WikiLeaks – sau mica lectie despre cat de sclavi sunt cei ce ne reprezinta prin guverne si parlamente nationale

ceea ce este mai jos este pornit de la un mesaj pe care l-am postat aici plus diverse completari.

Idiot sau nu, Julian Asange este arestat pentru cu totul altceva decat WikiLeaks. Acuzatia nu este pentru viol ci pentru „sex by surprise” ,  pentru ca a cedat prezervativul. :)) , pentru ca cele doua femei si-au dat seama ca au fost ‘incurcate’ cu acelasi barbat  si-au propus si reusit sa starneasca scandal in mass media, desi la politie nu au facut nici o plangere ci au cerut un sfat! In acelasi articol apare intrebarea „de ce Interpolul a acceptat urmarirea lui Assange”, in conditiile in care „crima” de care se facea vinovat are o pedeapsa maxima de 715 dolari SUA ca amenda penala si nu se exista pedeapsa cu inchisoarea?  Cu atat mai mult cu cat la momentul respectiv, august 2010, Assange a dat declaratii la politia suedeza si permisiunea de a parasi Suedia a fost acordata de procuror, nu exista mandat de arestare in Suedia, iar JA s-a declarat disponibil pentru noi declaratii in UK, la ambasada Suediei in UK.

So why exactly is there a red notice lodged with Interpol over this? In the 188 countries that are part of Interpol, there are a bit over five thousand notices given each year for murderers, fraudsters, actual rapists, and other serious crimes. A crime that has a maximum penalty of USD715 and no potential jail time is a minor offense, and appears to be more a case of social ineptitude on both sides than anything else.

Why did Interpol accept it? There isn’t even an arrest warrant against Assange in Sweden. Apparently because Sweden’s director of public prosecutions, Marianne Ny claimed that Julian Assange had ‘fled’ to avoid answering questions. However  the facts that have not been disputed by the Swedish prosecutor or her staff is that Julian Assange has made statements to both the police and the prosecutors after staying in Sweden to do so, was given permission to leave the country by the prosecutors, and has offered to answer questions in Britian including at the Swedish embassy.

Partea cea mai interesanta este cea care apare in conditiile atasate la „notificarea rosie” trimisa Interpolului si anume: Julian Assange sa fie prins fara sa comunice, fara acces la avocati, vizitatori sau alti prizonieri

Of even more concern is the conditions attached to the red notice. When it was issued on November 18th it requested that Assange would be

…held incommunicado without access to lawyers, visitors or other prisoners..

Quite simply this looks like a politically motivated legal move to grab Julian Assange on a legal pretext, to shut him up, and to get moved to a country with a sympathetic prosecutor for extradition. I’d be extremely interested in finding out what communication has been going on between theconservative government in Sweden  before and after the election on September 19th with the government in the US.

But it is pretty clear that Marianne Ny is not acting for the law in Sweden – she is using the law and the Interpol process on the flimsiest pretext. It is clear that you can’t call this rape despite what the prosecutors in Sweden say and has been blasted all over the US media.

Unde am mai vazut asta? In legile UE care permit asa ceva! Pentru simplul motiv ca pentru UE si guvernele sale, articolul 11 din Declaratia Universala A Drepturilor Omului NU CONTEAZA! Pentru cine nu a priceput, repetam: drepturile omului nu sunt considerate importante in legislatia si procedurile UE.

Inchiderea WikiLeaks s-a facut prin presiuni  si NU legal! In SUA nici macar nu aveau cum sa o inchida, pentru ca sunt sub legea whistleblowers.

Problema care se pune cred ca tine de alt aspect: daca Wikileaks ca miscare este invinsa / inchisa / dispare, atunci inchiderea /filtrarea la sange a internetului este doar o problema de cateva luni, pana voteaza parlamentele “nationale” sau “comunitare” sau “federale” legislatia necesara.

In cinismul ei, SUA isi pregateste deja iesirea din aceasta situatie; in 2011 va gazdui manifestarile legate de … libertatea presei! Ironie, cinism sau …?

