Dileme si Trileme: „Mama” UE vs libertate, aparare, nevinovatie, sanatate si alte mici bagatele

Pana la urma cine stie ce prevede Tratatul de la Lisabona?  (Europe Minister Caroline Flint admits she has not read the Lisbon Treaty)

Pe parcursul discutiilor de ieri din parlament,  Ministrul European Caroline Flint a admis ca nu a citit Tratatul Lisabona in totalitate. 

Ca urmare a unor raspunsuri vagi legate de implicatiile Tratatului pentru apararea UE, Mark Francois a intrebat: ” Ati citit elementele din TRatatul Lisabona referitoare la aparare?   Dna. Flint a raspuns, ” Am citit cevam dar nu tot.”  Apoi a adaugat: „Am primit informatii despre o parte [din elementele din Tratat]”

In campania din decembrie ce indemna la ratificarea Tratatului, Caroline Flint a sustinut ca irlandezii au votat „NU” pentru ca nu au inteles Tratatul. 

Intr-un comunicat de presa, Mark Francois spune, ” Este minunat de onest ca Ministrul European [Caroline Flint] admite ca nu a citit rebotezata Constitutie a Europei. Nu se intampla in fiecare zi ca cineva sa admita ca nu a citit cel mai important document din job-ul lor. Aceasta recunoastere uluitoare lasa loc unor intrebari. Cum de stie daca Tratatul este bun pentru Marea Britanie daca nu l-a citit? Cum poate sa spuna ca irlandezii au rejectat Tratatul pentru ca nu l-au inteles?” 

Dupa chip-uirea RFID .. urmeaza supravegherea directa a soferilor 😀  (Big Brother is watching: surveillance box to track drivers is backed) Pe cand un accident rutier „intamplator” care sa implice muuuulte masini? 

The Guardian scrie ca guvernul ( UK) sprijina un proiect pentru instalarea „unei cutii de comunicare” in masinile noi, astfel incat soferii pot fi urmariti oriunde in Europa. Vehiculele vor emite un semnal constant ce va arata locatia, viteza si directia de deplasare.

Oficialii UE care sunt in spatele acestui plan cred ca aceasta masura va reduce semnificativ accidentele rutiere, cengstiile de trafic si emisiile de dioxid de carbon. Un consortiu de producatori [de masini] a mentionat ca acest dispozitiv ar putea fi instalat la toate masinile noi incepand cu 2013. […]

Detalii despre proiectul  Cooperative Vehicle-Infrastructure Systems (CVIS)  ce costa 36 milioane de  £ si este promovat de producatorii de masini si de industria telecom va deveni public anul acesta.  

Dar The Guardian a dat publicitatii documente care detaliaza modul in care a fost propus sa fie utilizat sistemul. Au confirmat ca va avea profunde implicatii asupra intimitatii, permitand urmarirea masinilor cu o precizie de aprox 1 metru – o acuratete mult mai mare decat tehnologiile actuale de urmarire prin satelit.   

Comisia Europeana a cerut GUVERNELOR sa rezerve bada de frecventa   5.9 Gigahertz , practic stabilind o frecventa universala pe care va functiona tehnologia CVIS. [..]

Supervizorul European pentru Protectia Datelor va face curand un anunt formal despre implicatiile tehnologiei CVIS asupra intimitatii. Intr-o declaratie recenta a spus ca aceasta tehnologie „va avea un mare impact asupra dreptului la intimitate si asupra datelor [personale]”  […]

Sistemul permite masinilor „sa comunice” una cu cealalta. [..] semnalul emis va fi preluat de masinile din vecinatate, permitand masinilor sa se avertizeze una pe cealalta daca sunt obligate sa frameze brusc sau sa vireze brusc pentru a evita ceva.  [..]

Desi planul este de a introduce sistemul, initial, pe baza de voluntariat [..] Kompfner pune in vedere guvernelor sa faca in asa fel incat aceasta tehnologie sa devina obligatorie din motive de securitate. [..]

Simon Davies, director al Privacy International, spune: „The problem is not what the data tells the state, but what happens with interlocking information it already has. If you correlate car tracking data with mobile phone data, which can also track people, there is the potential for an almost infallible surveillance system.

