Pandemia Sclavilor: Raportarea dupa bunul plac si cei 100.000 de chinezi vaccinati lipsa la numaratoare

China a inceput vaccinare impotriva A(H1N1)2009 de ceva timp. Iar cifrele legate de numarul persoanelor vaccinate , cele despre efectele adverse aparute precum si cifrele legate de numarul de persoane care au suferit efecte adverse sunt la fel de “precise” precum cele afisate de OMS despre numarul total de cazuri de gripa porcina ( nimeni nu stie exact cate sunt, se raporteaza cazuri probabile ca fiind confirmate, OMS le cumuleaza si le considera pe toate ca fiind confirmate,  nu se mai confirma in laboratoare de multisor .. chiar la sugestia OMS; Anglia a « diagnosticat » si raportat cazuri de gripa porcina dupa un scurt chestionar telefonic aplicat de pusti de 16 ani ce lucreaza in call centers, CDC – SUA – a recunoscut ca majoritatea testelor rapide de depistare a virusului A (H1N1) 2009 sunt gresite, etc etc ).

8 octombrie 2009

Medical News Today relateaza despre declaratia de marti (6 octombrie) data de reprezentantul OMS Gregory Hartl. Declaratia este extrem de interesanta si contine urmatoarele:

 • se spune ca sunt 39.000 de vaccinati in China si sunt 4 persoane (retineti acest aspect, o sa vedeti mai tarziu de ce) cu efecte adverse considerate ca fiind usoare.
 • Urmeaza apoi poezia, respectiv asigurari peste asigurari ca totul este ok, safe si se reitereaza « soparla” cu ‘este normal sa existe efecte adverse » .. desi eu as comenta ca aceasta « normalitate » a depasit deja acceptabilul, avand in vedere ca medicina, cu tratamentele si medicamentele ei a ajuns sa fie a 3-a cauza de mortalitate intr-o tara dezvoltata, cum este SUA.
 • Apoi urmeaza urmatoarea fraza : Hartl a subliniat siguranta vaccinurilor H1N1 “ care au fost deja aprobate, sunt utilizate de ani si ani in formularea vaccinurilor sezoniere si s-au dovedit unele dintre cele mai sigure vaccinuri care exista” (!!!!) O sa revenim la acest aspect.

Hartl emphasized the safety of the H1N1 vaccines, „which have already been approved, have been used for years and years and years in their seasonal vaccine formulation and have been shown to be among the safest vaccines that exist,”Reuters reports (Nebehay, 10/6).

DAR

In data de 30 septemrbie 2009, Pharmaceutical Industry Today afiseaza press-releas-ul de la Sinovac Biotech Ltd. (companie producatoare de vaccinuri)  In care este mentionat ca pana la 30 septembrie 2009, in China au fost vaccinate 100.000 de persoane. Nimic despre efecte adverse.

DAR

in data de  24 septembrie 2009, situatia era diferita. Chiar foarte diferita .. in aceeasi zi.

O sursa ce poate fi considerata de incredere (China Economic Net) citeaza spusele directorului responsabil cu imunizarea din cadrul centrului chinez pentru prevenirea bolilor, dl. Liang Xiaofeng. Si acest domn spune ca pana pe 22 septembrie fusesera imunizate 39.000 de persoane si doar 4 dintre efectele adverse ( atentie .. nu a spus 4 persoane ci se refera la tipul de efect advers) aparute ar putea fi ( au fost considerate de ei) legate de vaccin care, in studiul clinic, a produs un efect advers la fiecare 10 vaccinati, adica similar cu vaccinul antigripal (!!).

Four of the adverse reactions might be related to the vaccine, which registered one adverse reaction out of every 10 recipients during the clinical trial, similar to that of the seasonal flu shot, Liang Xiaofeng, director of the immunization center under the Chinese Center for Disease Control and Prevention (CDC), said yesterday.

Precizarea legata de frecventa efectelor adverse in studiul clinic (1 efect advers la fiecare 10 vaccinati) adusa ca motivatie legat mentiunea ca doar „4 dintre efectele adverse ar putea fi considerate ca fiind legate de vaccin” este cel putin ciudata. In primul rand ca induce ideea ca vaccinul se comporta mai bine ca in studiul clinic, ceea ce este o dezinformare avand in vedere lipsa informatiilor complete. In plus, se creaza o confuzie, pentru ca modul de exprimare induce ideea ca au fost doar 4 persoane care au prezentat efecte adverse SI NU FAPTUL CA DINTRE TOATE EFECTELE ADVERSE EI RECUNOSC DOAR 4 CA FIIND PROBABIL LEGATE DE VACCIN. Pe de alta parte, poate implica fie faptul ca grupul pe care s-a facut testarea nu era reprezentativ, deci concluziile studiului sunt fara legatura cu realitatea ( asta poate sa insemne inclusiv faptul ca nu au contorizat unele efecte adverse, ca urmare le resping atunci cand sunt semnalate pe teren) fie  – aproape imposibil dar .. cine stie ..- s-a umblat la vaccin dupa studiu .. si nu s-a anuntat asta, ceea ce este foarte grav, de asemenea. 🙂

Mai departe, dl.  Liang Xiaofeng mai spune ca au fost  14 persoane cu efecte adverse dar  a subliniat

„Acest 14 cazuri ce au prezentat efecte adverse nu au avut nimic de a face cu calitatea vaccinului”.

