Aberatii, aberatii – campania 1023

Am primit un email de la un cititor si in respectivul email era un link. Cel care duce aici: http://www.descopera.ro/dnews/7942827-protest-impotriva-preparatelor-homeopate-sambata-in-centrul-capitalei . Am vazut ca textul este si aici, aici, aici, aici si probabil prin N alte locuri.

Foarte pe scurt, este vorba despre o campanie pornita in Marea Britanie si care isi doreste sa convinga oamenii ca remediile homeopate sunt apa de ploaie, iar homeopatia pierdere de timp.  Iata cateva citate din articol:

Liliana Voicu, reprezentant ASUR, a declarat: „Acest eveniment are ca scop informarea corectă a publicului şi atragerea atenţiei asupra riscurilor la care se supun pacienţii ce apelează la preparatele homeopate în locul medicamentelor recunoscute de comunitatea ştiinţifică. Suntem deschişi dialogului cu cei care doresc să demonstreze contrariul, deşi homeopatia încă se bazează pe nişte reguli inventate în 1796, a căror eficacitate nu a fost niciodată dovedită„.

Andrei Bădilă, reprezentant Sceptici în România, a declarat: „În primul rând, trebuie să clarificăm faptul că homeopatia e doar apă, nu are nimic în comun că fitoterapia. În al doilea rând, oamenii trebuie să fie informaţi asupra riscurilor la care se expun atunci când aleg homeopatia în locul medicinei moderne. Homeopatia nu funcţionează, în timp ce medicina modernă are rezultate dovedite, pe care cercetătorii le perfecţionează constant”.

OK, fiecare este liber sa creada ce vrea, sa spuna ce vrea, dar de aici si pana la a indemna oamenii sa ia aiurea remedii homeopate este cale lunga.

– PENTRU INITIATORII acestei miscari SI ORGANIZATORI am o cerere personala: DACA aveti ..… si chiar credeti ca homeopatia este apa de ploaie, atunci luati asa: Psorinum, Syphillinum, Carcinosinum, Thuya, Phytolacca, Conium, Mercurius – remedii adevarate, dilutii de la 10M in sus, in cantitatile mentionate in articol, adica „sticle întregi de pilule homeopate”. De abia dupa ce le luati pe astea o sa va cred ca sunteti convinsi de ceea ce spuneti! Pana atunci nu!

– PENTRU PARTICIPANTI: DACA organizatorii si initiatorii NU sunt de acord sa inghita aceste remedii in cantitatile mentionate in comunicatele de presa, atunci nu-i credeti pur si simplu. INAINTE de a accepta sa luati vreun remediu homeopat “cu galeata” cititi descrierile ptr respectivul remediu in Materia Medica. Asta ca sa stiti ce anume va asteapta. ATENTIE MARE: cititi despre principiul homeopatiei si veti intelege ce se intampla atunci cand iei aiurea remediile.

Pentru cei care au de gand sa participe la aceasta demonstratie, ii sfatuiesc urmatoarele:

– sa citeasca ultimele lucrari ale lui Luc Montagnier – de altfel un Nobel-ist recent ( detalii aici montagnier.net/mon…ex.php/publications/ ). Descoperirile lui aduc o noua lumina legat de modul in care functioneaza homeopatia si arata de ce nu a fost posibil ca stiinta mainstream sa priceapa ce se intampla. O alta lucrare interesanta :  http://montagnier.net/montagnier/index.php/download_file/view/17/

– intr-unul dintre cele mai prestigioase jurnale stiintifice despre cercetarea in oncologie a fost publicat un studiu despre efectul anticancerigen a patru medicamente homeopate : Carcinosinumm Thuya, Phytolacca, Conium. Studiul a fost in vitro, pe doua linii celulare de adenocarcinom MCF-7 si MDA-MB-231. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20043074 Cititi sa vedeti efectele si ganditi-va la un tratament care nu te costa mai mult de 100 de lei si nu are efecte secundare. OK, big pharma mafia nu castiga nimic. Hmm….

– Un studiu mai nou dec 2010 : Extreme homeopathic dilutions retain starting materials: A nanoparticulate perspective (http://www.sciencedirect.com/ )

– Germania – homeopatia la copiii cu cancer http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2958565/

– http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19687192 – Interesant ca nu mai este accesibil studiul intreg, avea niste date extrem de interesante.

– multe alte link-uri pe aici http://knol.google.com/k/dr-nancy-malik-bhms/scientific-research-in-homeopathy/pocy7w49ru14/2#

Evident, nu este intamplator faptul ca aceasta campanie a pornit din UK. Acolo lupta impotriva homeopatiei este extrem de mare. Si nu pentru ca nu ar functiona; functioneaza si inca foarte bine. Ci pentru ca tratamentele alternative inseamna o piata foarte mare si companiile farmaceutice vor sa o inghita. Si asta-i tot si se rezuma doar la bani.