Prezumtia de nevinovatie ? Ce-i aia? Olaf under fire from EU watchdog

The Parliament  relateaza ca biroul UE antifrauda OLAF a fost acuzat de catre comisarul european Nikiforos Diamandouros ca nu respecta prezumtia de nevinovatie in investigatii. Critica a aparut ca urmare a unei plangeri din partea unui consultant din UK care a sustinut ca scrisoarea trimisa de OLAF catre fostii si actualii sai angajatori sugera ca el este responsabil de serioase nereguli. 

Cum creste UE costul alimentelor  ( How the EU puts 20% on our food bills )

Un raport a dezvaluit ca familiile britanice platesc fiecare 400 de £ pe an pentru a finanta Politica Agricola Comuna (CAP) a UE.  

Matthew Elliott spune: “ CAP este un dezastru. In timp ce contribuabilii fac tot ce este posibil pentru a-si echilibra cat de cat bugetul de familie ca sa-si acopere necesitatile, birocratii iresponsabili din UE risipesc miliarde”

Ministrul European Caroline Flint sa spus: “ CAP nu serveste intereselor agricultorilor si consumatorilor din UE ” 

Romanii cat platesc? Ar fi interesant de stiut cu cat platim sa avem alimentele mai scumpe si agricultura pe butuci.

Mda .. si iar nu se poate face nimic oficial. Poate, intr-o zi se vor „indura” sa priveasca in jos si sa ia masuri. Candva. Pana atunci promit frumos. Si s-au prins ca unii au inceput sa nu-i mai creada, asa ca le iau piuitul. 

Dreptul de a te apara nu este absolut, spune noua reglementare UE  ( EU extradition on demand undermines justice  ) 

Unii se mira de codurile noastre .. dar nu fac un pic de efort sa vada de unde vin bubele. 

Daca esti gasit vinovat in absentia de un tribunal al unui alt stat UE, guvernul ( UK) nu va avea alta optiune decat sa te extradeze si sa-ti executi pedeapsa in respectiva tara.

O masura adoptata de Parlamentul European acum 2 saptamani (8 dec 2008) si adoptata si de guvernul UK, spune ca nici un stat membru UE nu poate sa refuze extradarea unui individ care a fost judecat si condamnat in alt stat UE, chiar daca procesul s-a desfasurat fara ca acea persoana sa fie prezenta, nu s-a putut apara si s-ar putea sa nici nu fi stiut ca este judecat.

Dreptul de a te apara direct „NU ESTE ABSOLUT” se mentioneaza in noua reglementare, deci UE a decis ca ne putem lipsi de un astfel de drept daca asta creste „eficienta”. 

Sa revenim .. deci cineva poate sa-ti falsifice „minunatul” pasaport chip-uit (pasapoartele pot fi clonate     Sarbii falsifica pasapoarte biometrice la greu ) face sau insceneaza o nefacuta undeva in alta tara, esti judecat si condamnat dar habar nu ai ca esti judecat. Apoi te trezesti cu politia la usa sa te ridice pentru a te extrada in statul respectiv. Nu te poti apara .. pentru ca este lipsit de eficienta si dreptul tau de aparare nu-i absolut.

Hmmm …. eficient, nu? 

UPDATE: Porunca de la UE: Legalizati implantarea oamenilor cu microcipuri!    Sursa: http://www.eurosceptic.ro/        

Prin hotararea de guvern numarul 55/2009, care transpune directiva Consiliului European 2007/47/CE, s-a reglementat utilizarea “dispozitivelor medicale implantabile active“. Conform definitie din HG 55/2009, un “dispozitiv medical implantabil activ” este “orice dispozitiv medical a carui functionare se bazeaza pe o sursa de energie electrica sau pe orice sursa de putere, alta decat aceea generata direct de organismul uman sau de gravitatie”. In particular, sub pretextul “protejarii sanatatii oamenilor”, s-a legalizat si implantarea oamenilor cu microcipuri! De aici si pana la obligativitatea unor astfel de implanturi, nu mai e o cale prea lunga!

Duminica a avut loc un protest in Bucuresti impotriva acestei ordonante de guvern. Bineinteles, mass media a trivializat subiectul, facand misto (imi cer scuze de expresie) de participantii la protest. Conducerea BOR s-a aratat indignata de faptul ca acest miting a avut loc la poalele dealului Patriarhiei, repetand practic mesajul dintr-un comunicat anterior in care cerea interzicerea unor astfel de manifestatii in acel loc si criticandu-i dur pe participanti pentru o asa-zisa “atitudine totalitara”. Pun si eu o intrebare: de cand BOR are ca obiect de activitate interzicerea mitingurilor? Daca ar fi protestat impotriva paradei homosexualilor, ar fi fost de inteles; dar nu a facut-o!