Cu alte cuvinte se recunoaste implicit ca reactiile adverse la cele 14 persoane pot fi cauzate de vaccin, dar nu ca ar fi vaccinul prost.

Exprimarea de mai sus legata de „calitatea vaccinului” este interesanta, avand in vedere ca in urmatoarea fraza ce-l citeaza pe directorul regional al OMS, dl.  Shin Young Soo  se spune ca

„Siguranta vaccinului trebuie verificata in programele de inoculare in  masa”

si

„Cand vaccinezi milioane de oameni, exista posibilitatea sa apara efecte adverse serioase; acestea includ paralizia si bolile neurologice” [..]

Cu alte cuvinte, nu ne convine sa consideram decat anumite efecte adverse ca fiind legate de vaccinare, desi recunoastem ca siguranta vaccinului este neverificata, deci habar nu avem ce se intampla in cazul vaccinarii in masa, ne asteptam la chestii urate dar este normal sa fie asa ( a naibii normalitate, ce s-a deformat in timp). In acelasi articol se spune ca in saptamana urmatoare urmeaza sa fie vaccinati 100.000 de studenti si surse din industria chineza au mentionat ca militarii chinezi au fost vaccinati cu ceva timp inainte. La nivel national, vaccinarea va incepe dupa 1 octombrie.

In aceeasi zi, Center for Infectious Disease Research & Policy da publicitatii stirea de aici unde mentioneaza ca in China au fost vaccinate 44.000 de persoane cu vaccinul pandemic A(H1N1)2009 si s-au primit 14 rapoarte despre efecte adverse post vaccinare. In articol se mai mentioneaza ca efectele adverse sunt moderate si similare asteptarilor expertilor; evident, apare si melodia linistitoare, respectiv se mentioneaza ca unele efecte adverse s-ar putea sa nu fie asociate cu vaccinul.

–––––––––

OK .. hai sa ne comportam precum mass media mainstream, adica dupa modul in care trateaza ei pseudo-pandemia H1N1, cand „canta” despre marele pericol al gripei porcine si exagereaza cifrele, speculand lipsa informatiilor exacte, inducand frica si jusificand artificial necesitatea vaccinarii. Deci asta vom face .. speculam lipsa informatiilor exacte.

Ca sa facem un scurt rezumat:

 • pe 24 septembrie 2009, din sursa chineza, avem 39.000 de persoane vaccinate si 14 rapoarte despre 14 persoane care au prezentat efecte adverse. Dintre efectele adverse (listate in rapoartele ce nu sunt publice ) .. oficial se recunosc 4! Se genereaza confuzie intre efectele adverse si numarul de persoane care au prezentat efecte adverse post vaccinare. In plus se mentioneaza despre vaccinarea a 100.000 de studenti.
 • Tot pe 24 septembrie, sursa americana spune despre 44.000 de vaccinati, 14 rapoarte, plus poezia .. poate nu sunt toate asociate cu vaccinul.
 • Pe 30 septembrie se vorbeste despre 100.000 de vaccinati.
 • Pe 6 octombrie OMS raporteaza 39.000 de vaccinati in China si 4 cazuri cu efecte adverse. Aceste cazuri sunt mentionate ca fiind persoane .. si nu se reffera doar la efectele adverse. Unde sunt restul de 10 persoane mentionati pe 24 septembrie de directorul centrului pentru controlul bolilor din China?

Lipsesc circa 100.000 de chinezi vaccinati! Oare unde sunt?

Prima intrebare este unde au disparut cei 100.000 raportati la 30 septembrie 2009 si ce se intampla cu efectele adverse „considerate” ca fiind nelegate de vaccinare? Care sunt acelea? Decesul?

