FABRICA DE MINCIUNI – Episodul 5.1: Epidemia de frica si stradaniile declansarii unei pandemii

In loc de introducere

“Hrana inseamna putere. Noi o folosim pentru a schimba comportamentul. Unii pot sa numeasca asta coruptie. Nu ne cerem scuze [pentru acest lucru]. (“Food is Power. We use it to change behavior. Some may call that bribery. We do not apologize.”) Catherine Bertini, executive director U.N. World Food Program, Beijing, China. U.N. 4th World Conference on Women, September, 1995. 

„[…] via recombinare. Aceasta metoda este mult mai eficienta si urmeaza reguli specifice. Aceste reguli par a fi urmate de toate tipurile de virusi, inclusiv gripa, HIV, SARS, WNV. Aceste reguli permit prepararea vaccinurilor inaintea aparitiei virusurilor.

“Psychological Contributions to Achieving an Ecologically Sustainable Future for Humanity” autor Stuart Oskamp, publicat in Journal of Social Issues, Vol 56, No. 3, 2000.

”cercetarile realizate in cazul utilizarii fricii pentru a schimba comportamentul populatiei au aratat ca aceasta schimbare [de comportament] este posibil sa apara in cazul indeplinirii a 2 conditii:

(1) daca oamenii sunt informati despre pasi clari pe care-i pot face ca sa se protejeze                                                                                                                      (2) daca acesti pasi sunt relativ simpli si la indemana

Partea 1: Nu trageti in fabricantii de boli – e munca grea. 

Regula nr.5 : In perioade de criza financiara sclavii tind sa se intoarca spre tratamentele naturale iar Natura este cel mai mare dusman al nostru. Daca nu apare boala, o provoci. Important este ca anumite substantele /materiale genetice sa ajunga in interiorul corpului subiectilor. Si asta cat mai repede.

Frica are “efecte adverse”. De exemplu deturnarea sensului unor cuvinte. Se ia un cuvant si i se schimba sensul. De exmplu:

Epidemie = aparitia unei boli sau a unei grupe de boli cu caracteristici similare într-o colectivitate umană, cu o frecventa net în exces fata de frecventa normal asteptata.

Deci avem nevoie de niste date statistice inainte de declara o boala ca epidemie.

Dar mass media, guvernele si organizatiile vantura informatii INCOMPLETE, manipulate cu grija, alarmante, titluri senzationale … fara baza statistica.. astfel incat frica sa-si faca treaba.

Si ajungem la definitia epidemia = orice boala ce se raspandeste indiferent de frecventa normal asteptata in regiunea respectiva … trebuie sa scap, sa fug .. salvati-ma… dati-mi un vaccin, o bulina, dati-mi ceva sa nu mor .

Pandemia este o epidemie ce depaseste granitele unei tari /continent … dar are aceeasi componenta statistica precum epidemia, bazele fiind statisticile regionale. Este foarte adevarat ca este necesar sa supraveghezi focarele si tipurile agenti patogeni si, daca vrei, intr-adevar, sa opresti un raspandirea unei boli pur si simplu institui carantina. Ca in filmele americane 🙂 La nivel de sat, oras, tara 😀

Poate parea ciudat, dar ca sa sperii oamenii si sa declari focarele izolate ca epidemii / pandemii este munca multa. Cum se face asta? Nu-i complicat dar necesita munca:

– intai ai un eveniment si mass media publica titluri care de care mai senzationale.

– nu mediatizezi anumite informatii (desi raman publice). Un exemplu: corpul uman are anticorpi  care neutralizeaza o gama larga de virusi de gripa, inclusiv gripa aviara, virusul gripei spaniole din 1918 si unele tupini sezoniere.

Aiming to find antibodies against H5N1, Wayne Marasco and colleagues at the Dana-Farber Cancer Institute in Boston screened a library of human antibodies against the ‘H5’ version of hemagglutinin, the viral protein responsible for getting the virus into cells.

But they quickly discovered that their antibodies recognized other variants, too.

