Fabrica de minciuni – Episodul 2: Lupi in blana de oaie

In loc de introducere:

„Orice cercetator  care a studiat comparativ evidentele asupra mitei si coruptiei in comertul international a ajuns la concluzia ca industria farmaceutica este una dintre cele mai corupte, daca nu cea mai corupta dintre toate industriile.

In cercetarea mea am descoperit dovezi ale unor mite substantiale la 19 din primele 20 cele mai mari companii farmaceutice din SUA. Exista dovezi ca sumele de bani au fost platite catre orice tip de oficial guvernamental care ar fi putut contribui la sustinerea intereselor companiilor farmaceutice: mita pentru cabinetele ministrilor pentru aprobarea promovarii medicamentelor, mita catre birocratii asigurarilor sociale care fixeaza pretul de achizitie pentru medicamentele compensate de stat; mita catre inspectorii de sanatate care verifica fabricile companiilor farmaceutice; mita catre oficialii vamali, administratorii de spital, colectorii de taxe, partide politice si multi altii.

Dar o amenintare mai mare la adresa sanatatii mondiale (decat coruptia) este frauda in studiile legate de siguranta medicamentelor. Sobolanii mor in studiile clinice pentru noi medicamente si sunt inlocuiti cu animale vii; sobolanii care dezvolta tumori sunt inlocuiti cu sobolani sanatosi; doctorii care sunt platiti cu 1000 dolari per pacient pentru a testa un nou medicament arunca pilulele la toaleta si apoi fabrica rezultatele astfel incat compania sa auda ce vrea sa auda”  Dr. John Braithwaite ( Canberra’s Australian National University ) http://www.newint.org/issue165/corrupt.htm mai multe detalii in cartea sa „Corporate Crime in the Pharmaceutical Industry” despre Dr. John Braithwaite

 

 

 

Regula nr.2 : Natura si tot ce poate pune ea la dispozitie este cel mai mare dusman pentru productia de sclavi.

 Cum transformi natura in dusman

Sursa si titlul original : FDA Claims „Food Supplement” Deaths;Hides Details from the Public 

Orthomolecular Medicine News Service, October 9, 2008 

“Suplimentele nutritive cauzeaza 600 de raportari de efecte adverse” mentioneaza USA TODAY in septembrie 2008. Intr-un articol care arata ca o declaratie oficiala a FDA, se spune ca “efectele adverse serioase cauzate de utilizarea suplimentelor alimentare au generat 604 rapoarte – o lista ce include cel putin 5 decese – in primele 6 luni de monitorizare conform legii” (1)

Oh , Doamne! Se pare ca toti cei care folosesc suplimente alimentare pentru sanatatea lor sunt nebuni de-a binelea. Suplimentele alimentare trebuie sa fie taare periculoase!

Dar oare sunt?

Ceva mai incolo in articol, la distanta maaaaaaare de titlu, USA Today recunoaste ca

“ Un efect advers poate fi ORICE de la o ingrijorare ca suplimentul nu da rezultatele dorite pana la o boala grava aparuta dupa consum”.

Iar purtatorul de cuvand al FDA  Michael Herndon admite ca din cele 5 decese raportate si 84 de spitalizari

“ Unele dintre decese s-au datorat, cel mai probabil, unor conditii medicale ascunse / pre-existente”.

Metoda FDA de a aduna date este cel putin suspecta, ca sa nu spunem distorsionata intentionat. Sistemul lor de raportare pentru suplimentele alimentare este la pagina http://www.cfsan.fda.gov/~DMS/ds-rept.html si acolo gasim urmatoarele:

“FDA ar dori sa stie cand un produs va cauzeaza probleme chiar daca nu sunteti sigur ca acele probleme sunt cauzate de produs sau chiar daca nu ati fost la doctor sau la o clinica medicala”.

Este de remarcat gradul de incertitudine implicat in solicitarea publica a acestor rapoarte legate de efecte adverse “chiar si cand nu sunteti siguri ca produsul respective este cel care a cauzat problema”.

Dar cel mai important aspect este ca FDA a refuzat sa faca public care sunt suplimentele despre care se presupune ca ar cauza probleme de sanatate. Publicul nu are dreptul sa stie? Pana la proba contrarie, in absenta unei declaratii publice din partea FDA, se poate presupune ca cele 5 decese atribuite “suplimentelor alimentare” s-au datorrat, de fapt, substantelor medicale vandute ca suplimente nutritionale.