Sigur, nici un om normal nu va respinge, din principiu, orice implant medical. Stimulatoarele cardiace salveaza viata a mii de oameni. Totusi, prin definirea vaga din ordonanta de guvern a “dispozitivelor medicale active”, se deschide o portita pentru legalizarea implanturilor cu microcipuri (RFID) de urmarire!

Un mic rezumat:

– pasaport cu chip – obligatoriu din motive de securitate,

– masina cu device de urmarire – obligativitate din motive de securitate

– tel urmaribil legal si fara preaviz – obligativitate din motive de securitate

– navigare pe internet urmaribila by default, fara justificari – iar motivele de securitate

– big brother la fiecare colt de strada – din nou motive de securitate

– legi care fenteaza drepturi si libertati fundamentale ale omului

– conducere centralizata de la Bruxelles, cu oameni platiti si tacuti sub contracte cu clauze de „loialitate” in interesul institutiilor si nu in interesul oamenilor pe care, teoretic, ii reprezinta si din ai caror bani le sunt platite salariile si pensiile astronomice.

– posibilitatea de a transforma o optiune in obligativitate – chip-urile implantabile

Sah mat, nu? Hmm .. daca prin acest circuit se poate da si shut down la fiinta umana ce deranjeaza, cred ca este deja end-game. 

Si totusi eu am o intrebare: daca incepi sa calculezi costurile la toate chestiile de mai sus, ajungi la costuri ENORME! Nu era mai ieftin sa-i identifici pe acei „teoristi” din poveste si sa-i calmezi pe EI nu sa transformi miliarde in suspecti? DACA tinta ar fi fost securitatea, era mult mai eficient si mai ieftin sa-i urmareasca pe ei, pe cei care sunt o amenintare. 

Dar daca tinta-i sa urmareasca pe cei care se VOR opune unui oarecare plan .. atunci da, au reusit sa puna la punct o plasa de stapanit sclavi. Mai ramane ca si sclavii sa fie de acord sa fie sclavi. Mai vedem .. 🙂

6 responses to “Dileme si Trileme: „Mama” UE vs libertate, aparare, nevinovatie, sanatate si alte mici bagatele

 1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » DECEPTIE DUPA DECEPTIE (Noutati 1 aprilie 2009)

 2. Se pare ca nu prea putea sa-l citeasca nimeni. Vezi:

  A devenit o chestie comuna cerinta asta cu cititul in viteza luminii :L

  • Multumesc pentru link.

   In ceea ce spune Jens-Peter Bonde apare ceva interesant:
   ” higher powers decided we cannot have it” adica puteri mai mari au decis ca nu putem avea acces la versiunea consolidata, prietenoasa.

   Adica peste reprezentantii alesi exista alte puteri care decid cum vor ele ? Interesant!

   Apoi spune de o instructiune de la unii Primi Ministri care „nu vor ca acest text sa fie citit”.

   Se poate specula ca cei care vor sa ascunda ce anume contine Tratatul, stiind ca nu este convenabil populatiei .. sunt chiar sefii de guverne ? Adica „dusmanii” sunt chiar in guvernele nationale? Hmm …. atunci ei, sefii de guverne, de cine asculta? Ce interese servesc ?

 3. Si eu imi puneam aceeasi intrebare dupa ce am vazut ca, in ciuda modului in care a fost intampinat Tratatul in Parlamentul European (http://www.youtube.com/watch?v=2JJlI9swbsA), sefii de state l-au semnat a doua zi (din cate stiu) si s-a organizat un singur referendum. Nu pare sa conteze prea mult un protest in Parlamentul European. Si noi ne miram ca o demonstratie de 2000 de oameni „simpli” in Bucuresti nu schimba mare lucru pe-aici…

  • Au niste tactici deosebite sa inchida gura euro-scepticilor. Ameninta Irlanda in fel si chip, pe presedintele Cehiei l-au pus la colt, au schimbat regulile din parlament doar doar sparg grupul euro-scepticilor, ramai fara pensie / salariu daca lucrezi la UE si povestesti ce se intampla in mod real, etc. etc.

 4. Pingback: Stiri de criza « Zona de criza

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s