„We were very surprised”, says Jianhua Sui, the first author of the study, which was published in Nature Structural & Molecular Biology1.

Ruben Donis and colleagues at the Centers for Disease Control and Prevention in Atlanta then checked whether the antibodies could neutralize viruses in cell culture. For almost all the variants tested, the answer was yes. In addition, mice treated with the antibodies survived when they were later exposed to lethal doses of H5N1 and H1N1 influenza. [..]

Recently, several teams have identified similar broadly neutralizing antibodies2,3, but their mechanism was unknown. [..] The NIAID is preparing to test the antibodies in ferrets.

References Sui, J. et al . Nature Struct. Mol. Biol. advance online publication, doi:10.1038/nsmb.1566 (2009). Kashyap, A. K. et al . Proc. Natl. Acad. Sci. USA 105, 5986–5991 (2008). Throsby, M. et al . PLoS ONE 3, e3942; doi:10.1371/journal.pone.0003942 (2008).

Un alt articol interesant este aici  Concluzia este cam aceeasi: corpul uman fabrica tot cei trebuie, inventeaza mecanisme asa cum oamenii de stiinta nu credeau ca este posibil.

– cenzurezi intentionat o serie de informatii cum sunt: cauzele reale ale deceselor, grupul de varsta al infectatilor, statusul lor vaccinal si social (una este sa ai un focar de boala intr-o zona in care igiena este problematica si altceva este sa apara un focar intr-un grup fara probleme de igiena)

Daca ar fi sa-i credem pe oamenii de stiinta americani, decesele cauzate de vestita gripa din 1918 se pare ca au fost din cauza pneumoniilor de etiologie bacteriana  :

„The weight of evidence we examined from both historical and modern analyses of the 1918 influenza pandemic favors a scenario in which viral damage followed by bacterial pneumonia led to the vast majority of deaths,” says co-author NIAID Director Anthony S. Fauci, M.D

– deformezi datele legate de mortalitatea  ( daca nu iei in calcul numarul de cazuri real infectati dar cu simptome usoare si medii si socotesti rata de deces luand ca baza numai cazurile celor ce se prezinta la urgenta sau sunt internati, ajungi la rate de mortalitate imense si ireale, sperii oamenii aiurea).

Toata lumea stie ce se spune la televizor: gripa omoara mai ceva ca un cutremur in fiecare an.

… dar datele spun altceva. Cel putin pe la americani. CDC urla sus si tare ca gripa genereaza cam 36.000 de decese anual, dar daca cifrele respective sunt mai mult PR decat stiinta ?  Este real numarul de 36.000 ? Doar daca-l fortezi, daca combini gripa cu altceva, de exemplu pneumoniile si le declari pe toate impreuna.

“ conform NCHS – Centrului National de Statistica de Sanatate al CDC (SUA) “gripa si pneumonia” au luat 62 034 de vieti in 2001— din care 61 777 au fost din cauza pneumoniei si 257 din cauza gripei, dar numai in 18 cazuri a fost identificat in mod sigur virusul. Intre 1979 si 2002, datele NCHS arata o medie de 1348 de deceze pe an din cauza gripei (interval intre 257 si 3006).”

Dar tipul de legatura intre gripa si pneumonie asa cum se face in statisticile CDC nu se mentine ca regula si pentru alte pneumonii:

“David Rosenthal, director al Harvard University Health Services spune, „oamenii nu mor neaparat din cauza virusului de gripa [..] Ei mor din cauza penumoniilor secundare. Multe dintre aceste pneumonii nu sunt virale ci pneumonii secundare” . Dar Dr. Rosenthal este de acord ca relatia dintre gripa si penumonie nu este unica. De exemplu, un studiu publicat in JAMA (JAMA 2004;292: 1955-60[Abstract/Free Full Text ] ) a aratat ca medicamentele ce suprima aciditatea stomacala sunt asociate cu un risc mai mare de pneumonii dobandite in comunitate, dar astfel de medicamente [si boli] si penumonia nu sunt compilate ca o singura cifra statistica.

