Galerie

MINUNATA SANATATE A COPIILOR NEVACCINATI

SURSA: The Marvellous Health of Unvaccinated Children

Minunata sanatate a copiilor nevaccinati

Françoise Berthoud, MD [paediatrician]
June 25, 2010

Cu ceva timp in urma, in Aprilie 2009 mai exact,  am fost invitata sa vorbesc la o conferinta despre vaccinare. Randul meu venea dupa ce vorbeau 2 dintre cei mai buni speaker-i pe care ii are Franta pe acest subiect , journalista Sylvie Simon and biologul Michel Georget. Ii mai ascultasem si cu alte ocazii si imi devenise absolut clar ca cel mai bine este sa stai cat mai departe posibil de vaccinuri. […].

Ca si pediatru si homeopat calificat sa vorbesc despre acest subiect, am decis ca impreuna cu prietenii mei Sylvie and Michel,  sa sustinem o conferinta numita „Minunata sanatate a copiilor nevaccinati” . Mai tarziu vom dezvolta totul intr-o carte care va analiza diverse optiuni considerate de familiile care nu-si vaccineaza copiii, inclusiv despre nasterea acasa, alaptarea, terapii simple si eficiente, mancarea sanatoasa, un mediu linistit de viata si increderea in capacitatea organismului de a se vindeca singur.

Pe parcursul experientei mele ca pediatru, am petrecut foarte mult timp in dialog cu parinti care aveau nevoie sa-si exprime temerile legate atat de vaccinuri cat si de boli. Am gasit impreuna cea mai buna cale pentru copiii lor. Unii au ales sa nu vaccineze deloc copiii. Altii  erau condusi de frica lor de boli, mai ales de tetanie. In cazurile respective am amanat vaccinarea cat mai mult posibil si am folosit o protectie  homeopata.

Am lucrat in Elvetia unde nu exista obligativitatea legala de a vaccina ci doar o presiune sociala imensa [ n. tr.: la fel este si in Romania ]. In Franta, doar la cativa kilometri de cabinetul meu,  4 vaccinari erau  obligatorii la acea vreme ( din fericire, in 2007  a fost anulata obligativitatea vaccinarii BCG , deci au mai ramas 3 – Di Te Pol ).

parte din abilitatea mea de a vorbi despre minunata sanatate a copiilor nevaccinati vine din experienta mea ca si medic cu ani mult de feedback ( urmarire a evolutiei copiilor).

  • “Copilul meu a inceput sa tuseasca imediat dupa vaccinare.”
  • “de la vaccinare, el a avut constant probleme [dureri] cu urechile”
  • “Fiica mea de 16 ani nu a fost nicioadata vaccinata. Aproape ca nu este niciodata bolnava. Si chiar daca se imbolnaveste, nu dureaza mai mult de 2 zile [pana se face bine]. ”
  • “Copiii vecinului meu au urmat programul de vaccinare normal. In mod constant sunt bolnavi si pe antibiotice.”

Dar aceste exemple nu sunt suficiente pentru a scrie o carte, nu? Dar, asa cum s-a dovedit ulterior, aceste observatii [ ale parintilor] sunt aceleasi si in alte parti ale lumii. Urmati-ma in jurul lumii.

EUROPA

In Anglia,  medicul Michel Odent a aratat in doua studii o scadere de 5-6 ori a prezentei astmului la copii care nu au fost vaccinati pentru Pertussis comparativ cu cei care au fost vaccinati.  Primul studiu a fost realizat pe 450 de bebeluri de la  La Leche League; al doilea studiu a fost realizat pe 125 de copii de la scoala Steiner. (1)

Tot in Europa, un grup format in majoritate din pediatri a studiat 14,893 de copii din scolile Steiner din Austria, Germania, Olanda, Suedia si Elvetia  si au descoperit ca acesti copii ce traiesc intr-o „cultura antroposofica ” ( unde vaccinarea este larg evitata) au o stare de sanatate mai buna decat cea din grupurile de control. (2)

In Germania, unul dintre cercetatorii ce au studiat[ copiii de la ] una dintre scolile Steiner Europene a scris:  “ In partea estica a Berlinului, inainte de caderea zidului, am descoperit mai putine alergii [in randul populatiei] decat in partea de vest. Aceasta populatie [ din estul Berlinului] era mai saraca, mai aproape de natura si mai putin vaccinata”. […].

