Varza de Bruxelles : ai lor, ai nostri .. aceeasi Marie

La noi

… se discuta un nou Cod Penal si un nou Cod Civil ce vor aduce o „valoaroasa” contributie:

presa trece la control si restrictii  si neclaritati, suficient cat sa se poata pune o botnita in plus.

– se pare ca blogurile, internetul supara rau asa ca ar trebui reduse un pic

Aceste Coduri, pe masura ce intram in analiza lor, ne demonstreaza faptul ca sunt concepute si gandite de catre….politicienii corupti ! Pai in primul rand, s-au injumatatit pedepse sau au fost dezincrimnate fapte, taman la fix, cand mari dosare de coruptie urmau sa ajunga in Justitie. Apoi, ticaloasa presa care deranjeaza afacerile de coruptie, va fi pusa la punct.
Si atat de mare este frica de presa intrucat, conform art. 263 alin. alin. 2 litera a) instanta va putea sa dispuna ”sechestrarea, distrugerea, confiscarea sau retragerea din circulaţie a bunurilor ori a mijloacelor care au servit sau au fost destinate să servească la săvârşirea faptei prejudiciabile;” ; adica laptop-ul, aparatul de fotografiat, etc, vor putea fi confiscate de instanta, daca v-ati servit de ele pentru a scrie materialele incriminatoare;

– codul penal are bomboane peste bomboane una dintre ele fiind dezincriminarea incestului consensual între persoane adulte cu argumentarea din partea Ministrului Justitiei ca asa-i in UE .

–  O sleahta intreaga de politicieni corupti  [  primari, sefi de consilii judetene, parlamentari, directori din administratia centrala sau locala anchetati sau trimisi in judecata de DNA sau de Parchetele din Romania pentru infractiuni de coruptie ] au toate sansele sa scape de procese ca urmare a reducerii inexplicabile a pedepselor, inscrise in noul Cod Penal si de Procedura Civila.

– Potrivit Antena3, departe de ochii presei, Biroul Permanent a discutat despre acordarea unor prime, care s-ar putea ridica la suma de doua milioane de euro, numai pentru acest an. Fondul de premiere a fost impartit de fiecare presedinte de comisie, sef de grup parlamentar si director din Camera Deputatilor angajatilor din subordine. Secretarul general al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu sustine ca “sunt lucruri prevazute de lege si inseamna 10% din fondul de salarii si se refera la un trimestru, nu la o luna”. Suma respectiva se ridica, insa, la valoarea de peste 500.000 euro pe trimestru. “Este o chestiune legala… Putem sa discutam despre caracterul ei moral”, a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. De aceea, la cabinetul presedintelui, premierea nu se va aplica, insa, in cazul altora, seful va stabili acest lucru.

– Predoiu scoate „pericolul social“ din Noul Cod Penal, făcând astfel aproape imposibilă justificarea arestarii preventive

Ce face UE?

Nimic nou sub soare , e aproape exact ca la noi 🙂

 – Si-au votat o lege cu un mic clenci ca sa-i protejeze .. de ochii indiscreti ai publicului. Sa nu se stie cat cheltuiesc MEP-ii. Socialistii si popularii au votat pentru, Liberals in Alde contra. 

This amendment means that accounts or financial disciplinary measures, such as demands for MEPs to pay back money back, will not be counted as documents even though such information would be on the basis of the parliament’s rules and procedures.

– Guvernul britanic sugerează ca părinţii să nu le vorbească copiilor despre pericolele implicării în relaţii sexuale precoce  

Asemenea recomandări vor fi incluse în broşura Ce-i poţi spune copilului tău despre sex şi relaţia de prietenie(Talking to Your Teenager about Sex and Relationships). Dr. Patricia Morgan, sociolog, susţine că, în general, adolescenţii îşi ascultă părinţii, când aceştia le spun că dezaprobă relaţiile sexuale la vârste mici. (Mail,  23 februarie 2009) John Smeaton, directorul naţional al SPUC, a declarat: „Nu e de ajuns că strategia guvernamentală privind sarcina la adolescente este un eşec, dar avem şi miniştri care sugerează părinţilor să le ofere copiilor o educaţie bazată pe relaţiile sexuale libere şi chiar să meargă cu fiicele minore la medic şi să le dea contraceptive”.