Si totusi, care-i smecheria?

CDC foloseste metode de modelare indirecta  pentru a estima numarul de decese ASOCIATE cu gripa. Astfel, mult popularizata cifra de 36.000 de decese anual din cauza gripei NU este o estimare pe baza datelor reale, asa cum se sustine in presa stiintifica si nu numai, ci este doar o estimare generata de un model al deceselor asociate cu gripa. Amestecarea acestor aspecte este un marketing al fricii – strategia de comunicare a CDC in care expertii medicali “prezic rezultate infricosatoare” in timpul sezonului de gripa.

Oricum, este ciudat sa spui 36.000 ( sau 62 034 in 2001) de decese din cauza gripei si sa ai pe teren doar o medie de 1348 ( sau 257 cazuri in 2001) dar .. sa umfli cifra cu penumonii.

Exista o implicatie legala si una de banuti dupa cum se mentioneaza si in articol, mai departe. La acea vreme exista un proiect de lege interesant “ Flu Protection Act of 2005”  si care, daca ar fi trecut, ar fi influentat decisiv intreaga politica SUA legat de vaccinarea antigripala si nu numai.

Aceasta lege ar fi cerut CDC-ului SA PLATEASCA  producatorii de vaccinuri pentru vaccinurile nevandute prin “mecanismele derutina ale pietei”. Legea [ar fi cerut ] CDC-ului sa conduca campanii de “constientizare a opiniei publice” subliniind “siguranta si beneficiile vaccinurilor recomandate pentru binele public”

Doshi [ autorul -student la acea vreme- al review-ului din BMJ ] crede ca acest proiect de lege ascunde faptul ca CDC lucreaza deja pentru interesele producatorilor [de vaccinuri] conducand campanii care sa creasca vaccinarea antigripala Daca gripa de fapt NU este o cauza majora de deces in randul populatiei, atunci aceasta abordare in relatiile publice este cu siguranta exagerata [ spune Doshi].

Mai mult, legand in mod arbitrar gripa de pneumonie, datele curente sunt, statistic vorbind, corupte. Pana cand nu vor fi disponibile date corecte si statistici nedeformate, sansele unei discutii oneste si a unei politici de sanatate corecte sunt limitate [ concluzioneaza Doshi].

Cu alte cuvinte: datele statistice sunt manipulate la greu, agentia ce trebuie sa apere sanatatea publica este “convinsa” sa promoveze interesele producatorilor de medicamente / vaccinuri. Este interesant de citit si schimburile de pareri pro si contra articolului lui Doshi.

Statisticile legate de gripa in Romania  sunt cam la fel confectionate doar ca la noi statisticile sunt mult mai putin accesibile si mai putin transparente.

Interesant este ca

“Numarul cel mai mare de cazuri de infectii respiratorii si pneumonii se inregistreaza la grupele de varsta 0-4 ani si 5-14 ani.”

adica in randul celui mai vaccinat segment de populatie ¡! Daca ar fi sa ne uitam prin studii gasim chestii interesante:

 

In primii 3 ani de la introducerea vaccinarii de rutina cu vaccinul pneumococcic heptavalent [ in Alaska] incidenta totala pneumoniilor invazive a scazut cu 67% in cazul copiilor sub 2 ani (nativi) din Alaska .  (from 403.2 per 100 000 in 1995-2000 to 134.3 per 100 000 per year in 2001-2003, P<.001).

Dar intre 2001-2003 si 2004-2006, a existat o crestere cu 82% a bolilor invazive in randul copiilor sub 2 ani (Alaska Native)  to 244.6/100 000 (P = .02). 

 Din 2004, pneumoniile cauzate de serotipuri neincluse in vaccin au crescut cu 140% comparativ cu perioada anterioara [introducerii] vaccinului (from 95.1 per 100 000 in 1995-2000 to 228.6 in 2004-2006, P = .001). In aceeasi perioada a existat o descrestere de 96% in cazul pneumoniilor cauzate de serotipurile din vaccin. 