In Spania, Xavier Uriarte, MD si  J. Manuel Marín, MD  au publicat un studiu in 1999 realizat pe 314 copii si a caror evolutie a fost monitorizata intre  1975 to 2000. (3) Acest grup de copii are cateva caracteristici: majoritatea nasterilor au fost acasa sau au fost nasteri naturale, au fost alaptati o perioada lunga, nu au fost vaccinati, educatia lor legata de sanatate este holistica si nu au fost tratati cu medicamente alopate. In acest grup nu exista boli serioase, sunt foarte putine spitalizari ( majoritatea pentru traume – accidente) iar incidenta de astm este de 3.3% comparativ cu 20%  cate este media generala in randul populatiei . Si, evident, o multime de bani au fost economisiti!

SUA

Rata autismului in SUA a atins un incredibil nivel de 1 la 100. Cifrele care corespund [comunitatilor cu copii] nevaccinati sunt socant de contrastante comparativ cu media nationala. Avand in vedere ca acest articol este destinat cetatenilor americani, nu o sa detaliez [informatiile]. Majoritatea dintre voi sunt familiarizati cu investigatiile jurnalistului american Dan Olmsted in legatura cu incredibila absenta a autismului in randul populatiei Amish din Pennsylvania si Ohio.

La fel de impresionanta este si [situatia comunitatii deservite] de Homefirst Medical Clinic Chicago  condusa de un grup de medici ce il include pe directorul Mayer Eisenstein, MD, JD, MPH. Ei nu au cazuri de  autism si teribile alergii in rnadul copiilor , multi dintre acesti copii fiind nascuti acasa si nevaccinati. In 1985 am tradus in limba franceza cartea pediatrului  Robert Mendelssohn, MD’s How to Raise a Healthy Child in Spite of Your Doctor ( Cum sa cresti un copil sanatos in ciuda [opiniilor] medicilor ). Acum descopar rezultate concrete in minunata sanatate a acestor copii ingrijiti de doctori ce au fost elevi ai acestui medic. Imi plac aceste sincronicitati in viata mea.

AUSTRALIA

In 1942, Leslie Owen Bailey, fondatorul Natural Health Society of Australia, a acceptat sa aiba grija de 85 de copii ai caror mame nu ii puteau ingriji.  Acesti copii nu au fost niciodata vaccinati, nu au fost tratati cu medicamente [alopate] si nu au avut nevoie de nici o interventie chirurgicala. Singura problema care a aparut a fost atunci cand 34 de copii s-au imbolnavit de varicela. Au fost imediat pusi in paturile lor si au primit apa pura sau suc proaspat de fructe. Toti s-au insanatosit repede si fara efecte secundare. Investigatiile ulterioare au aratat ca in timpul petrecut la scoala, copiii au inlocuit gustarile sanatoase cu mancarea conventionala nesanatoasa si astfel aparitia focarului [de varicela] nu este deloc surprinzatoare.

Multi dintre acesti copii au mostenit o sanatate precara datorita bolilor si malnutritiei mamelor lor. In ciuda acestui aspect si chiar daca nu au fost niciodata alaptati si nu au beneficiat de legatura normala intre mama si copil, acesti copii au crescut robusti si increzatori.

NOUA ZEELANDA

Doua studii realizate in 1992 si 1995 in Noua Zeelanda arata clar ca alergiile, otitele, amigdalitele, epilepsia si ADHD-ul sunt cu mult mai putin frecvente in randul copiilor nevaccinati comparativ cu cei vaccinati.  (4)

JAPONIA

O perioada interesanta in Japonia a fost intre 1975 si 1980 cand s-a luat o decizie ca vaccinarea sa inceapa la varsta de doi ani in loc de varsta de 2 luni.  Motivul acestei decizii a fost descoperirea a din ce in ce mai multe legaturi intre vaccinuri si SIDS ( moartea subita a sugarului). In studiul publicat in Pediatrics se arata ca in Japonia, intre 1970 si 1975, au fost 57 de cazuri de reactii adverse serioase datorate vaccinarii, inclusiv 37 de decese.  Din februarie 1975 si pana in august 1981 au fost 8 cazuri de reactii adverse serioase datorate vaccinarii, inclusiv 3 decese.  Din pacate, atat pentru parinti cat si pentru copii, planurile de vaccinare in Japonia au fost „normalizate” din nou [ se incepe vaccinarea la 2 luni]. Studiul arata clar ca sistemul imunitar este mai puternic la varsta de 2 ani comparativ cu varsta de 2 luni. Cat de bine le-ar fi mers acestor copii daca nu erau niciodata vaccinati?