Daca WikiLeaks ramane in picioare, indiferent cum (fie si prin mirroring ) si-si continua activitatea peste toate aceste abuzuri asupra lui J.A. (momentan sunt doar abuzuri, omul a fost acuzat de ceva dar nu si condamnat; cel putin in teorie exista INCA prezumtia de nevinovatie), atunci se va schimba ceva esential in mintea oamenilor: guvernele, parlamentele cu toti servitorii lor pot fi invinse daca oamenii sunt uniti si tin cu dintii de libertatea lor, de accesul la informatie si de libertatea de exprimare.

Existenta evenimentului prin care oamenii si-au aparat libertatea de exprimare si accesul la informatii si au resusit, in ciuda presiunii guvernelor, va fi ACEL CEVA care va declansa un nou nivel de constientizare in randul masei largi de populatie. Si cei care lucreaza la strategiile ce implica masa de populatie sunt constienti de acest aspect.

Problema nu este legata de continutul documentelor in sine ci de ceea ce reprezinta Wikileaks si anume libertatea de exprimare, accesul la informatii si dezvaluirea abuzurilor indivizilor ajunsi in functii de conducere in diverse structuri, abuzuri comise in numele unui popor. WikiLeaks NU este Julian Assange ci o intreaga echipa cu N conexiuni. Nu statea Assange sa puna pe net

Daca Libertatea de Exprimare dispare pentru ca indivizi ajunsi la putere in USA, Franta,  Suedia etc nu vor sa se stie despre manarelile pe care le fac IN NUMELE popoarelor lor, un regim a la Coreea de Nord ni se va parea raiul pe pamant.

Oricum, merita mentionat faptul ca Visa, Mastercard, PayPal, banca elvetiana nu s-au sinchisit si nu au nici o greata sa permita accesul la serviciile lor pentru organizatii de genul KKK , site-urile de pornografie etc si nici nu au blocat conturile si cardurile  violatorilor dovediti din lume, nici macar ale preotilor Vaticanului dovediti molestatori. Dar s-au unit toti impotriva unei persoane care inca beneficiaza de prezumtia de nevinovatie ( nu ca ar conta prea mult asta pentru MasterCard, Visa, PayPal .. dupa cum s-a vazut) si impotriva unui web site care mai aduce ceva transparenta si care a aratat chestii interesante chiar si pentru cei care mai stiu cate ceva.

Un ziar australian “zice” ca au aparut chestii foarte interesante in “docomentele” cu pricina:

But our publications have been far from unimportant. The US diplomatic cables reveal some startling facts:

► The US asked its diplomats to steal personal human material and information from UN officials and human rights groups, including DNA, fingerprints, iris scans, credit card numbers, internet passwords and ID photos, in violation of international treaties. Presumably Australian UN diplomats may be targeted, too.

► King Abdullah of Saudi Arabia asked the US to attack Iran.

► Officials in Jordan and Bahrain want Iran’s nuclear program stopped by any means available.

► Britain’s Iraq inquiry was fixed to protect “US interests”.

► Sweden is a covert member of NATO and US intelligence sharing is kept from parliament.

► The US is playing hardball to get other countries to take freed detainees from Guantanamo Bay. Barack Obama agreed to meet the Slovenian President only if Slovenia took a prisoner. Our Pacific neighbour Kiribati was offered millions of dollars to accept detainees.

In its landmark ruling in the Pentagon Papers case, the US Supreme Court said “only a free and unrestrained press can effectively expose deception in government”. The swirling storm around WikiLeaks today reinforces the need to defend the right of all media to reveal the truth.

Nu poti sa nu te intrebi cum de au fost americanii atat de eficienti in a (incerca) sa blocheze WikiLeaks, sa-l prinda pe Assange si sa-i blocheze banii, dar nu-i nimeresc pe cei din Al-Queda nici dupa un deceniu, desi au strambat legislatia in fel si chip.

Sarah Palin cerea ca Assange sa fie vanat precum Osama bin Laden; hmm… asta ar  insemna ca Assange ar trebui sa mai fie liber un deceniu 🙂 Dar deja senatorul Mitch McConnell a anuntat ca daca se constata ca Assange nu a incalcat legea cu documentele vestite, atunci legea va trebui schimbata (NBC’s Meet the Press Sunday)

Este interesant si faptul ca o banca elvetiana a facut sluj imediat in fata americanilor, in conditiile in care abia ieri procurorul general american anunta ca a autorizat “significant” actions ca sa opreasca scurgerea de informatii. Procurorul a spus frumos povestea despre vietile americanilor puse in pericol ( nu ca vietile civililor din alte tari ar conta fata de cele ale americanilor, ne aducem aminte povestile de la noi ) apoi declara senin ca nu vrea sa intre in detalii legat de ceea ce sunt ei [americanii] capabili:

He refused to say whether the Obama administration would try to shut down WikiLeaks. “I don’t want to get into what our capabilities are,” Holder said. “We are looking at all the things we can do to try to stem the flow of this information.”

