„Rendez-vous cu Tamiflu” si „Gripa .. combinata”

Am citit si mi-a placut  🙂

SURSA: JURNAL SI INTROSPECTII DE MAMICA 

Rendez-vous cu Tamiflu

Inainte de toate, trebuie sa precizez ca imi pare tare rau de toti oamenii care au murit datorita complicatiilor de gripa si carora acum li se pune in carca aceasta farsa de „epidemie” de gripa porcina. Nu iau in tarbaca moartea sau pe cei care sufera, ci ma revolt impotriva minciunii si a inselatoriei ridicate la rang de politica universala, iar sarcasmul este doar una din armele pe care le am la dispozitie pentru a aseza oamenilor oglinda in fata.

Ieri am auzit pentru prima oara in contextul „gripei porcine” cuvantul magic Tamiflu.

Si coincidenta face ca exact acum 3 zile ajunsesem in cartea pe care o citesc momentan (Virus Mania) la capitolul despre „epidemia” de gripa aviara si … despre Tamiflu. Am ras (amar) citind despre istoria acestui medicament. Vreau sa redau aici cateva informatii, poate unii se vor amuza cot la cot cu mine, poate altora le va trece panica vazand ca … wow, iata ca exista un medicament miraculos impotriva oricarei forme de gripa animalica (aviara, porcina, in curand si hamsteriana, cum anuntam acum 2 zile) si tot ce trebuie sa faca guvernele tuturor tarilor este sa se aprovizioneze masiv cuTamiflu pentru toate pandemiile anuntate de mass media pe viitor. Cred ca Orson Welles (cu banalul lui Razboi al lumilor) se rasuceste in mormant de ciuda ca nu a apucat si el vremili astea apocaliptice…

Ca o scurta recapitulare, la „epidemia” de gripa aviara nu s-a tinut cont de faptul ca responsabili pentru gripa aviara ar fi putut fi si alti factori precum :
– otravurile chimice (peste 70% din fluviile si raurile chinezesti sunt poluate dincolo de orice imaginatie),
– proteinele straine din mancarea industriala a pasarilor,
– deformarea genetica permanenta ca urmare a prasitului pentru accentuarea unor anumite parti ale corpului (la un pui de 8 saptamani, muschii pieptului de pilda sunt in ziua de azi de 7 ori mai dezvoltati decat ai unui pui de 9 saptamani de acum 25 de ani!!),
– administrarea preventiva de antibiotice si vaccinuri chiar si la cei mai mici pui,
– stresul pasarilor tinute cu sutele de mii in sali cu lumina artificiala, unde automutilarile nu sunt raritati.

Nu s-a tinut cont nici de faptul ca nu au existat dovezi pentru transmiterea gripei de la pasari la oameni sau macar ca acest temut virus H5N1 ar fi fost factorul patogen in gripa aviara si nu s-a dovedit nici macar fara dubiu existenta virusului in stare pura, cu toata zestrea genetica respectiva. Mai multe informatii in articolele Avian Flu Virus H5N1: No Proof for Existence, Pathogenicity, or Pandemic Potential; Non-‘H5N1’ Causation Omitted sau Atacul ratelor ucigase.

Nu s-a tinut cont decat de isteria in masa si astfel au fost ucise 200 de milioane de pasari (multi proprietari de ferme de pasari s-au sinucis din disperare) si s-a facut un profit de 363% (380 de milioane de euro!) prin vanzarile medicamentului Tamiflu, medicament recomandat de fapt impotriva gripei normale. Aici ar mai fi de mentionat ca studiile referitoare la efectivitatea medicamentuluiTamiflu impotriva gripei obisnuite au fost aproape exclusiv sponsorizate de firma producatoare, Roche (chestie mentionata de obicei in josul paginii, cu litere minuscule), asa cum dealtfel trei sferturi din studiile clinice publicate in revistele stiintifice de specialitate LancetNew England Journal of Medicine (NEJM) si Journal of the Americal Medical Association (JAMA) sunt sponsorizate de firme farmaceutice. S-au rarit in asa hal expertii independenti incat NEJM si-a schimbat si principiile pentru autori, permitand publicarea de articole si editoriale unor autori care primesc onorarii de pana la 10.000 $ pe an de la firme farmaceutice, onorariile putand proveni si de la firme ale caror produse autorul le mentioneaza in articol. Asta nu e un conflict de interese grav sau ce pana mea… pardon, ce soriciul meu?