Gasim aceeasi observatie si in  Journal of Allergy and Clinical Immunology study.  Din  studiul a 11,531 de copii in varsta de 7 ani iata rezultatele: in cazul copiilor vaccinati incepand cu varsta de 2 luni – 13.8% sunt asmatici, la copii vaccinati icepand cu varsta de  2-4 luni procentul asmaticilor este 10.3%; in cazul copiilor la care vaccinarea a inceput dupa varsta de 4 luni procentulde asmatici este de 5.9 %. Din nou aceeasi intrebare – cat de bine le-ar fi mers acestor copii daca nu ar fi fost deloc vaccinati?

THE LESSON LEARNED ON VACCINATION

Ca si pediatru pot sa ajung la o singura concluzie. Copiii nevaccinati au cu mult mai multe sanse sa se bucure de o sanatate minunata. Orice vaccinare micsoreaza sansa copiilor de a se bucura de o astfel de sanatate.

29 responses to “MINUNATA SANATATE A COPIILOR NEVACCINATI

  1. am ajuns sa traim intr-o lume in care totul e contrazis, totul e controversat, unul are o parere si se gaseste tot timpul cineva sa-l contrazica…de ce nu pot fi astfel de lucruri sificient de clare ca sa nu mai existe dubii, iar daca anumite studii sunt fundamentate pe teorii indubitabile de ce trebuie sa fie mereu contrazise…ce sa mai intelegem si pe cine sa credem?…sau jucam cu totii la loterie ?

    • Bine ai venit si multumesc pentru comentariu.

      Contrazicerea unor teorii, controversele legate de teoriile rezultate din cercetarea stiintifica este absolut normala. NIMENI nu stie totul si nimeni nu detine adevarul absolut. Pana acum se credea ca ADN-ul este un factor determinant, asa cum il ai asa traiesti. Mai nou, studiile arata ca mediul in car traim si mai ales modul in care raspundem stimulilor din mediu schimba extrem de multe la nivelul functionarii genelor. Apoi au aparut studiile care arata ca ADN-ul reactioneaza la limbaj etc etc.

      Problema NU este ca exista teorii diverse, unghiuri diverse de a privi lucrurile. Problema este ca, manipuland legislatia, mass media si oamenii de stiinta, producatorii impun ca adevar teoriile care le convin din punct de vedere financiar. Si acest punct de vedere financiar nu are nimic de a face cu sanatatea si starea de bine a oamenilor. Chiar nu-i intereseaza acest aspect. Nici macar autoritatile nu sunt interesate. Daca un automobil ar fi cauzat doar o parte din decesele cauzate de unele medicamente, vaccinuri, tratamente, erau retrase imediat, „rechemate in service”. Este foarte interesant ca acelasi principiu de reactie nu se aplica si la medicamente / vaccinuri. Exista o realitate statistica ( de exemplu SUA, unde se cheltuie multi bani pe sanatate) si aceasta realitate spune clar: a treia cauza de mortalitate este medicatia alopata.

      Nu este vorba despre a juca la loterie ci mai degraba despre a va informa si a alege in cunostinta de cauza. A avea acces la informatii complete este esential. Daca cititi despre coruptia din zona publicatiilor stiintifice ati intelege de ce totul pare atat de contradictoriu. Exista multe studii care dovedesc faptul ca actuala dogma a vaccinarii ( si nu numai) nu este corecta. Si totusi aceste studii nu ajung in mass media, nu beneficiaza de expunere corecta. Sunt multi cercetatori, medici etc care stiu de bubele si problemele uriase cauzate de vaccinare, precum si de minciunile ce stau la baza campaniilor si recomandarilor. Dar tac pentru ca le este frica; isi pierd slujbele, fondurile de cercetare etc. Sunt realmente vanati de producatorii de medicamente. Nu stiu cat de corect vi se pare dumneavoastra ca recomandarea unei proceduri sau tratamente pentru gravide, de exemplu, sa se faca citand in mod eronat niste studii si bazandu-te ca oamenii oricum nu citesc studiile respective si nu vor vedea ca concluziile din acele studii sunt la 180 grade fata de modul in care au fost citate.