Din curiozitate m-am uitat pe site-ul 1023.ro si mi-am primit rasplata: am ras cu lacrimi! citat:

“…. iar aşa-numitele „legi ale homeopatiei” nu se potrivesc cu nimic din ceea ce ştim despre lumea care ne înconjoară. Cu o înţelegere de bază a chimiei se poate demonstra că tincturile homeopate nu sunt altceva decât apă. ”

mda .. poate cu ceea ce stiu ei, cei care au facut site-ul si campania. “cu o intelegere de baza a chimiei”.. Hahahaha … pai la capitolul homeopatie iti trebuie mai degraba fizica si nu newtoniana. Si da, homeopatia functioneaza, doar ca abia acum intelegem de ce si cum.

Faptul ca o substanta isi pastreaza proprietatile chiar si la dilutii in care “intelegerea de baza a chimiei” iti spune ca nu mai exista materie … este dovedita si de cercetarile lui Luis Rey legate de termoluminiscenta la dilutii foarte mari. Studiul il puteti vedea aicihttp://www.homeopathy.org/research/basic/Rey.pdf

Pentru cei curiosi in ale homeopatiei si de ce chimia de baza si fizica newtoniana nu prea pot sa explice functionarea homeopatiei, pot porni cercetarea cu un extras din prezentarea lui Luc Montagnier – Lindau 2010 montagnier.net/mon…wnload_file/view/17/

citat:

Ultra Low Frequency Electromagnetic Waves (ULF 500-3000 hertz) in certain dilutions of filtrates (100nm, 20 nm) from cultures of micro-organisms (virus, bacteria) or from the plasma of humans infected with the same agents. Same results are obtained from their extracted DNA.
– electromagnetic signals are only observed in some high water dilutions of the filtrates. For example, from 10-9 to 10-18 dilutions [..]

Citi apoi despre efectele acestor unde electromagnetice!

In alta ordine de idei, pentru cei care se iau dupa initiatorii si organizatorii campaniei, ar trebui sa existe o hartie ceva semnat inainte.

Pur si simplu, daca organizatorii si initiatorii nu iau aceste remedii in dilutii de peste 1M, „sticle întregi de pilule homeopate” … atunci vorbim doar de o mica demonstratie tipica de inducere in eroare a populatiei.

Aaaa.. si inca ceva: ceea ce inghit organizatorii si initiatorii sa fie intr-adevar remedii homeopate si nu imitatii. PLUS sa fie sub observatie minim 6 luni dupa aceasta aventura. Cei care observa sa fie un grup de medici, juma’ fara cunostinte de homeopatie si juma’ cu practica de homeopatie. Apoi se publica rezultatele. Abia dupa ce se publica rezultatele „experimentului” putem spune ca aceasta campanie a fost corecta. Pana atunci nu, e doar o gogorita.

Ma intreb daca organizatorii isi asuma vreo raspundere legate de eventualele efecte ce vor fi asupra celor ce se vor alatura experimentului. DACA organizatorii ar fi corecti, si-ar asuma public aceste eventuale efecte si ar asigura asistenta medicala cel putin 6 luni plus eventuale despagubiri.

have fun!

Reclame

11 responses to “Aberatii, aberatii – campania 1023

 1. Ceea ce pretinzi tu, nu ai să vezi în veci. Pentru simplul fapt că se dorește prostirea în continuare a maselor de oameni.

  Am să pun și aici definiția termenului, lucrul cel mai simplu, de la care cei care sunt într-adevăr interesați de această metodă de vindecare ar putea pleca. La fel și cei/cele care vor să facă teribilism cu propriile trupuri îngurgitând mii de pastile și lichide.

  „HOMEOPATÍE, homeopatii, s. f. Sistem terapeutic care constă în administrarea în doze foarte mici a substanțelor care, în cantități mari, ar putea provoca unui om sănătos o afecțiune analoagă cu aceea care este combătută.“

  • Problema este ca persoanele care vor lua remedii aiurea chiar vor suferi efecte adverse, daca iau remedii de care nu au nevoie.

   Ce ma uimeste pe mine este lipsa de responsabilitate a organizatorilor SI a autoritatilor referitor la neasumarea efectelor in termen lung. Efecte vor fi si nu vor sti de unde li se trage.

   Pe de alta parte ma uimieste neseriozitatea organizatorilor si initiatorilor. DACA ar vrea sa dovedeasca ceva, ar face-o ca in minunata stiinta careia ii canta in strune. Fara aceasta sumare si urmarire discutam doar de tam tam pentru cei care se vor lasa prostiti si vor suferi efectele adverse. De castigat vor castiga altii, cei ce vaneaza piata tratamentelor alternative. M-am uitat pe pagina lor de facebook si m-a ingrozit cand am vazut varsta celor care s-au inscris si gradul de ignoranta.