Facem o mica pauza de reclame, verificati-va contul la banca, poate vrea cineva sa se bage repede sa cumpere actiuni la firma Roche. E momentul ideal!

Sa revenim la gripa porcina, cauzata de domnul virus de tip A H1N1. CDC-ul cel venerat de amatorii de surse oficiale (Centers for Disease Control pentru muritorul de rand – un conglomerat guvernamental care … tan-tanna… traieste exact din „epidemii” si teama de epidemii, pe care o intretine cu o strategie exceptionala) a declarat ca acest virus de tip A H1N1 ar contine 4 segmente genetice, de om, pasare si porc de pe 3 continente – wow, ce cocktail superb si nimerit pentru a declansa frumusete de panica globala… Si nimeni nu se mira ca nici unul din cei care s-au imbolnavit de acest asa-numit virus de gripa porcina nu a avut contact cu vreun porc, nimeni nu e surprins de faptul ca americanii imbolnaviti din cauza acestui virus (!!) s-au refacut in 2 zile!!! DOUA ZILE!! Pai nici o raceala nu trece asa repede, mai oameni buni, suntem chiar ultimii dobitoci de refuzam sa vedem realitatea?

Despre Tamiflu insasi firma Roche afirmase cu ani in urma intr-o declaratie de presa ca „poate fi efectiv impotriva gripei aviare”. Ei, dar cat cantareste un „poate”, cand panica le transforma oamenilor creierul in svaiter? Gata, fuga-fuguta toti la farmacii, de nu mai pridideau aia cu productia sa livreze la cerere! Si asta in ciuda faptului ca nu existau nici un fel de studii sau teste despre efectele medicamentului Tamiflu impotriva gripei aviare la oameni (dupa cum precizase si firma producatoare Roche in declaratia de presa, subliniind ca nu exista date clinice despre efectivitatea medicamentului Tamiflu impotriva H5N1). By the way, pana in ziua de azi nu exista absolut nici o dovada ca Tamiflu ar fi (fost) efectiv impotriva gripei aviare la oameni (asta in cazul foarte improbabil ca ar fi fost vorba chiar de gripa aviara la acei oameni care se imbolnavisera).

Inca o bucatica de puzzle in aceasta piesa de teatru de husari, care explica si atitudinea guvernului american in timpul crizei cu gripa aviara, este urmatoarea. Prietenul Donald Rumsfeld a fost intre 1997 si 2001 director al consiliului de administratie al firmei Gilead si chiar dupa 2001 a continuat sa primeasca – dupa propriile afirmatii –pachete de actiuni ale acestei firme in valoare de 5 pana la 25 de milioane $. Firma Gilead este cea care a dezvoltat Tamiflu si care inca detine patentul, dupa ce in 1997 a acordat firmei Roche licenta exclusiva pentru producerea medicamentului. Bush a facut valuri de panica, Rumsfeld (si nu numai el) si-a umplut buzunarele. E simplu, ca intotdeauna: just follow the money.