      Nu exista teorii indubitabile in stiinta! Exista doar teorii, adeptii lor si cei pe care vor sa-i faca sa creada ca acele teorii reprezinta adevarul absolut.

  2. Voi chiar credeti aberatiile astea ??? Cred ca va este pofta de vreo molima greu eradicabila in care sa va moara copii pe capete.Intr-o tara ca Romania unde nivelul de trai este atat de jos si gradul de jeg si de mizerie atat de ridicat, in tara in care 80% dintre parinti nu le pot da copiilor fructe decat o data pe saptamana voi vreti ca lumea sa renunte la vaccinare.Pai o sa moara prostii pe capete, mai bine un autist la 100 de copii sanatosi decat nici un autist dar 100 de bolnavi de tbc, hepatita si alte cele.
    Vai de mama voastra de retardati mintali…..

    • Buna ziua,

      este regretabil tonul dumneavoastra.

      Intr-o tara ca Romania, asa cum arata cifrele publicate pana prin 2009 ( mai nou nu se mai fac publice, dar ajungem noi la ele 🙂 ), situatia nu este diferita de situatia din alte tari ( de exemplu SUA, datele publicate de CDC). Faptul ca se spune ” a izbucnit o epidemie de ….” si nu se spune cati sunt deja vaccinati in randul celor care s-au imbolnavit … tine de manipulare! Dar sunt mamici care stiu despre asta, au cautat singure si vad ca si scriu pe bloguri 🙂 De exemplu aici .

      2007:
      Conform datelor raportate de catre DSPJ si centralizate de CPCBT in 2007, acoperirea la vaccinarea antirujeolica la nivel national pentru prima doza (pentru cohortele de copii nascuti in perioada 01.06 – 30.06.2006 si, respectiv in perioada 01.07 – 31.12.2006) a fost de 96.6%, valoare ce respecta recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
      Din prelucrarea datelor furnizate de catre Directiile de Sanatate Publica este de remarcat faptul ca, la grupa de varsta 1-4 ani, o pondere de 41% (50 cazuri) din cele 122 cazuri confirmate o reprezinta copii cu 1 doza de vaccin rujeolic in antecedente. Pentru aceste cazuri intervalul mediu de timp intre data vaccinarii si data aparitiei rash-ului a fost de 2.1 ani, majoritatea fiind copii in varsta de 2 si 3 ani care au primit o doza de vaccin rujeolicrubeolic-oreion la varsta de 12-15 luni (vaccinarea este inregistrata in documentele medicale).

      De asemenea, o pondere de 35,2% (43 din 122) sunt cazuri confirmate de rujeola aparute la copii cu zero doze in antecedentele vaccinale, 3 (2,5%) sunt cazuri inregistrate la copii cu 2 doze in antecedentele vaccinale iar 26 ( 21.3%) au fost cazuri de rujeola confirmate la copii fara antecedente vaccinale cunoscute.

      Un calcul simplu:
      41% + 2,5% din cazuri au aparut la cei vaccinati cu 1 si 2 doze.
      35, 2 % din cazuri la nevaccinati

      Hmmm ….

      Sa vedem mai departe, tot din 2007:

      La grupa de varsta 5-9 ani se observa ca cea mai mare pondere (59%) o reprezinta cazurile de rujeola inregistrate la copii cu 1 doza de vaccin rujeolic in antecedente, iar ponderea cazurilor cu zero doze in antecedente este de 9,8%. Un numar de 5 cazuri, reprezentand 8,2% din cazurile de rujeola la aceasta grupa de varsta au aparut la copii vaccinati cu doua doze; aceste cazuri au fost analizate din punct de vedere al intervalului mediu dintre ultima doza de vaccin rujeolic si data aparitiei rash-ului care a fost de 1.7 ani, majoritatea acestora fiind copii de 9 ani care au primit in clasa I-a a doua doza de vaccin rujeolic-rubeolic-oreion in cursul anilor 2005-2006.

