Lege europeana: politia poate hack-ui calculatoarele oamenilor!

sursa: http://www.eurosceptic.ro/index.php/2009/01/04/lege-europeana-politia-poate-hack-ui-calculatoarele-oamenilor/

Hai sa vedem incotro mergem si de ce sunt unii sceptici ( si cam au toate motivele sa fie). 

„Sursa: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/politics/article5439604.ece

In urma hotararii unui Consiliu European al ministrilor de interne din tarile membre UE, politia din tarile membre poate folosi metodele hackerilor impotriva “suspectilor”. Mai mult asemenea cercetari, considerate “de rutina”, pot fi realizate fara nici un mandat judecatoresc. Practic, orice cetatean poate fi considerat “suspect”. Mai multe grupuri care apara libertatile civile considera aceasta masura ca o “extindere sinistra a statului politienesc“.

In contrast cu garantiile legale in privinta mandatului de perchezitie a unei locuinte, in acest caz nu exista nici o garantie in privinta respectarii drepturilor cetatenesti. Practic, politia poate introduce virusi informatici in calculatoarele “suspectilor”, care sa transmita informatii, inclusiv sa activeze camera web sau microfonul – fara ca posesorul sa fie constient de asta. Este ca si cand ai pune o camera ascunsa in dormitorul cuiva, a declarat Richard Clayton, profesor de informatica la Cambridge. Politia va putea trimite mail-uri virusate sau va putea utiliza reteaua wireless pentru a intra in calculatoarele victimelor.

Oare de ce nu auzim nici cuvant la televizor despre aceste lucruri?! (intrebare retorica)”

Buna intrebarea retorica. Si cum se face ca toate acestea sunt posibile in „democratica” si „transparenta” UE? 

Iar oamenii nici macar nu stiu despre aceste lucruri si totu’i este pe sestache.  Interesant este ca sistemul UE este in asa fel alcatuit incat nici nu conteaza ce spun parlamentarii, pot fi pacaliti usor, legile le fac un grup de indivizi care nu reprezinta decat interesele corporatiilor si cam atat. Ooops, am uitat sa adaug ca cei ce fac legile UE sunt „mari iubitori” de oameni; de obicei duminica seara, de la 3.00 la 3.05. Dupa aceea se intorc la interesele lor de bani si putere. 😀

Hai sa ne uitam si la textul articolului din Times:

[…..] Hacking-ul este cunoscut sub numele de „remote searching” si permite politistilor sau ofiterilor de la MI5  (care pot fi la sute de mile departare) sa examineze hard drive-ul din computerul de acasa, de  la servici sau dintr-un hotel.

Materialele adunate in acest fel includ continutul tuturor email-urilor, obiceiurile de navigare si mesajele instant ( gen yahoo messenger, skype etc)

Sub edictul Bruxelului, politia din toata UE a primit unda verde sa extinda implementarea unei puteri folosite relativ rar si care implica intruziunea in viata / proprietatea privata a cuiva, fara a avea garantii. […]

O cautare „remote” poate fi declansata daca un ofiter superior spune ca „el / ea crede”  ca este „cazul” si necesar pentru a preveni sau a detecta o ilegalitate serioasa – aceasta ilegalitate fiind orice ofensa care atrage o pedeapsa cu inchisoarea de mai mult de 3 ani. 

[..]  in contrast cu prevederile legale necesare pentru perchezitionarea casei unui suspect, in cazul unui „remote search”  politia NU are nevoie sa ceara un mandat de la un judecator. 

Mda, chestia asta se intampla de ceva timp si se pare ca se foloseste deja. 

Si la noi in presa de ce nu apare?

Reclame

2 responses to “Lege europeana: politia poate hack-ui calculatoarele oamenilor!

  1. Pingback: Dreptul la avocat pentru un suspect? Mai vedem .. mai tarziu .. « Nostrabrucanus

  2. Pingback: Dileme si Trileme: Dreptul la avocat pentru un suspect si drepturile intelectuale pe porc « Nostrabrucanus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s