Cei care va mai ganditi si acum sa va umpleti repede dulapul de medicamente cu Tamiflu, stati usor, mai cetiti putin si nu dati buzna inca la farmacie (sau eventual pe e-bay, ca mai exista stocuri din 2007 neepuizate si se dau ieftin, cu etichete proaspete). Cititi de exemplu articolul publicat de ziarul german Handelsblatt, cu titlul Tamiflu e mai periculos decat se crede. E vorba de faptul ca in 2007, in urma unor semne de intrebare ridicate de autoritatile japoneze (alarmate din cauza ca unii tineri japonezi – dupa ce luasera Tamiflu impotriva gripei obisnuite – se aruncasera de pe cladiri sau in fata masinilor!), s-au facut din nou teste clinice pe animale (raritate la un medicament deja aflat pe piata!!) pentru a cerceta mai profund efectele secundare asupra creierului copiilor sub 16 ani (tulburari psihice, halucinatii etc.). Sigur ca asemenea informatii reale nu au fost vehiculate cu aceeasi agresivitate precum afirmatiile total false cum ca Tamiflu ar fi cea mai buna protectie impotriva gripei aviare.

Acum, daca ma gandesc mai bine si intru iar intr-o dispozitie sarcastico-sadica, nu stiu de ce ma agit eu atata, cand pentru unii poate ca ar fi chiar mai bine sa inghita Tamiflu cu pumnul si sa dea in halucinatii, ca oricum n-ar simti vreo diferenta, dar macar s-ar considera la adapost de „epidemii”. Cum spunea si iubitul meu Oscar Wilde: „Viata nu e niciodata dreapta. Si pentru cei mai multi dintre noi e bine asa”.

In incheiere, va las cu un articol extraordinar de interesant, scris in 2005 de un profesor de sociologie la Universitatea din Kent: Forget SARS, West Nile, Ebola and avian flu. The real epidemic is fear. 

Va doresc la toti sa puteti iesi din roata hamsteriana a panicii si sa va folositi discernamantul (acel banal, dar tot mai rar intalnitcommon sense) pentru a judeca evenimentele prezentului pe care-l traim.

SURSA:  UNIVERS UMAN  

Asistam la o isterie media in ultima perioada. Criza financiara a fost detronata.

Uluitor am spune, insa cine si ce ii putea lua locul daca nu o „criza de sanatate”?!

Teroristul nevazut si-a facut din nou aparitia, mult mai imprevizibil, mult peste puterea omului de a-l controla.
Unii marseaza pe ideea unei arme biochimice, insa eu i-as spune arma psiho.
Farmaciile au fost luate cu asalt, niciun antiviral nu a mai ramas pe undeva, printr-un ungher, ratacit. Industria farmaceutica infloreste in sezonul „crizal”.

Imi pare un spectacol de amatori, in acest secol, cand oamenii de stiinta se joaca cu „particula lui D-zeu”, dar sunt neputinciosi in fata unui prapadit de virus.
„Virusul a suferit mutatii”, al dreaqu virus a stiut el sa se combine atat de bine, incat a strans in jurul mesei rotunde, in fata aparatelor de ultima generatie, toate geniile din lume,jucandu-se cu ei de-a fata ascunselea.

Ba a pornit din Mexic, ba din unitele state ale americii.
Ba e porcin, ba nu e porcin. 

Stiri aproape contorsionate parvin din toate zonele, insa nimic concret.
Amuzant este faptul ca „sursa”, adica copilul de la care, se presupune, ca a inceput nebunia s-a vindecat MIRACULOS! 🙂 continuare …

Anunțuri

3 responses to “„Rendez-vous cu Tamiflu” si „Gripa .. combinata”

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Tapul ispasitor? (Noutati pagini ortodoxe 7 mai 2009)

    • Ma bucur cand „intalnesc” pe net oameni care isi pun intrebari (!) si nu accepta tot ceea ce li se „serveste” ca fiind „adevarul”.
      Nu numai ca sustin aceste idei pe care le-am gasit scrise aici, ci, mai mult decat atat, indraznesc sa mai adaug ceva: acesti virusi (gripa aviara, gripa porcina) sunt „creati” in laboratoare si nascuti din iubirea a doi monstri” banul si puterea („controlul”).

  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “Patriarhul cool” si furtunile mari care ameninta corabia Bisericii (Noutati 28-29 mai 2009)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s