Mai pe ocolite, FDA recunoaste aceste aspect in site-ul lor . Acolo veti gasi un “Mesaj Important” care cere profesionistilor in sanatate 

“sa raporteze efectele adverse grave associate cu suplimentele continand GBL, GHB sau BD …. Un grup de substante / produse vandute CA SI suplimente nutritionale pentru bodybuilding, pierderea in greutate si inducerea somnului si care au fost dovedite ca riscante pentru sanatatea publica. Aceste produse sunt chimice, este vorba despre gama butirolactona (GBL), acid gama hidroxibutiric (GHB), and 1,4 butanediol (BD) si pot cauza serioase probleme respiratorii ( se poate ajunge ca intubarea sa fie necesara), pierderea cunostintei / coma, voma, crize / seizures, bradicardie si moarte. GBL, GHB si BD au fost raportate catre FDA ca fiind implicate in cel putin 122 de  cazuri de efecte adverse grave, inclusive 3 decese”

Dar aceste substante nu sunt alimente, NU SUNT vitamine, minerale sau aminoacizi. Nici nu ar trebui sa fie considerate ca fiind ( sau in conexiune cu) suplimentele nutritionale.

Mai mult de jumatate dintre americani iau suplimente nutritive in fiecare zi. Daca fiecare dintre aceste persoane ia o singura pastila pe zi ( de supliment nutritional), ajungem la 145.000.000 milioane de doze zilnice si un total de peste 53 miliarde doze anuale. Multe persoane sanatoase consuma mult mai multe doze. Si totusi, in conformitate cu statisticile nationale puse la dispozitie de American Association of Poison Control Centers, nu exista nici macar 1 deces per an din consumul de vitamine (2). Uitati-va la rapoartele care detaliaza fiecare vitamina, mineral si aminoacid sau planta si vedeti cu ochii vostri  http://www.aapcc.org/dnn/NPDS/AnnualReports/tabid/125/Default.aspx. [ nota trad: asta cat mai sunt disponibile online, in ultimul timp toate datele statistice ce contrazic versiunile oficiale dispar de pe internet sau sunt restrictionate ca acces]. 

Daca ar fi sa facem o comparatie, FDA recunoaste ca medicamentele ( ce se dau pe reteta) au generat in 2007 un numar de 482,154 de rapoarte despre efectele adverse. [..] Si acest numar nu include rapoartele legate de medicamentele fara reteta ( over the counter sau OTC) ceea ce este o OMISIUNE IMPORTANTA!

Multe dintre medicamentele ce se obtin fara reteta, asa cum este Tylenol-ul (acetaminofen) sunt departe de a fi sigure. Otravirile cu acetaminofen (cunoscut ca paracetamol in Romania) sunt, de departe, principala cauza a cauzelor de insuficienta hepatica acuta in SUA in 2003. Acetaminofenul a fost responsabil pentru 51% din toate cazurile de  insuficienta hepatica acuta in 2003 (in SUA). Associated Press relata, cu ceva timp in urma, ca pericolele utilizarii medicamentelor comune sunt atat de mari incat

„reactiile adverse vatamatoare generate de unele dintre cele mai utilizate medicamente – de la insulina la antibiotice – trimit in spitalele de urgenta mai mult de 700.000 de americani pe an”(4).   

Suplimentele de vitamine intra in competitie cu medicamentele sprijinite de FDA. De peste 45 de ani, FDA incearca sa elimine disponibilitatea suplimentelor – vitamine.

Chiar in 1962, juristul Jonathan W. Emord scrie:

„ FDA a perceput vanzarea suplimentelor nutritive cu ingrediente peste dozele RDA ca pe o competitie amenintatoare la adresa medicamentelor reglementate de institutie”

In 1966

„FDA a publicat o regula conform careia orice supliment nutritiv ce contine doze de vitamine sau minerale  mai mari cu 150% fata de RDA, va fi reglementat automat ca si medicament”

In 1976, in urma plangerilor populatiei, Amendamentul Proxmire a interzis FDA sa considere o vitamina sau un mineral ca fiind un medicament doar din cauza dozei. Si Emrod continua:

„Dar fara frica, FDA a incercat din nou in anii 70 sa scoata de pe piata piata vitaminele sustinand cu cazuri ca totul depinde de doze”

FDA a mai incercat sa declare suplimentele ( vitaminele si mineralele) ca fiind aditivi alimentari neaprobati.

