popovic este consistent cu descoperirea lui si anume ca nu s-a gasit cauza SIDA inciuda folosirii mostrelor franceze LAV. Concluzia finala a fost ca cultura produsa de el “furnizeaza posibilitatea” pentru studii detaliate si sustine ca nu a obtinut nimic mai mult din cercetarile sale. Popovic nu a incercat in nici o parte a lucrarii sale sa sustina ca un virus cauzeaza SIDA si este evident ca Gallo a ascuns aceste elemente cheie atunci cand a folosit cercetarile lui Popovic.

[….]

Putem doar sa presupunem ca modificarile facute de Gallo asupra concluziilor lui Popovic nu au fost evidentiate de anchetele anterioare pentru ca focusul la acel moment era stabilirea faptului ca mostrele folosite de laboratorul lui Gallo proveneau de la Montagnier si nu au fost colectate independent de catre Gallo. De fapt, singurul mod in care au fost analizate stergerile din manuscris a fost pentru a demonstra eforturile lui Gallo de a ascunde originea mostrelor. Nu s-a luat in considerare inevstigarea daca cercetarile lui Gallo sau Popovic dovedesc in mod real ca LAV sau orice alt virus este cauza SIDA.

Referitor la acest ultim aspect exista si alte documente neluate in seama si care merita atentia dumneavoastra. Unul dintre aceste documente este o scrisoare de la Dr. Matthew A. Gonda, pe atunci Directorul Electron Microscopy Laboratory ( National Cancer Institute), adresata lui Popovic, trimisa in copie si la Gallo si datata cu cateva zile inainte ca Gallo sa trimita lucrarea catre Science [8]. In aceasta scrisoare Gonda mentioneaza ca a primit mostre pentru ca “Dr. Gallo vrea aceste poze pentru publicare deoarece probele contin HTLV”. Apoi adauga “Nu cred ca vreuna din aceste particule fotografiate este HTLV-I, II sau III.” […] In ciuda declaratiei lui gonad, Science public ape 4 mai 1984 lucrarea atribuita lui Gallo et al cu fotografiile atribuite lui Gonda si declaratia fara echivoc ca in poze este virusul  HTLV-III.

Intr-o alta scrisoare a lui Gallo, datata cu 1 zi inainte de trimiterea manuscrisului catre Science, Gallo afirma ca “ Este extrem de rar sa gasesti celule proaspete ( de la pacienti bolnavi de SIDA) care sa exprime virusul … culturile de celule par a fi necesare pentru a induce virusul” , aceasta fiind o declaratie care ridica posibilitatea ca Gallo sa fi lucrat cu un produs artificial de laborator.[9]

Am atasat copii ale documentelor mentionate precum si link-uri catre documente.

Erorile grave din aceasta lucrare a lui Gallo si publicata in jurnalul dumneavoastra in 1984 necesita retragerea imediata a acestei lucrari de cercetare. Se pare ca elemente cheie ale cercetarilor au fost ascunse. Solicitam, de asemenea, ca celelalte 3 lucrari asociate si publicate la aceeasi data sa fie retrase, avand in vedere ca ele depind de acuratetea lucrarii principale ( Gallo et al)

Pentru ca cercetarea stiintifica sa fie de incredere, este vital ca lucrarile dovedite a fi falsuri sau eronate sa fie retrase imediat.  […]

Ceilalti cercetatori trebuie sa accepte ca nu se pot baza pe lucrarea publicata de Gallo in 1984 referitor la legatura intre HIV si SIDA si toti autorii care si-au bazat cercetarile pe cercetarea lui Gallo si pe celelalte 3 lucrari,  au oportunitatea sa considere daca propriile lor concluzii sunt puse sub semnul intrebarii de aceste descoperiri.

Semneaza:

• Harvey Bialy, PhD, founding scientific editor of Nature

Biotechnology, author of Oncogenes, Aneuploidy and AIDS: A Scientific Life & Times of Peter H. Duesberg.

• Christopher Black, Barrister, International Criminal Lawyer, Lead Counsel, Rwanda War Crimes Tribunal.

• Kelly Brennan-Jones, PhD, Associate Professor of Psychology, SUNY Brockport, New York, USA.

• Darin Brown, PhD, Mathematics.

• Gordon Burns, PhD, Professor of Cancer Research, The University of Newcastle, Australia.

• Jennifer L. Craig, BSN, MA, PhD. Javier Cruz Gómez, PhD, Professor of Chemistry, National Autonomous University of Mexico.

• Etienne de Harven, MD, Professor Emeritus, University of Toronto.

• Andrea G. Drusini, MD, PhD, Medical Anthropologist, Professor of Anthropology, Department of Medico-Diagnostic Sciences and Special Therapies, University of Padova, Italy.

• Charles Geshekter, PhD, Professor Emeritus of History, Chair, History of Science Section, AAAS/Pacific Division (1990-95). California State University, Chico.

• Roberto Giraldo, MD, Specialist in internal medicine, infectious and tropical diseases. Member of the Department of Integral Psychosomatic Medicine, International Society of Analytical Trilogy, São Paulo, Brazil.

• Pablo L. E. Idahosa, PhD, Professor, Social Science Program Director, African Studies Graduate Program, International Development Studies Founders College, York University, Canada.