Well, doamnelor si domnilor, taman ce avem o proba la ce inseamna aceste “capabilities”, aka nici un stat nu misca in fata SUA si nici un om nu poate vorbi daca asta expune aberatiile guvernelor. Nu ca ar fi fost o noutate in sine, dar sa constati ca indivizii ajunsi in guvernele si parlamentele nationale actioneaza sa-si acopere interesele personale mari si grase si deghizeaza totul ca fiind arestarea celui mai periculos violator din lume, fiind siguri ca nimeni nu va misca in front si nu va indrazni sa le dea una peste bot, ei bine, asta este de speriat! Adica se bazeaza pe o pasivitate a populatiei care, DACA este atat de mare precum considera ei, inseamna ca ca avem o foarte mare problema: am murit demult dar inca nu ne-am dat seama.

Ar mai fi interesant de mentionat ca arestarea (predarea) si refuzul de bail-out s-au petrecut azi, 7 dec, adica ziua atacului de la Pearl Harbor, daca nu ma insel.

Poate ca al treilea razboi mondial nu va fi intre tari pentru ca, asa cum arata situatia acum (inclusiv cu WikiLeaks), nici nu poate fi vorba de asta; guvernantii se inteleg intre ei si-si apara jocurile lor. Se mai zgandare precum tzancii si fiecare se da mai mare si mai fioros si vrea mai multi bani si mai multa putere.

Poate ca al treilea razboi va fi  SAU ESTE DEJA doar intre guverne si populatie. Si probabil ca a inceput deja si suntem la runda 2. Ar fi tragic sa pierdem pentru ca ne este lene sa ne aparam propriile drepturi si propria libertate. Si probabil ca ar fi hilar sa pierdem un razboi despre care nu ne-a anuntat nimeni, asa ca nu ne-am prezentat pe campul de lupta, asa ca … o venit dusmanul si o luat TOT: libertatea, informatiile, sanatatea etc. Dar stati .. a lasat ceva: telenovelele. Wow .. deci putem putrezi fericiti :) )

inca ceva: in orice joc sau lupta exista momente in care poti sa intorci situatia la 180 de grade, chiar daca totul a pornit cu o diversiune. Oricate conexiuni  ar exista sau sunt presupuse intre Julian Assange si N bosorogi gen Rockefeller &compania, despartirea problemei WikiLeaks de J.A. si apararea WikiLeaks ca miscarea sa continue (implicit mentinerea publicarii si accesibilitatii documentelor) ar aduce o sansa de a dejuca (din nou ?!) planurile bosorogilor. Tot ce este necesar este despartirea WikiLeaks de JA si tranformarea WL “in steag” ce trece de la unul la altul.

Daca s-ar aborda problema asa, atunci este posibil ca perceptia la nivel de masa sa se schimbe si sa treaca de la “ce mari si puternici sunt ei si ce mici , nenorociti si neputinciosi suntem noi” ( adica perceptia soldatilor ce nu aveau curaj sa lupte cu Goliat) la perceptia pe care a avut-o David despre Goliat.  Si da, atunci Rockfeller & compania plus planurile lor se vor narui. Tot ce ne trebuie este prastia si sufletul lui David, cu tot cu Dumnezeu din el :)

Daca nu … runda 2 devine pierduta deja ( cred ca prima runda s-a vrut a fi povestea cu pandemia AH1N1). Sa speram ca nu este si ultima. Si ce bine ca suntem multi in lumea asta mare si poate unii au deja perceptia si curajul lui David.

Mai bine am face concurs de inventat prastii anti-Rockfeller si pro-WikiLeaks, poate rezolvam problema mai repede :D Unii lucreaza deja, ii cheama Anonymous. Si lucreaza bine; in cateva ore azi, au ajuns de la 508 mirror sites in jurul orei 19.00 la 1008 site-uri acum.