– o fi stiind Ministrul Justitiei ce-o fi stiind, avand in vedere in Europa se discuta despre Principiile Yogyakarta .

Principiile Yogyakarta pretind de la guverne „aplicarea legii de drept internaţional în relaţie cu orientarea sexuală şi identitatea de gen/sex”. Promotorii acestei viziuni afirmă că Principiile Yogyakarta obligă statele la noi standarde legale, chiar dacă documentul Yogyakarta este creaţia nu a unui acord guvernamental, ci a grupurilor de presiune homosexuale şi a birocraţilor de la Naţiunile Unite. Delegaţii europeni au declarat pentru Friday Fax că proiectul iniţial al declaraţiei franceze, dezbătut la Uniunea Europeană, s-a referit explicit la Principiile Yogyakarta, însă Irlanda, Malta şi Polonia au insistat ca această referire să fie eliminată. 

mda .. Romania n-a fost pe-acolo sa se opuna, sa spuna ceva 😦

– Consiliul Europei dezbate mai departe problema cu Principiile Yogyakarta si propaga principiile anti-familie.

The Yogyakarta Principles, if ever given binding effect, would weaken free speech as well as free exercise protections, as they call upon the State to ensure that the exercise of freedom of expression and religion do not violate “the rights of freedoms of persons of diverse sexual orientations and gender identities.”

 Another agenda item would address whether prohibitions on “Gay Pride” marches violate human rights. This would appear to target the Russian Federation, where a number of municipalities have banned such demonstrations.

Critics have pointed out that several of the Yogyakarta Principles would undermine the authority of parents to rear children in accordance with their values. The agenda for the CoE meeting adds to such worries, calling for “preventive measures and promotion of tolerance” among “pupils and school staff.”

– tratatul de la Lisabona incepe sa-si arate coltii ( nu ca nu i-ar fi avut pana acum) si alte parti nevazute:

1. Pedofilia ??

Tratatul de la Lisabona, dupa cum stim, este identic in intentii si scopuri cu Constitutia UE, aceleasi paragrafe regasindu-se in locuri diferite, si, in consecinta, fiind renumerotate. De exemplu, articolul 21 de la pagina 412 din Tratatul de la Lisabona este identic cu articolul 2-81 din Constitutia UE si afirma ca “orice discriminare pe motiv de […] orientare sexuala  sau orice alt factor este interzisa“.

Acest articol ar putea fi privit ca o “bila alba” acordata homosexualilor, dar daca de fapt e ceva si mai grav la mijloc? In toate celelalte tratate ale UE, cum ar fi de exemplu Tratatul de la Nisa, exista un  protocol prin care se exclude pedofilia din perspectiva “discriminarii”. In mod straniu, in tratatul de la Lisabona nu exista nici un astfel de protocol referitor la pedofilie, ceea ce inseamna ca, de fapt, articolul 21 legalizeaza pedofilia ca o forma de “orientare sexuala”! (de ce nu si zoofilia, necrofilia etc.?)

2. Pedeapsa cu moartea in caz de razboi, revolte, revolutie (!!!)

La aceasta intalnire, Profesorul Schachtschneider, Facultatea de Stiinte Umaniste – Universitatea din Nuremberg, a scos la lumina un paragraf care nu a fost mentionat inainte. Profesorul Schachtschneider a explicat ca paragraful nedezvaluit va insemna, odata cu ratificarea Tratatului de la Lisabona, reintroducerea pedeapsei capitale in Europa. Pedeapsa capitala se va aplica in cazul unor infractiuni ca rebeliunea si revolta populara, si pe timp de razboi.    

Alte informatii aici si aici 

The „footnote” in question, directly quoted, is as follows: 

3. The provisions of Article 2 of the Charter correspond to those of the above Articles of the  ECHR and its Protocol. They have the same meaning and the same scope, in accordance  with Article 52(3) of the Charter. Therefore, the „negative” definitions appearing in the  ECHR must be regarded as also forming part of the Charter: 

(a) Article 2(2) of the ECHR:
 

„Deprivation of life shall not be regarded as inflicted in contravention of this article  when it results from the use of force which is no more than absolutely necessary: 

(a) in defence of any person from unlawful violence; 
(b) in order to effect a lawful arrest or to prevent the escape of a person lawfully detained; 
(c) in action lawfully taken for the purpose of quelling a riot or insurrection.” 