      Asta a fost despre rujeola. La capitolul pertusis, lucrurile sunt expuse un pic altfel. Se mentioneaza numarul de cazuri inregistrate – 35 de cazuri, dar nu se dau cifrele exacte legat de corelarea cu statusul vaccinal. Este prezentat un grafic si un comentariu:
      „Se observa ca cele mai multe cazuri s-au inregistrat la copii nevaccinati . Cele doua cazuri de tuse convulsiva confirmate serologic erau copii incomplet vaccinati, cu 4, respectiv 3 doze de vaccin in antecedente.”
      DAR
      acest comentariu NU “se asorteaza” cu datele din tabel.
      Tabelul arata ca 16 cazuri ( cel mai probabil, dupa nivelul coloanei din grafic) sunt cazurile survenite in randul celor nevaccinati – ZERO doze. De la 16 la 35 este distanta mare, nu? Celelalte cazuri apar in randul copiilor vaccinati – aproximarea mea : 6 cu 1 doza, 3 cazuri la copii vaccinati cu 2 doze, 3 cazuri la 3 doze, 4 la 4 doze si 3 la 5 doze. Deci … 19 cazuri de pertusis in randul celor vaccinati.

      2008
      Doar un scurt rezumat ref pertusis – din pacate in 2008 nu s-au mai dat date clare ref nevaccinati:
      – Distributia cazurilor de tuse convulsiva vaccinate corespunzator varstei, dupa numarul de doze de vaccin in antecedente – din 22 de cazuri, 18 sunt la copii vaccinati cu 5 doze. Hmm… asta inseamna 82%!

      In 2008 nu se mai dau date clare ref nevaccinati – cei cu zero doze, ci se comaseaza cei cu zero doze impreuna cu cei cu doze mai putine decat schema oficiala. Dupa ce se vede in cifrele de mai sus, cred si eu ca nu mai indraznesc sa arate procentul de imbolnaviri in randul nevaccinatilor comparativ cu cei care au fost vaccinati, indiferent de numarul de doze. Chiar si cu aceasta amestecare, diferenta intre numarul de cazuri de pertusis in rnadul celor nevaccinati corespunzator si cei vaccinati “la zi”nu este atat de mare: 51 % si 43%. Nu este exclusa posibilitatea ca cei nevaccinati si care s-au imbolnavit sa fie sub 20%; restul de 80% sa fie dintre cei vaccinati.

      Eu, personal, am o parere mai buna despre Romania si romani, comparativ cu parerea dumneavoastra. 🙂

      Legat de opinia dumneavoastra „mai bine un autist la 100 de copii sanatosi decat nici un autist dar 100 de bolnavi de tbc, hepatita si alte cele.” nu comentez. Cred ca ar trebui sa stati fata in fata cu un parinte al unui copil devenit autist in urma vaccinarii.

      Apropos: se stie din 1975 ( parca) despre faptul ca vaccinarea BCG este frectie la picior de lemn generatoare de multe alte bube. Din aceasta cauza sunt multe tari care nici nu o practica sau au scos-o din schemele de vaccinare recomandate. Mai multe info despre BCG tot de la mamici 🙂 http://www.copilulmeu.ro/discutii/viewtopic.php?f=39&t=15800#p366441

  3. Nu sunt adeptul indoparii copilului cu medicamente dar nici nu imi permit sa risc. Probabil pe asta se bazeaza si companiile farmaceutice 😦
    Citind articolul initial am observat ca multi din copii nevaccinati care sunt mai sanatosi decat cei vacinati faceau parte din comunitati inchise sau izolate(vezi ferma dr-ului care a crescut 85 de copii sau comunitatile amish)
    E posibil ca amundoua teoriile sa fie corecte dar sa se refere la grupuri diferite de copii. E adevarat ca cei nevaccinati se imbolnavesc mai putin de rujeola dar asta poate fi explicat si de faptul ca locuiesc la tara si vad alta persoana decat membrii familiei o data pe saptamana. E adevarat ca cei din comunitatile amish se imbolnavesc mai rar dar asta e pentru ca stilul de viata e mai sanatos si numarul de persoane cu care intra in contact e limitat.
    Pe de alta parte marea majoritate din cei vaccinati face parte din populatia de la orase cu parinti care au acces la informatie. Asta inseamna ca parintii sunt mai susceptibili sa fie influentati de propaganda sa isi vaccineze copii si copii au mai multe sanse sa se imbolnaveasca deoarece cresc in crese/gradinite/scoli cu sute si mii de alti copii.
    O alta intrebare e: ce i se intampla doctorului care a dat apa si suc de fructe copiilor bolnavi de varicela daca 20 din 35 mureau sau ramaneau infirmi? Au supravietuit si e citat in carti de specialitate. Daca mureau aparea la televizor ca fiind un fanatic religios care a omorat 20 de copii. Si de unde stim ca nu le-a strecurat medicamente in sucul de fructe?