„As an organisation we have always taken a strong stance on censorship and freedom of expression on the internet and come out against those who seek to destroy it by any means.”

„We feel that Wikileaks has become more than just about leaking of documents, it has become a war ground, the people vs. the government,” he said.

Alte surse:

http://emilybellwether.wordpress.com/2010/12/07/how-wikileaks-has-woken-up-journalism/

The idea that this is the first real battleground between the political establishment and the open web is very arresting. It also forces journalists and news organisations to demonstrate to what extent they are now part of an establishment it is their duty to report. Some like the Guardian, which has a long tradition of free speech attached to it, has been at the heart of disseminating Wikileaks cablegate information.

WikiLeaks: World Leaders Are Real People, Too

Arabia Saudita spune SUA pe cine anume sa atace in lumea araba?

Saudi Arabia proposed creating an Arab force backed by US and Nato air and sea power to intervene in Lebanon two years ago and destroy Iranian-backed Hezbollah, according to a US diplomatic cable released by WikiLeaks.

Parerea unor fosti ofiteri de informatiiEx-Intelligence Officers, Others See Plusses in WikiLeaks Disclosures

WASHINGTON – December 7 – The following statement was released today, signed by Daniel Ellsberg, Frank Grevil, Katharine Gun, David MacMichael, Ray McGovern, Craig Murray, Coleen Rowley and Larry Wilkerson; all are associated with Sam Adams Associates for Integrity in Intelligence.

WikiLeaks has teased the genie of transparency out of a very opaque bottle, and powerful forces in America, who thrive on secrecy, are trying desperately to stuff the genie back in. The people listed below this release would be pleased to shed light on these exciting new developments.

How far down the U.S. has slid can be seen, ironically enough, in a recent commentary in Pravda (that’s right, Russia’s Pravda): „What WikiLeaks has done is make people understand why so many Americans are politically apathetic … After all, the evils committed by those in power can be suffocating, and the sense of powerlessness that erupts can be paralyzing, especially when … government evildoers almost always get away with their crimes. …” […]

Odd, isn’t it, that it takes a Pravda commentator to drive home the point that the Obama administration is on the wrong side of history. Most of our own media are demanding that WikiLeaks leader Julian Assange be hunted down – with some of the more bloodthirsty politicians calling for his murder. The corporate-and-government dominated media are apprehensive over the challenge that WikiLeaks presents. Perhaps deep down they know, as Dickens put it, „There is nothing so strong … as the simple truth.”

Wikileaks: Power shifts from secrecy to transparency

Government should be transparent by default, secret by necessity. Of course, it is not. Too much of government is secret. Why? Because those who hold secrets hold power.

Now Wikileaks has punctured that power. Whether or not it ever reveals another document—and we can be certain that it will—Wikileaks has made us all aware that no secret is safe. If something is known by one person, it can be known by the world.

But that has always been the case. The internet did not kill secrecy. It only makes copying and spreading information easier and faster. It weakens secrecy. Or as a friend of mine says, the internet democratizes leaking. It used to be, only the powerful could hold and uncover knowledge. Now many can.

1 responses to “WikiLeaks – sau mica lectie despre cat de sclavi sunt cei ce ne reprezinta prin guverne si parlamente nationale

  1. adevărul e că poporul român (că despre el vorbim şi de el ne doare mai mult) a murit acum 21 de ani. nu pentru faptul că au crezut într-o libertate reală, ci pentru că, deşi au înţeles rapid care erau de fapt jocurile, s-a încăpăţânat să spere că s-a înşelat. pentru faptul că au ucis un patriot şi au pus pe tron un maimuţoi (şi la propriu, şi la figurat) vândut şi tot clanul lui (cu mii de tentacule). pentru faptul că îi este frică de repercursiunile pe care vânduţii le-ar pogorî asupra lui dacă ar îndrăzni să îşi ceară libertatea.

    poporul român a ajuns, din păcate, un neam de vaci rumegătoare, privitoare de telenovele (cum ziceai şi tu) şi cu creierele la fel de netede precum curul de bebeluş proaspăt ieşit în lume. dacă sunt telenovele şi manele (ca să nu mai spun despre mâncare, apă, aer, etc.), lumea se consideră liberă şi evoluată.

Lasă un comentariu