• Matt Irwin, MD, MSW, Private practice, Alexandria, Virginia.

• Joel M. Kauffman, Professor of Chemistry Emeritus, University of the Sciences in Philadelphia, Medical Writer.

• Claus Koehnlein, MD, Specialist in internal medicine, Dept. of Oncology, Univ. of Kiel, Germany (1983 -1993). Since 1993, in private practice increasingly treating HIV-positive people who decline antiviral drugs. Member of South Africa Presidential AIDS Advisory Panel.

• Hans J. Kugler,PhD, President, International Academy of Anti-Aging Medicine.

• Helen Lauer, PhD, Associate Professor, Philosophy Department Head, University of Ghana.

• Herbert G. Lebherz, PhD, Professor of Chemistry and Biochemistry (Emeritus). San Diego State University, USA.

• Stoffer Loman, BSc, MSc, PhD.

• Ahmed Makata, Dip (clin medicine–TZ), MD (USSR), certificate (Tropical pathology–Japan), PhD (Path–Japan), DFM (Path–RCPA–Australia), Forensic Consultant, Histopathologist, Head of Forensic Unit, Ministry of Health, Tanzania.

• Andrew Maniotis, PhD, University of Illinois at Chicago.

• Jonas Moses, PhD, PA, Former US Army clinician (in Ophthalmology), cancer biologist in the Dept. of Pathology, Univ. of Illinois – Chicago (2002-2007), and consulting cell and tissue engineer.

• Paul Olisa Adaka Ojeih, PhD, MD, Medical Director, Iris Medical Foundation, Lagos, Nigeria.

• Nikitah Okembe-RA Imani, Associate Professor of Sociology and African Studies, James Madison University.

• Philippe Packard, PhD, MPH.

• David Rasnick, PhD, Biochemist, Protease Inhibitor Developer, Chief Scientific Officer, Chromosome Diagnostics, LLC.

• Prof. Dr. med. Jochen Schaefer, Director, International Institute for Theoretical Cardiology, Kiel, Germany.

• Hugo Stenström, MD, Senior interventional radiologist, Department of Radiology, Linkoping University Hospital, Sweden.

• Gordon T. Stewart, MD. Emeritus Professor of Public Health, University of Glasgow, and consultant physician (epidemiology and preventive medicine), NHS, UK. Former consultant to New York City, WHO and to other health authorities in Europe, North America, Africa and Asia on AIDS and related matters. Emeritus Fellow, Infectious Diseases Society of America and former member of the editorial board of the Journal of Infectious Diseases.

• Roberto P. Stock, PhD. Research Scientist Instituto de Biotecnologia – UNAM, Mexico.

• Jean Umber, Professeur agrégé (Organic Chemistry), Académie de Nancy-Metz, Lorraine, France.

• Rudolf Werner, Professor, Dept. of Biochemistry & Molecular Biology Univ. of Miami School of Medicine.

• Chun Xu, MD, PhD, VP Global Clinical Services, Venturepharm Lab. Beijing, China.

References:

[1] Popovic M et al. Detection, Isolation, and Continuous Production of Cytopathic Retroviruses (HTLV-III) from Patients with AIDS and Pre-AIDS. Science. 1984 May 4; 224: 497-500.

[2] Sarngadharan MG et al. Antibodies Reactive with Human TLymphotropic Retroviruses (HTLV-III in the Serum of Patients with AIDS). Science. 1984 May 4; 224: 506-8.

[3] Gallo RC et al. Frequent Detection and Isolation of Cytopathic Retroviruses (HTLV-III) from Patients with AIDS and at Risk for AIDS. Science. 1984 May 4; 224: 500-3.

[4] Schüpbach J et al. Serological Analysis of a Subgroup of Human TLymphotropic Retroviruses (HTLV-III) Associated with AIDS. Science. 1984 May 4; 224: 503-505.

[5] „”Offer of Proof”, Office of Research Integrity, US Department of Health and Human Services, 1993.

http://sciencefictions.net/pdfdocs/ori_op_part1.pdf,

http://sciencefictions.net/pdfdocs/ori_op_part2.pdf,

http://sciencefictions.net/pdfdocs/ori_op_part3.pdf,

http://sciencefictions.net/pdfdocs/ori_op_part4.pdf

[6] Staff Report. Subcommittee on Oversight and Investigations. Dingell Committee on Energy and Commerce, House of Representatives. 1994. Archived at: http://healtoronto.com/gallodocs.html

[7] Draft of M. Popovic’s May 4 1984 Science article. http://sciencefictions.net/pdfdocs/draft_of_m_popovic_05.04.84_science_article_undated.pdf

[8] Letter from Dr. M. Gonda to Dr. M. Popovic (cc R. Gallo). 1984 Mar26. http://sciencefictions.net/pdfdocs/Letter_from_M_Gonda_to_M_Popovic_03.26.84.pdf

[9] Gallo RC. Letter to Jun Minowada, MD. Personal Correspondence.1984 Mar 29. http://sciencefictions.net/pdfdocs/Letter_from_R_Gallo_to_J_Minowada_03.29.84.pdf

One response to “FABRICA DE MINCIUNI – Episodul 1.1: SIDA si HIV in divort.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s