Pe cine supara internetul si cat de tare ? – partea a 2-a

Spuneam aici   despre ceea ce tricoteaza UE legat de cenzurarea comunicarii. Iata si continuarea pe teren 🙂

sursa:

http://life.hotnews.ro/stiri-birou-5442721-autoritatile-doresc-inregistrarea-conversatiilor-skype.htm

autor:  Alex Sima HotNews.ro

Dialogurile purtate prin intermediul programului Skype ar putea fi interceptate in curand, ca urmare a corectarii unor carente in legile ce in stadiul actual permit infractorilor sa comunice fara teama.

Investigatia europeana ar putea sa-i ajute si pe americani, NSA (The National Security Agency) lasand sa se inteleaga ca teroristii ar comunica astfel ca sa evite detectarea.

In vreme ce politia poate obtine un ordin judecatoresc pentru a inregistra convorbiri pe linie fixa si pe telefoanele mobile, in momentul de fata este imposibila obtinerea unui mandat pentru ascultarea celor care folosesc Skype sau alte programe similare ca sa comunice, mai ales cand e vorba de persoane de pe continente diferite.

Reprezentantii companiei au precizat ca „acolo unde e legal si tehnic posibil” coopereaza cu organele de ordine.

Skype a prezentat propriile capabilitati de combatere a crimei in fata comisiei Eurojust. Aceasta este o agentie UE, cu sediul la Haga, responsabila cu coordonarea investigatiilor juridice de-a lungul mai multor jurisdictii, care a anuntat ca a deschis o investigatie in toate tarile din Uniunea Europeana.

Scopul declarat de Eurojust este de a depasi obstacolele tehnice si legale, pentru a putea intercepta sistemele de telefonie pe internet. Experti din toate tarile fac parte din echipa condusa de reprezentantul Italiei, Carmen Manfredda.

Conform Departamentului National Antimafia din Italia, interlopii au inceput sa foloseasca in numar din ce in ce mai mare aceasta metoda pentru a scapa de investigatii.

Joannes Thuy, purtator de cuvant al Eurojust, a declarat, ca „in vreme ce companiile de telecomunicatii sunt obligate sa se supuna ordinelor judecatoresti, Skype refuza sa coopereze in acest sens”.

In articolul prezentat de GGG, se arata ca circula zvonuri conform carora la ora actuala NSA plateste regeste hackeri care sa sparga criptarea Skype, pentru a putea auzi conversatiile suspectilor.

Mai multe detalii despre respectarea intimitatii celor care folosesc serviciile Skype, aici.

Deci internetul sovietic   este pe drum. Si iar se vantura acelasi refren .. delicventi, teoristi blabla. Interesant este ca Italia conduce „joaca”. Iar Italia ?  

De frica .. devii sclav. Cu acte in regula!

2 responses to “Pe cine supara internetul si cat de tare ? – partea a 2-a

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Memoriile laicatului despre documentele biometrice pe masa Sinodului BOR (Noutati 24-25 feb. 2009

  2. Pingback: Pe cine supara internetul si cat de tare ? « Nostrabrucanus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s