Pozitia FDA a fost de o logica absurda: suplimentele nutritive singulare (intr-o capsula) sunt aditivi alimentari pentru ca ingredientele au fost adaugate intr-o capsula ce contine gelatina care, sustine FDA cu un zambet superior , este un aliment ….Curtea de Apel a SUA (United States Court of Appeals for the Seventh Circuit) a descris pozitia FDA ca fiind o abordare de „Alice in Tara Minunilor”.

In 1980 FDA a incercat sa obtina clasificarea vitaminelor ca fiind medicamente OTC-uri ( OTC = over de counter, adica fara reteta) … FDA si-a depasit in mod repetat limitele autoritatii sale urmarind sa genereze schimbari destinate protectiei intereselor companiilor producatoare de medicamente (5)

Alte dovezi vin chiar de la FDA;

–         in raportul grupului operativ pentru suplimentele nutritive  (Dietary Task Force Report) publicat in 15 iunie 1993 se mentioneaza:

„Pentru a delibera, Grupul Operativ a luat in considerare multe aspecte, inclusiv sa ne asiguram ca existenta suplimentelor nutritive pe piata nu actioneaza ca un factor descurajator pentru dezvoltarea medicamentelor. 

–         Declaratia lui David Adams (FDA Deputy Commissioner for Policy  – Adjunctul pentru Politica) la intalnirea anuala a Drug Information Association, 12 iulie 1993:

„ Sa fiti foarte atenti la ceea ce se intampla cu suplimentele nutritive in zona legislativa … Daca aceste eforturi sunt incununate de succes, s-ar putea sa apara o clasa de produse care sa fie in competitie cu medicamentele aprobate. Existenta unei categorii separate de regularizare pentru suplimente ar putea submina drepturile de exclusivitate de care se bucura detinatorii medicamentelor aprobate”.

FDA vrea sa controleze vitaminele. Ultimele trucuri sunt sa inspaimante publicul si sa le inoculeze ca vitaminele sunt periculoase si asta fara sa aiba dovezi si fara ca macar sa numeasca suplimentele pe care le acuza. Nu picati in capcana despre care spune Dr. Abram Hoffer (M.D.)

” Marea minciuna a FDA-ului este de a face ceva neadevarat sa fie acceptat ca un fel de adevar, repetand neadevarul din nou si din nou”

Nu suplimentele de vitamine sunt problema. Obiceiurile alimentare proaste si prea multele medicamente sunt problema! Suplimentele nutritive reprezinta solutia. Sunt eficiente si cu mult mai sigure decat medicamentele. FDA stie asta foarte bine. „

References:

(1) Perez AJ. Dietary supplements cause 600 ‘adverse events’. USA Today, Sept 22, 2008: http://www.usatoday.com/news/health/2008-09-22-supplements-adverse-events_N.htm orhttp://www.usatoday.com/news/health/2008-09-22-supplements-adverse-events_N.htm?POE=click-refer 

(2) Annual Reports of the American Association of Poison Control Centers’ National Poisoning and Exposure Database, 3201 New Mexico Avenue, Ste. 330, Washington, DC 20016. Download any report from 1983-2006 at  http://www.aapcc.org/dnn/NPDS/AnnualReports/tabid/125/Default.aspx free of charge. The „Vitamin” category is usually near the end of the report. Summary and commentary at:http://www.doctoryourself.com/vitsafety.html 

(3) Larson AM et al Acetaminophen-induced acute liver failure: results from a United States multicenter, prospective study. Hepatology 2005;42:1364-1372. See also:http://www.medpagetoday.com/Psychiatry/Depression/tb/2233 

(4) Associated Press, Oct 17, 2006. http://www.msnbc.msn.com/id/15305033/ 

(5) Emord JW. FDA violation of the rule of law. Speech from the Health Freedom Exposition in Richmond, Virginia September 23, 2006.  http://www.emord.com/events/speeches/fda_violation.htm

====================================

Cand vine vorba despre efectele adverse cauzate de medicamentele / vaccinurile produse de companiile farmaceutice, FDA nu mai reactioneaza la fel de rapid .. ca la cele 600 de efecte adverse raportate si considerate de ei ca fiind in legatura cu suplimentele nutritive.

Gardasil are 10.151 de rapoarte, din care 29 de decese, iar Menactra 4436 de rapoarte si 6 decese etc etc ….  pana la 30 noiembrie 2008. Dar autoritatile nu au intrat in priza ci spun ca-i ok. De ce?  

 

One response to “Fabrica de minciuni – Episodul 2: Lupi in blana de oaie

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Noutati 14 martie 2009

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s