 

Un studiu publicat la inceputul anului 2009 a starnit destul destule discutii. Studiul spune despre vaccinarea pneumococcica a adultilor : ” nu pare a fi eficienta in prevenirea penumoniilor” 

Background

Clinical trials and meta-analyses have produced conflicting results of the efficacy of unconjugated pneumococcal polysaccharide vaccine in adults. We sought to evaluate the vaccine’s efficacy on clinical outcomes as well as the methodologic quality of the trials.

[…]Interpretation

Pneumococcal vaccination does not appear to be effective in preventing pneumonia, even in populations for whom the vaccine is currently recommended.

Dupa atatea zile de isterie, sa ne intoarcem la realitate. Da, Mexic a fost si inca mai este un focar de viroza. Dar decesele au fost din cauza pneumoniilor!   Dar medicii au fost instruiti sa scrie orice altceva pe certificatele de deces:

Another physician, who spoke with NEWSWEEK en Español but asked not to be identified, claimed that in the Gea González Hospital—the biggest facility run by the Ministry of Health in Mexico City— doctors have been explicitly told not to record pneumonia as a cause of death. „You must say that they died of cardiac arrest or anything else,”  http://www.newsweek.com/id/195400/page/2 

In vara lui 2008 a fost epidemie in Nicaragua: peste 250 de decese .. pneumonie. Anterior acestor epidemii din Mexic, Nicaragua, Honduras au existat campanii extensive de vaccinare cu vaccin pneumococcus si alte vaccinuri?? Cam asa se pare. 

Sunt multe lucruri ciudate legate de aceasta “epidemie” dar o sa le luam pe rand. Momentan oficialii dau inapoi si declaratiile lor sunt ceva mai calme; este adevarat si ca cifrele alarmante preconizate n-au vrut sa apara in realitate.

A fost ca o repetitie generala despre propagarea fricii si, probabil, o mica presiune pentru a trece ceva legi pe ici pe colo.

“Exercitiile” anterioare au creat deja ceva baza legislativa pentru “Puteri Draconice”  din partea guvernelor. Altii incearca sa schimbe politica patentelor la medicamente si multe altele.

Fiecare foloseste “gripa porcina” la ceva. Doar bani sa iasa.

–-

FABRICA DE MINCIUNI – Episodul 5.2: Epidemia de frica si stradaniile declansarii unei pandemii

14 responses to “FABRICA DE MINCIUNI – Episodul 5.1: Epidemia de frica si stradaniile declansarii unei pandemii

 1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » HOMOSEXUALII, EPIDEMIA DE FRICA, NOILE BULETINE CU CIP… si alte noutati de pe bloguri 5-6 mai 2009

 2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “Patriarhul cool” si furtunile mari care ameninta corabia Bisericii (Noutati 28-29 mai 2009)

 3. Pingback: FABRICA DE MINCIUNI – Episodul 5.2: Epidemia de frica si stradaniile declansarii unei pandemii « Nostrabrucanus

 4. Foarte interesant articolul si foarte bine documentat. Nu stiu cata lume va apuca sa il citeasca si sa inteleaga macar o parte din el, dar sper sa deschida niste ochi 🙂

  Felicitari.

  • Citeste cine vrea, intelege cine vrea sa inteleaga. E greu sa te desprinzi din capcana mass media, cu informatii denaturate, trunchiate.

   Multumesc pentru aprecieri 🙂

 5. da, sunt bune citatele si articolele.
  vai de capul nostru, ca ne duc de nas astia cum le dicteaza interesul…

  • Este putin spus dus de nas. Sunt falsuri in toata regula si manipulari cat incape.

