Pandemia sclavilor: un pic mai mult mercur si un studiu controversat inainte de publicare.

Din ciclul No comments!

Sursa: US Government Suspended Limits on The Amount of Mercury in H1N1 Swine Flu vaccine

Guvernul SUA suspenda limitarile continutului de mercur in vaccinul impotriva gripei porcine

Sursa informatiei: http://www.doh.wa.gov/Publicat/2009_news/09-154.htm

Limitele continutului de mercur sunt suspendate in cazul vaccinului impotriva gripei porcine pentru a creste accesul la vaccin.
Asta creaza mai multe sanse pentru gravide si pentru copiii sub 3 ani.

OLYMPIA – Oficialii statului fac pasii necesari sa se asigure ca persoanele rezidente in Washington si care prezinta cel mai inalt grad de risc sa se infecteze cu H1N1 (gripa porcina) vor avea acces la vaccin atunci cand acesta va fi disponibil.

Secretarul de stat al sanantatii Mary Selecky suspenda temporar limitarile legate de cantitatea de mercur (timerosal) permisa in vaccinul anti gripa porcina ce va fi administrat la gravide si copii sub 3 ani.

Este vital sa fim siguri ca toti cei din grupele cu risc inalt au posibilitatea de a fi vaccinati atunci cand vaccinul va fi disponibil, a spus Secretarul Seleky. Varianta de vaccin fara mercur s-ar putea sa nu fie intotdeauna in stoc si vrem sa fim siguri ca nu exista bariere in a proteja oamenii.

Aceasta suspendare este valabila pentru 6 luni si se incheie in data de 23 martie 2010, se aplica doar pentru vaccinul anti gripa porcina dezvoltat acum. Ca o precautie, legea statului Washington limiteaza cantitatea de mercur din vaccinurile administrate femeilor gravide si copiilor sub 3 ani. Secretarul de stat al sanatatii poate suspenda legea atunci cand exista putine rezerve de vaccin sau in timpul unei epidemii, ambele criterii aplicandu-se vaccinului anti gripa porcina. Rezervele de vaccin fara mercur vor fi limitate si asta ar putea impiedica oamenii din aceste grupuri sa se vaccineze.

Vaccinarea anti-gripa porcina este voluntara. Femeile gravide si copiii sub 3 ani aunt primii pe lista de prioritati la vaccinare pentru ei prezinta un risc inalt de complicatii generate de gripa porcina.

Credem ca suspendand legea vom oferi lucratorilor din sanatate posibilitatea de a le oferi pacientilor lor cat mai multe sanse sa se protejeze impotriva H1N1” a spus Cindy Markus, MD, Presedintele Asociatiei Medicale a statului Washington.

Atunci cand limitarile [cantitative] sunt suspendate, legea cere ca femeilor gravide sau care alapteaza, parintilor sau tutorilor copiilor sub 18 ani sa li se spuna ca vor primi un vaccin cu mai mult mercur decat este permis in mod normal. Nu exista vreo metoda specifica de notificare; majoritatea pacientilor vor primi o foaie informativa pe care sa o citeasca.

Din ciclul „Surprize .. stupize”

Sursa: Canadian study linking flu shots and swine flu raising international concerns

Un studiu canadian inca nepublicat si care sugereaza ca vaccinul antigripal sezonier creste sansele ca o persoana sa se imbolnaveasca de gripa porcina a generat o multime de ingrijorari la nivel intenational, a declarat joi un oficial de rang inalt al OMS.

Dr. Marie-Paule Kieny, care conduce initiativa de cercetare a vaccinului in cadrul OMS, a declarat ca exista un interes deosebit, la nivel international, sa se parcurga datele din acest studiu pentru a vedea daca studiul este corect sau nu.

„Exista discutii intense la nivel international legate de acest subiect” a declarat Kieny in interviul dat pentru Canadian Press. „Pentru ca odata ce s-a descoperit [ceva], toti simt ca trebuie sa mergem pana la capat si sa vedem ce este real [in acest studiu]”. Ea a mai spus intr-o conferinta de presa ca oficialitatile canadiene incearca sa constituie o echipa de experti care sa evalueze datele din studiu.

Studiul a folosit datele dintr-o serie de alte studii provenite din British Columbia, Quebec si Ontario iar concluziile studiului par sa indice ca persoanele vaccinate impotriva gripei sezoniere anul trecut au aproape de 2 ori mai multe sanse sa se imbolnaveasca de gripa porcina, comparativ cu persoanele nevaccinate [antigripal – gripa sezoniera].

Studiul a fost trimis catre un jurnal stintific si principalii autori –  Dr. Danuta Skowronski de la Centrul de Control al Bolilor  British Columbia si Dr. Gaston De Serres de la Laval University au limitari in ceea ce priveste posibilitatea de a comenta rezultatele muncii lor. Regulile Jurnalelor stiintifice ii opreste pe autorii studiului sa discute rezultatele inainte de publicare.

Skowronski care la inceput a refuzat sa vorbeasca [despre rezultatele studiului] atunci cand stirea a ajuns in presa, a spus ca este important ca lucrarea sa sa fie verificata de catre experti in cadrul procesului peer-review folosit de jurnalul careva publica studiul.

„ Cercetatorii buni stiu ca metodele pot influenta rezultatele” a spus ea. „Pentru mine este foarte important sa respectam procesul de peer-review. Pentru ca implicatiile … sunt importante. Daca exista vreo scapare in metodologie, trebuie sa ne asiguram ca verificam fiecare informatie, asa incat ceea ce se raporteaza sa fie valid.”

Rezultatele cercetarii lor au deja implicatii, oficialii din sanatate intrebandu-se daca sa intarzie, reduca sau sa opreasca programele de vaccinare antiggripa sezoniera din acest an.

Oficialii din Saskatchewan au spus ca joi ca studiaza posibilitatea de a suspenda campania de vaccinare din aceasta toamna. Dar dr. Joel Kettner, chief medical officer al dept de sanatate din Manitoba a declarat ca in provincia sa se va merge mai departe cu vaccinarea [antigripa sezoniera] planificata, dar planurile vor include si posibilitatea de a sista vaccinarea foarte rapid.

La inceputul saptamanii oficiali din Quebec au declarat public ca exista posibilitatea de a renunta sau de a amana programele de vaccinare antigripale, adaugand ca spera sa realizeze o abordare pan-canadiana. [..]

Desi se pare ca putini au citit studiul, rezultatele intrigante nu au ramas secrete si multe persoane din sanatatea publica din Canada au auzit despre rezultatele acestui studiu. La fel sta situatia si cu multi oameni de stiinta din strainatate. Kieny a spus ca cercetatori britanici, americani si australieni s-au uitat in datele pe care le au ei si nu au gasit similaritati. [..]

4 responses to “Pandemia sclavilor: un pic mai mult mercur si un studiu controversat inainte de publicare.

  1. Pingback: Pandemia Sclavilor: „Sfantul” boier Vaccin si „taranul” Placebo « Nostrabrucanus

  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » UN RISC INUTIL (Stiri si recomandari 18-19 nov. 2009)

  3. Pingback: "Gripa noua": vaccinare in stil mare, cu stofa de manipulatori versati. Sa nu ne lasam amagiti!

  4. Pingback: Pandemia Sclavilor: „Sfantul” boier Vaccin si „taranul” Placebo | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s