   • Stai puțin… tu te aștepți ca cei care organizează așa ceva să fie responsabili? Sau ca autoritățile să fie responsabile? În zilele noastre? Mă uimești!

    Prostia și ignoranța, mână în mână cu indiferența și refuzul îi vor face pe mulți să-și piardă capul.

    Să îți dau un exemplu foarte trist.

    Te duci la plafar și intrebi ce vor face după 1 aprilie. Ce crezi că ți se răspunde? „Chiar e adevărat?“

    Adică, se așteaptă ca eu, unul de pe stradă, să îi spun dacă va fi sau nu impusă acea directivă, în loc ca ea, farmacista, să fie în temă și să știe răspunsul dinainte. Mai mult, oamenii de la coadă se întreabă ce se va întâmpla, ceea ce denotă că habar nu au.

    Și mai grav e că sunt mulți care, culmea tupeului prostesc, deși intră într-un plafar, sunt deranjați de întrebarea ta și vor să termini discuția cu vânzătoarea…

    E, stând și gândindu-te, afară, la rece, eventual cu un lighean de 2×2 plin ochi cu apă rece de 1 grad: pentru cine să te lupți?

    Uitându-te la pagina imbecililor ăstora de pe feisbuc, nu te întrebi dacă ăștia își dau seama de ce li se întâmplă, dacă ei vor să te lupți pentru ei? Pentru că lor li se pare absolut normal și civilizat să te îmbuibi cu chimicale. Din pastile, pesticide, insecticide, pulberi aruncate din avioane, apă contaminată, etc., etc.

    Nu vreau să demoralizez sau să par că incit la oprirea activității/lor, dar câteodată simt că îmi explodează capul în milioane de bucățele.

   • Ei oricum vor să demonstreze că NU MERGE, așa că vor folosi doar apă chioară și prafuri fără vreun pericol imediat, pe care apoi le vor vomita.

 2. In primul rand toata comunitatea stiintifica rade de Montagnier si de aberatia lui. Faptul ca a primit un Nobel nu garanteaza ca nu s-a scrantit.
  Eu sunt dispus sa iau ce dilutie vrei tu (d-aia concentrata peste 500M daca ti se pare mai periculoasa) din orice preparat homeopat poti obtine.
  Problema e ca nu se gasesc.
  De asemenea esti liber sa vii in Bucuresti si sa studiezi ce chestii se inghit si sa stai cu noi pana esti convins ca nu le vom vomita

  In plus a declara ca homeopatia functioneaza prin fizica cuantica este ridicol si dovedeste ca n-ai habar despre ce vorbesti.

  Daca imi aduci sticla sigilata de mercur 1M la protest ti-o dau pe gat.
  Dar sa fie produsa de un producator de incredere

  • şi de Tesla s-a râs şi încă se mai râde. asta nu înseamnă că nu are dreptate.

   acelaşi lucru e valabil şi în cazul lui Montagnier. şi a multora altora.

   dacă pleci urechea la „comunitatea ştiinţifică“, să fii sănătos (pe cât vor ei să fi)

 3. Vezi că au vorbit despre Luc Montagnier în episodul 2 al podcastului (începând cu minutul 44:20):

  http://podcast.sceptici.ro/2010/10/28/episodul-2/

 4. „OK, big pharma mafia nu castiga nimic”
  Homeopatia vinde zahar de….cate milioane de euro pe an ? Parca in Anglia se vindea apa chioara in valoare de 400 milioane lire pe an….
  Asa ca sa nu mai vorbim ca si cum „big pharma” vinde medicamente inutile pentru ca e ahtiata dupa bani, in timp ce homeopatii imprastie adevaratele tratamente pe gratis, din pur altruism.
  PS: „Boots: ‘we sell homeopathic remedies because they sell, not because they work’
  ( Boots fiind producatorul #1 de homeopate din Anglia )

 5. inca astept efectele adverse ale supradozei……

 6. Tuturor celor dispuși să își riște sănătatea pentru un pumn de mărunțiș le propun să mai citească un material înainte de a-și băga pe gât miile de pastile.

  Iată ce spune Mike Adams, un tip care știe destule despre Natură și natural:
  „Today, we bring you a feature story about homeopathy. Did you know that the homeopathy skeptics are running around trying to overdose on homeopathic remedies in an effort to prove they don’t work? Bizarre… (and quite moronic). Read my full coverage of this issue here:
  http://www.naturalnews.com/031297_homeopathy_overdose.html“

 7. Este cel mai idiot articol! Vad o totala lipsa de argumente! Homeopatia este apa chioara!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s