   In numarul din ianuarie al jurnalului Simbiosis a aparut o chestie interesanta legata de necesitatea ca toata dogma legata de SIDA si HIV sa fie re-evaluate. Later edit: Despre aceasta lucrare s-a scris prin decembrie 2008:

   A paper about to be published in a scientific journal raises the intriguing possibility that many AIDS cases are in fact misdiagnosed cases of syphilis. The paper was authored by an International group of scientists led by National Academy of Sciences member Lynn Margulis, of the University of Massachusetts at Amherst, and Wolfgang E. Krumbein, professor of Geo-microbiology in Oldenburg, Germany. [..] Is it possible that HIV and other retroviruses are not disease-causing agents at all, but are rather genetic messages being passed between symbiotic partner cells? If so, that would explain why AIDS vaccine trials failed so spectacularly. It would also explain why HIV fails every one of Koch’s postulates for a disease causing agent.

   Is it possible that the conventional HIV-AIDS medical orthodoxy is wrong? That certainly would explain why we are no closer to a cure today than we were 25 years ago when AIDS was first discovered; nor have we experienced the long predicted “AIDS pandemic.” There were approximately 1 million AIDS cases in 1990 and there are roughly that number today.

   But the implications for public health are far more serious. The ongoing disintegration of the conventional medical theories about HIV-AIDS demonstrates that the National Institute of Health and the Food and Drug Administration have failed the public spectacularly yet again. It also means that thousands of patients are being erroneously treated with toxic, potentially deadly, AIDS drugs.

   Cele doua lucrari stiintifice care stau la baza teoriei HIV – SIDA nu au fost niciodata peer-reviewed! Despre lucrarea lui Gallo se stie ca a fost falsificata. In acelasi timp, NU se dau bani pentru cercetarea SIDA DECAT DACA este legata de HIV. Cum numesti asta?!

   • Se pare ca „leacuri”, naturale si efective pentru vindecarea SIDA-AIDS exista dar pur si simplu nu sant aplicate.
    Din pacate campaniile si donatiile SIDA-AIDS au creat ca o mina de aur pentru farmaceutici avizi sa castige premiul cu droguri toxico-moleculare cat mai avansate deci extrem de toxice pentru organism.
    In general, medicii la randul lor devin agenti oficiali ai industriei farmaceutice, („dealeri liberi de droguri” toxico-moleculare, in realitate) si fabricanti de boli, virusi si epidemii diverse (interesul lor)
    Astfel medicina noastra devine cea mai periculoasa organizatie de teroristi pe pamant, adevaratii talibani. Sa va feriti ca de niste nosferati si mai este ceva va dati seama cati traiesc din aceasta meserie (farmacieni, doctori, infirmieri, persoane auxiliare …. )

 6. Pingback: a avea sau a nu avea gripă « Transilvănean la Bucureşti

 7. Avand in vedere ca aceasta gripa porcina si mai ales mediatizarea ei(propagarea fricii) a atras dupa sine pierderi economice foarte mari, mult mai mari decat castigurile companiilor farmaceutice, in acest caz puteti sa-mi explicati cum poate aceasta teorie a conspiratiei sa dovedeasca stoarcerea de bani de la oamenii de rand. Argmentul cu statistica l-am inteles dar este slabut. Poate imi explicati care este ideea cu „puteri draconice”? am citit acel articol si nu vad legatura cu contextul in care l-ati pus dumneavoastra. O zi buna.

  • Nu este nici o teorie a conspiratiei. Este doar manipulare statistica, fara nici o baza stiintifica. Nu este nici prima si nici ultima.

   In aceasta „criza” companiile farmaceutice merg bine mersi!

   Puterile draconice .. hmm .. cititi regulile UE, SUA in caz de pandemie. In Australia este asa:

   Australia’s pandemic action plan, a draft of which is publicly available on the Internet, reveals the government potentially has recourse to even more extreme measures should the threat escalate.
   The plan, which was updated in April, allows for „extraordinary measures” including the power to manage the supply of goods and services, giving it effective control over the economy.

   Si mai interesant de citit este modul in care au „trecut” legile, mai ales in SUA si UE. Cautati si cititi. Nu vreau sa conving pe nimeni de nimic.

 8. bravo! jurnalismul ar trebui facut asa cum il faci tu…

 9. Cum se numeste frica de epidemie/molima? Multumesc!

 10. Pingback: Gripa si Pandemia – versiunea non-media | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s