Copyright rules

In ultimele saptamani am tot primit mesaje care-mi semnalau preluarea textelor din acest blog pe diverse alte bloguri, site-uri etc.  A fost ceva uimitor sa constat aprecierea din partea unor oameni pe care nu-i cunosc, apreciere legata de timpul dedicat de mine traducerii si compilarii unor studii, rapoarte, stiri etc. Multumesc pentru toate mesajele primite!

Nu m-a deranjat preluarea textelor pana ieri, cand mi-a fost semnalat un blog unde textele publicate de mine .. pica sub drepturile de copyright-ului altui blog si nu pot fi reproduse mai departe 🙂 Tot in mail-ul care imi semnala aberatia, am primit si o sugestie ( multumesc mult!) si anume sa ma uit la Manafu pe blog si la politica sa editoriala si la Orlando pe blog. OK, am priceput ca este cazul sa pun ordine in acest aspect. Si iata ce a iesit:

Copyright:

Traducerile, textele si ideile de pe acest blog pot fi reproduse integral sau partial doar cu mentionarea sursei (nume blog + link). Cei care preiau postarile nu pot limita in nici un fel drepturile de copyright ale textelor , traducerilor, ideilor copiate de pe blogul meu.

Imi rezerv dreptul de a cere stergerea textelor preluate de pe blogul meu si republicate pe alte site-uri, bloguri in cazul in care:

– blogul si / sau site-ul respectiv nu respecta regulile minime ( de bun simt) ale copyright-ului.

– blogul si / sau site-ul respectiv restrictioneaza reproducerea textelor/ postarilor preluate de pe blogul meu. 


Articole – Postari:
Ceea ce public este ales de mine, in functie de ceea ce mi se pare MIE interesant in anumite domenii si consider ca ar trebui sa afle si alte persoane.

Sursele articolelor, rapoartelor, studiilor mentionate in cadrul postarilor vor fi intotdeauna mentionate fie in cadrul postului, fie la finalul acestuia. In cazul in care decid sa public un material primit pe email (viral) voi preciza acest lucru. Inainte de publicare voi incerca sa stabilesc originea textului si sa mentionez sursa. In cazul in care nu gasesc sursa, voi mentiona distinct acest lucru;  daca voi primi o sesizare ca materialul viral a plecat de la o postare pe alt blog, site sau alta sursa de informatie voi actualiza materialul cu precizarea sursei.

Posturile publicate pe acest blog nu vor fi sterse. In cazul unor informatii eronate, postul va fi editat, actualizarile fiind marcate distinct.

Avand in vedere timpul scurt pentru traduceri, imi rezerv dreptul de a reveni asupra textelor si de a face corecturile de rigoare. In cazul in care aceste corecturi nu schimba sensul textului ( de exemplu litere lipsa, link-uri incomplete sau nefunctionale) , modificarile vor fi facute fara precizari speciale. In cazul in care am gresit traducerea si se schimba sensul textului, modificarile vor fi marcate distinct.

Comentariile:

Comentariile aferente posturilor nu sunt si nu vor fi moderate cu exceptia spamurilor, a atacurilor la persoana precum si in cazul folosirii unui limbaj necivilizat. Inteleg ca toti avem nervi din cand in cand, dar nu exista nici o scuza sa vomiti pe ceilalti. Imi rezerv dreptul de a sterge sau inchide comentarile pe anumite posturi fara o justificare prealabila.

Dezbaterile vor fi intotdeauna binevenite cata vreme comentariile respecta regulile minimei decente.

Publicitatea:

Presupunand ca voi permite vreodata publicitate pe blog, aceasta va fi intotdeauna marcata distinct. In plus, va fi publicat pe blog un post explicativ.

*Acest text poate fi modificat ulterior, fara notificari prealabile.*

2 responses to “Copyright rules

  1. va rog sa ma iertati ca in dorinta de a impartasi altora resursele atat de bine puse la punct, nu am cerut voie sa le copiez. sper sa fie vizibile bunele mele intentii de ai pune in garda pe parintii atat de creduli cu care am intrat in contact prin meseria mea de asistent medical care militeaza pentru terapii naturale

  2. Vă rog să eliminaţi comentariul „Chestionare Auto Online” de la acest articol: https://nostrabrucanus.wordpress.com/2012/07/29/un-referendum-ca-un-nechezol/

    Este SPAM.
    Mulţumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s