In spatele conflictului din Gaza: Palestinienii au resurse de petrol si gaze

Sursa: http://newhampshirefreepress.com/?q=node/307

Titlul original: Behind Israel’s Siege of Gaza: Palestinians Have Oil and Natural Gas Resources

Autor: Martha Rose Crow, M.S.

„… Exista o abundenta de rezerve de petrol atat in fasia Gaza cat si  offshore …” http://blogs.state.gov/index.php/entries/q_israeli_palestinian_peace/

„Palestinienii sunt, de fapt, bogati in resurse naturale. În ultimii şase ani, Autoritatea Palestiniană sta pe un rezerva major de gaz, care conţine cel puţin 1.4 mii de miliarde de cubic feet (Tcf) de gaz. ” Http://www.epalestine.com/PalestineEnergy.pdf

„… Palestina a fost recompensata cu o rezervă de petrol la 22 mile de coasta Fâşiei Gaza. Intreaga tara a fost incantata de aceasta descoperire care ar fi putut să le furnizeze libertatea economică şi stabilitatea financiară pe care si-au dorit-o. Din păcate, succesul financiar asteptat dupa descoperire nu a mai aparut … ” http://www.oilandgasinvestingglossary.com/palestines_natural_gas_troubles.asp

Pentru a afla motivele reale din spatele conflictelor şi războaielor în această lume, trebuie să urmezi unul sau toate cele patru lucruri: bani, sânge, putere sau resurse naturale (de obicei, petrol sau gaze naturale, dar la fel de bine poate fi ca în Congo – cobalt). 

Petrolul este in spatele conflictelor din Darfur, Somalia şi în alte locuri similare. 
Războiul din Afganistan nu a fost niciodată despre găsirea lui bin Laden. Era vorba despre unirea Afganistanului sub un singur guvern aşa incat sa poata fi construita o conductă pentru a aduce catre pietele de desfacere un milion de barili pe zi, din zonele de nordice ale Afganistanului, Turkmenistanului, Uzbekistanului, Kazahstanului şi Rusiei. ( http://www.lewrockwell.com/orig/ sardi7.html ). 

Trebuie sa incetam sa ascultam ceea ce mass media „oficiala” ne spune atunci cand vine vorba de conflicte şi războaie, pentru că media oficiala este supusa intereselor corporatiste si este controlata de guvern sau alte interese. Mai puţin de 1% din „ştirile” din lumea de azi este relatat şi ceea ce este relatat este, de obicei, editat, trunchiat si deformat pentru scopuri de propaganda. 

Guvernele nu vor ca oamenii să afle că din cauza resurselor de petrol, gaz sau alte resurse naturale, imense genociduri sunt in curs de desfasurare; lumea s-ar putea înfuria ( in masa) si s-ar putea organiza pentru a respinge genocidurile. Marile companii petroliere si de energie nu doresc un astfel de scenariu pentru ca ar interfera cu profiturile lor.

Istoric vorbind, a fost eficient pentru mai marii energiei si profiturile lor pe termen scurt sa fure resurse sau sa le ia pe nimic si apoi, daca sunt fortati, sa ajunga intr-un final, sa plateasca un pret cat de cat decent. Acesta este modul în care au făcut întotdeauna afaceri (prin forta cizmei si a armei ). 

Lumea priveste de ceva timp genocidul declandat se Israel asupra palestinienilor dar, intr-un mod absolut incredibil, mass-media „oficiala” nu menţionează nicaieri „resursele naturale” ale palestinienilor sau faptul că Israelul a împiedicat Palestina sa se dezvolte zadarnicindu-i eforturile exploatare si folosire a resurselor naturale pe care le are.

De obicei, palestinienii sunt descrisi la televizor ca victime ale saracii imposibile ci ciclice. In mod ironic, palestinienii nu ar trebui să trăiasca în sărăcie, dacă Israelul i-ar lăsa să-şi dezvolte resursele naturale. 