    Dupa cum spuneati exista teorii si adepti ai teoriilor
    Oamenii normali sunt prinsi undeva intre toate aceste teorii si incearca sa „ghiceasca” cele mai bune alegeri pentru sanatatea copiilor lor

    • Buna seara si multumesc pentru comentariu.

      Nu am de unde sa stiu daca medicul „le-a strecurat medicamente in sucul de fructe” sau nu 😀 dar stiu ca varicela lunga si cu complicatii are de a face cu lipsa a unor vitamine. Stiu asta si „din carti” dar si pe propria mea piele. Iar tratamentul cu suc de fructe ( fara chimicalele cotidiene, fructe si legume adevarate) asigura o revenire in mai putin de 5 zile. Eu am aflat despre asta in copilarie cand batranul medic ce ne era vecin si, in virtutea vecinatatii si a iubirii lui pentru oameni, ne-a doftoricit asa cum a stiut el mai bine. Si a stiut bine ce a stiut, avand in vedere rezultatele de atunci: revenire in varicela in mai putin de 5 zile, 3 zile la oreion, fara febra excesiva si fara stari deranjante. Nu-mi amintesc despre pojar, dar o sa intreb.

      Incercati sa gasiti lucrari publicate de Peter Doshi. Sunt interesante cel putin dintr-un punct de vedere: explica mecanismul de generare si crestere a fricii practicate de CDC pentru a „convinge” populatia sa se vaccineze / sa urmeze anumite recomandari. Sunt extrem de interesante lucrarile sale.

  4. Va rog sa publicati bibliografia articolului. Vad ca citeaza niste studii si nu sunt trecute nicaieri. Va rog sa le publicati spre a fi la dispozitia celor interesati de subiect.

  5. Eu intreb altceva, De ce au aparut aceste vaccinuri? Cine le-a produs, de ce le-a produs? S-au consumat resurse, insemnand timp si bani pentru dezvoltarea lor. Toate au aparut dintr-o necesitate, dintr-un pericol, care a fost indepartat cu ajutorul lor. Daca ne gasim mai destepti acum si nu ne vaccinam copii de frica statisticilor, nu aducem din nou epidemiile si pandemiile peste noi? Nu ne supunem riscului proprii copii? Poate ca nu intr-un an sau doi, dar ei au de trait o viata intreaga. Au locuri de vizitat, care poate nu sunt la fel de „safe” pe cat vrem noi, acum, sa credem. De ce sa-i condamnam o viata intreaga pentru ca ne-a fost frica de o statistica? Mai ales ca in tara noastra, vaccinurile „obligatorii” au fost testate si paratestate de atatea generatii, chiar de noi. Si om avea noi atatea probleme, dar nu suntem chiar toti bolnavii sau pe moarte.

    Nu pot comenta tot articolul ca nu stiu sursa acestor informatii, dar am ceva de adauga statisticii americane. Acest procent a crescut in ultimii ani, cand la autism au fost incadrate mai multe boli. Este destul de logic sa creasca numarul de copii autisti, daca au numit mai multe boli asa.
    Dar haideti sa gadim asa: daca vaccinul transforma unul din 100 de copii in autisti, cati sunt afectati de poliomelita?

    In fine, eu una as avea retineri sa indemn parintii sa ia o astfel de decizie. Mi se pare o responsabilitate mult prea mare.

    • In primul rand sa fie foarte clar: din punctul meu de vedere este extrem de important ca oamenii sa aiba informatii. Ce fac cu ele … asta este treaba lor, este liberul arbitru al fiecaruia. Dar NU poti alege o varianta sau alta daca nu esti in cunostinta de cauza, daca nu ai informatii de ambele parti. Nu am nimic cu cei care-si vaccineaza copiii, fiecare face cum il taie capul. Dar a promova ceva ca fiind eficient si fara efecte adverse in conditiile in care studiile arata exact pe dos, asta este minciuna si manipulare si nu stiinta.

      De ce au aparut aceste vaccinuri? Cine le-a produs, de ce le-a produs? S-au consumat resurse, insemnand timp si bani pentru dezvoltarea lor. Toate au aparut dintr-o necesitate, dintr-un pericol, care a fost indepartat cu ajutorul lor. Daca ne gasim mai destepti acum si nu ne vaccinam copii de frica statisticilor, nu aducem din nou epidemiile si pandemiile peste noi? Nu ne supunem riscului proprii copii?