La cat timp dupa vaccinare au aparut simptomele de genul „greutate in respiratie” (dispnee) avand in vedere ca dispneea la cateva zile de vaccinare poate arata cu totul altceva decat cea survenita in cateva ore? In cazul problemelor respiratorii aparute in termen scurt dupa vaccinare ( de exemplu 1-24 ore) poate fi vorba de alergie la ceva din vaccin. In Australia a aparut o reactie alergica si a aparut si justificarea .. alergie la latex . Si pentru ca aproximativ 1 din 100 de oameni are alergie la latex ( asa se pune in articol, nu stiu de unde au cifra respectiva) .. rezulta ca se asteapta la reactii alergice la fiecare 100 de vaccinari ??

„Shortness of breath” sau dispneea survenita post vaccinare la o distanta mai mare de 24 de ore ( cca 10 zile in cazul vaccinului antivariolic) poate sa arate si cu totul altceva. Poate fi o miocardita post-vaccinare; vaccinul anti gripa porcina nu ar fi nici primul si nici ultimul care sa cauzeze asa ceva. Multe alte vaccinuri dau astfel de efecte adverse ( vaccinul anti tetanus, antivariola, antigripal sezonier, anti hepatita A, etc etc) . Problema principala ar fi modul in care este declansat acest efect advers: este de natura virala ( asa cum sunt majoritatea miocarditelor ) sau se datoreaza unor disfunctionalitati la nivel imunitar? Daca este de natura virala, atunci vaccinul antigripa porcina fie este contaminat cu un virus ce genereaza o astfel de conditie medicala, fie depreseaza sistemul imunitar si organismul nu se mai poate apara de un virus ce era latent, pre-existent in organism inainte de vaccinare. Ambele variante sunt  la fel de urate.

Mai multe despre miocardita post vaccinala:

Acute Myopericarditis After Multiple Vaccinations in an Adolescent: Case Report and Review of the Literature (Maria T. Thanjan &al) – la 2 zile de la vaccinarea cu DTaP, conjugatul meningococcic (MCV4) si vaccinul antihepatita A.   http://pediatrics.aappublications.org/cgi/reprint/119/6/e1400

1. Eckart RE, Love SS, Atwood JE, et al. Incidence and follow-up of inflammatory cardiac complications after smallpox vaccination. J Am Coll Cardiol 2004;44:201–5.

2. Dilber E, Karagoz T, Aytemir K, et al. Acute myocarditis associated with tetanus vaccination. Mayo Clin Proc 2003;78:1431–3.

3. Boccara F, Benhaiem-Sigaux N, Cohen A. Acute myopericarditis after diphtheria, tetanus, and polio vaccination. Chest 2001;120:671–2.

4. Driehorst J, Laubenthal F. Acute myocarditis after cholera vaccination. Dtsch Med Wochenschr 1984;109:197– 8.

5. Mittermayer CH. Lethal complications of typhoid– cholera-vaccination (case report and review of the literature). Beitr Pathol 1976;158:212–24.

6. Apostolski A, Stankovic M, Romano M, Anicic S, Popovic D. Myocarditis following administration of antivariola vaccine. Vojnosanit Pregl 1974;31:122–5.

7. SAMTER’S IMMUNOLOGIC DISEASES, 6TH EDITION

2 mari intrebari fara raspuns ….  unde sunt cei 100.000 de chinezi vaccinati si care sunt efectele adverse pe care nu au vrut sa le considere ca fiind legate de vaccin?

Reclame

3 responses to “Pandemia Sclavilor: Raportarea dupa bunul plac si cei 100.000 de chinezi vaccinati lipsa la numaratoare

 1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » VACCINURILE CA RADIATIILE! (Stiri 11-12 octombrie 2009)

 2. Hai sa nu exageram .. poate a fost raportare ca pe vremea planului cincinal si s-au pierdut cifre pe parcurs, OMS -ul este o organizatie birocratica.

  Eu n-am inteles chestia cu efectele adverse considerate si neconsiderate; adica nu am inteles de ce nu sun datele din trial-uri online si care au fost end-point-urile.

  Ai vazut faza cu vaccinarea copiilor cu vaccinul oral? Chiar vor sa declanseze mutatii si valuri valuri de gripa? Orice vaccinat oral este contagios cam 20 de zile postvaccinare .. deci ….

  • Bine-ai venit, Sorineeee! Long time no see 🙂

   nu stiu cat sunt de exagerate cifrele sau raportate prost, dar stiu ca nu bat puse cap la cap. 100.000 de vaccinati nu-i scoti din maneca avand in vedere procedurile.

   Am citit despre intentia de a folosi vaccinul oral si m-am crucit .. mai ales ca la polio oral au renuntat din 2000 din cauza imbonavirilor in serie post-vaccinare. Hmm .. poate vor cu dinadinsul de mai traga un val de gripa, nu le-a iesit cum au vrut si se straduiesc baietii 😀 ..
   Am primit lucrarea lui Doshi cu marketingul CDC-ului; iti pun pe mail. E beton!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s