Dar, exploatarea de catre Palestina a resurselor energetice nu ar fi în interesul Israelului. Veniturile din petrol şi gaz  ar creste puterea palestinienilor. Nu ar mai fi adusi in situatia de a muri de foame sau sa lupte sa scape de saracie. Palestinienii ar fi capabili sa investeasca in infrastructura Împuternicită palestinieni vor fi în măsură să investească în infrastructura lor, cu guvernul lor ales, Hamas. 

Israel vrea ca palestinienii sa fie zdrobiti si, daca s-ar putea, chiar disparuti de pe fata pamantului, astfel incat  Israelul sa-si poata extinde teritoriile pentru cetăţenii săi, sa aiba un acces mai bun la mare pentru navele sale si pentru a servi ca watchdog pentru hegemonia SUA şi a Israelului.

Israel vrea „petrolul şi gazul” palestinienilor, pentru propriile sale nevoi.  Ţările din Orientul Mijlociu detesta să-şi vândă bunurile în Israel. Conducătorii şi oamenii din ţările invecinate Israelului stiu ca de 6 decenii Israelul omoara musulmanii si este impotriva moralei lor sa ajute Israelul cu rezerve de energie si mai ales cu combustibil pentru tancuri, avioane si vehicule militare.

Pentru a impiedica Palestina sa-si dezvolte resursele, Israel mentine turbulenţe în regiune; în 2005, „Israel a dat o mare lovitură palestinienilor” (industriei petroliere si de gaz) prin alegerea de a importa gaze naturale de la Egipt. „Astfel, Israelul a scos din joc complet tara vecina [….] Guvernul israelian s-a temut că orice bani dati Palestinei ar putea fi folositi mai târziu pentru finanţarea actelor de terorism impotriva Israelului.” http://www.oilandgasinvestingglossary.com/palestines_natural_gas_troubles.asp

Găsirea informaţiilor despre resursele de petrol si gaze din Palestina este dificilă. Chiar Wikipedia nu menţionează nimic si nici majoritatea enciclopediilor sau alte resurse academice.

Mass media oficiala a ignorat complet şi / sau a rămas complet ignoranta despre povestea petrolului şi gazelor palestiniene pentru că realitatea din teren nu se potriveste cu ceea ce vor corporatiile si guvernele sa se stie / creada despre Palestina, cu imaginea pe care au construit-o despre Palestina. Mass-media din Vest, Israel şi SUA, ar prefera mai degrabă ca palestinienii sa se zbata în sărăcie extremă iar lumea sa-i stie ca fiind „terorişti” care omoara pe oricine.

Palestinienii, cu veniturile din petrol şi gaze ar putea trăi decent. Scapati de imaginea lor impovaratoare, lumea i-ar putea vedea ca pe fiintele stralucitoare care sunt. Dar este mai greu sa faci sa dispara niste fiinte umane stralucitoare, luminoase decat fiinte umane descrise de guverne si mass-media ca untermenschen (termen nazist german pentru „popor / oameni inferiori”). 

Dacă vreti să aflati mai multe despre acest subiect important, cele mai surse sunt publicatiile si site-urile de petrol şi energi. 

Petrolul si gazele palestiniene nu sunt un secret in domeniul energiei. Sunt un secret pentru ceilalti”

Alte informatii pe aceeasi tema:

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=11680 un articol scris de Michel Chossudovsky , un economist canadian, profesor la University of Ottawa.

http://www.indymedia.org.uk/en/2009/01/417547.html

Reclame

2 responses to “In spatele conflictului din Gaza: Palestinienii au resurse de petrol si gaze

 1. pare un articol corect si informat.
  daca si sursa de informare ar fi mentionata credibiiatatea lui ar creste..
  Israelul a gasit gaze naturale langa Haifa si a inceput exploatarea lor,urmeaza si alte investigatii,unele au dat rezultate dar in cantitati mici,altele sunt in curs de desfasurare.
  nu cred ca daca palestinienii voiau sa exploateze si sa vanda nu puteau caci au iesire la mare si port.
  dar cine investeste in Palestina? asta este problema….

 2. scuzele mele:
  -sursa apare pe primul rand,eu am inceput de la titlu…
  mea culpa !!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s