(b) Article 2 of Protocol No 6 to the ECHR: 

„A State may make provision in its law for the death penalty in respect of acts committed in time of war or of imminent threat of war; such penalty shall be applied only in the instances laid down in the law and in accordance with its provisions…”

In Marea Britanie a aparut al treilea numar al unui ziar nou, independent, unde UE nu arata ca-n campaniile de la noi ; The British Free Press  sustine ca UE are constitutia unei dictaturi si legile unui stat politienesc.  Ooops .. asta nu-i ca la noi 😀

– e criza si-s obositi parlamentarii europeni, asa ca au mare grija de un teritoriu francez, numai bun de relaxat parlamentari stresati. Adica nu de teritoriu ci de piscinele de acolo. 

fonduri destinate regiunilor sarace au fost folosite ” pentru a imbunatati, renova sau construi ” piscine in  Guadeloupe 

– si daca piscinele-s asa departe, nu strica un fitness studio desi nu da bine inainte de alegeri.

Proposals to create a new „fitness studio” for MEPs have caused anger as the European Parliament gets ready for elections in June and as voters are forced to tighten their belts in the worst recession for more than 60 years.

The plans, that are projected to total almost £12,000 for each MEP, have been resurrected after the parliament’s budget committee previously rejected the idea of a swimming pool.

– dat fiind faptul ca majoritatea parlamentarilor europeni sunt cuminti si respecta regula loialitatii fata de UE ( taci, nu spui nimic rau despre UE , altfel ramai fara pensie) , mai ramane de gestionat situatia suparatorilor eurosceptici.  Chiar daca s-a incercat deja din mai anul trecut sa se gaseasca o solutie pentru a-i face sa dispara , tot au gura mare si spun prea multe lucruri rele despre dragalasa UE. Daca cetatenii tarilor UE vor vota aceeasi parlamentari ca si pana acum, nebunia cu legile anti – libertate emise de UE va continua nestingherita.

– de la UE citire, icoanele tre’ sa iasa din scoli. Oricum, nu este clar daca este vorba numai despre cele crestine. 

– legea ce duce la restrictionarea / filtrarea navigarii in internet a fost votata de UE, asa ca ar trebui sa ne asteptam la implementarea nationala .

Proiectul de lege intitulat ‘Telecom Packet’ a fost adoptat de catre Parlamentul European, astfel incat incepand cu luna septembrie 2009 accesul la Internet se poate  bloca sau doar restrictiona, in anumite conditii.

Scopul declarat al legii propuse de Comisia Europeana vizeaza reformarea sectorului telecomunicatiilor. Pachetul Telecom cuprinde mai multe amendamente care vin sa avantajeze serviciile telefoniei mobile, dar in acelasi timp, aduc atingere unui principiu fundamental al utilizarii internetului, si anume libertatea.

In acest sens, cele mai controversate amendamente dau dreptul guvernelor sa decida ce programe pot sau nu pot fi folosite pe Internet pe teritoriul fiecarei tari, de la interzicerea aplicatiilor specializate pe file-sharing si pana la interzicerea utilizarii browserelor (cunoscut fiind faptul ca si asa se pot descarca materiale protejate de copyright) sau chiar restrictionarea totala a accesului la Internet. La trei abateri, furnizorul de Internet (ISP-ul) este obligat sa nu mai permita accesul online. Nu se specifica insa perioada de restrictie a accesului la Internet sau daca se impun si alte sanctiuni.

Reclame

5 responses to “Varza de Bruxelles : ai lor, ai nostri .. aceeasi Marie

 1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » DEMENTA MAI-MARILOR LUMII CRESTE PE ZI CE TRECE… (Noutati 21-23 martie 2009)

 2. Pingback: Dileme si trileme: “Mama” UE se pregateste sa aranjeze familia dupa “chipul” ei - 2 « Nostrabrucanus

 3. 2 articles on the YP that may be of interest:

  Natural and Un-Natural Law:
  http://works.bepress.com/jakob_cornides/17/

  A Brief Comment on the Yogyakarta Principles:
  http://works.bepress.com/jakob_cornides/20/

 4. @Erwin

  Thank you! I’ll read the articles this week. Last week I was trying to find „Human Rights and Intellectual Property – Conflict or Convergence?” ( same author Jakob Cornides) but I don’t have acces to „The Journal of World Intellectual Property” 😦

 5. you might contact the author directly (via the above website)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s