      De ce au aparut? Pentru bani. Vaccinurile sunt extrem de profitabile. Daca investiti un pic de timp sa cititi „arhivele timpului” cand a fost lansata ideea de vaccinare, atunci v-ati lamuri exact ce argumente au avut medicii si cercetatorii la acea vreme.

      Pericol? Necesitate? Hmm…. vedeti dumneavoastra, DACA aceste vaccinuri ar fi pe bune eficiente si scaderea incidentei unor boli nu s-ar datora imbunatatirii igienei si calitatii hranei, atunci campaniile de vaccinare din tari precum Nigeria ar trebui sa duca la scaderea numarului de imbolnaviri pentru boala „vaccinata”. Well, lucrurile nu se arata asa, numarul ala este incapatanat si in loc sa o ia in jos dupa vaccinare, o ia in sus.

      Afectati de polio? Pentru orice om care a lucrat in comunicare si citeste despre polio si vaccinarea anti-polio ( cu statisticile – date brute- aferente perioadelor de epidemie, respectiv vaccinare), concluzia este cam la fel: a fost o campanie desavarsita, cu efecte „splendide” pentru industrie. In Belgia, niste parinti au dat in judecata statul pentru ca legea impune acolo vaccinarea obligatorie antipolio. Producatorii de vaccinuri NU au fost in stare sa dovedeasca existenta polio in afara celei provocate de vaccinare si NU au furnizat nici un document care sa ateste ca ingredientele stiute si catalogate ca fiind cancerigene (dar prezente in vaccinurile administrate copiilor ) nu continua sa faca ce stiu ele mai bine – adica sa provoace cancer.

      Este realmente interesant ca in plina epidemie de poliomielita, medici deosebiti au tratat polio complet in 2-3 zile. Este ciudat ca experienta acestor medici deosebiti, CAZURILE de pe teren, cazuri reale si bine documentate la acea vreme nu a fost folosita pentru a dezvolta tratamente eficiente si fara efecte adverse. Wow .. stati un moment. Nici nu ar fi fost posibil asa ceva; ceea ce s-a folosit la tratament nu se poate patenta, deci nema bani pentru industrie. Hmmm…..

      Oamenii sunt liberi sa se vaccineze de cate ori vor. Nu-i problema. Doar sa fie clari .. adica sa considere lucrurile un pic inginereste: DACA vaccinurile chiar fac ceea ce spun, atunci nu am de ce sa-mi fac probleme ca altii nu se vaccineaza. Deci „nevaccinatii” nu sunt un pericol; statisticile si arata ca virusii mutanti au aparut ca urmare a vaccinarii, dar nu-i bai, mai scot ei un vaccin, il facem si pe acela. Dar DACA vaccinurile NU fac ceea ce se spune ca fac ci genereaza alte belele … ooops, atunci ar trebui sa mai citim, sa mai studiem, sa mai vedem.

  6. Eu intreb, nu dau cu parul, ca vad ca sunteti preocupat de subiect. Nu ar fii mai profitabil pentru producatorii de medicamente bolnavii, decat vaccinurile? E valabil si pentru medici. Nu castiga mai mult daca trateaza decat daca previn?

    • nu, pentru ca ”cineva” conduce lumea de fapt, si prin asta se urmareste scaderea numarului locuitorilor Terrei, pana la un numar usor de stapanit

  7. „DACA vaccinurile chiar fac ceea ce spun, atunci nu am de ce sa-mi fac probleme ca altii nu se vaccineaza. ”

    Imunizarea este un proces de grup nu doar de individ. Beneficiile imunizarii sunt maxime atunci cand toti (sau aproape toti) cei din grup sunt imunizati.

    Ca sa fac o paralela, este ca si cum ti-ar cere cineva sa duci in brate o greutate. Poate fii vorba de o singura persoana si o greutate mare sau de mai multe persoane care fiecare sa-ti ceara sa duci o greutate mai mica. Individual nu-s semnificative dar cumulat, efectul poate fi devastator.

    Acelasi lucru si cu imunizarea. Poate poti face fata interactiunii cu un infectat dar cand sunt mai multi… sa cedezi.

    Imunizarea generala imbunatateste sansele ca atunci cand apare o epidemie ceva… expunerea sa fie cat mai mica.

    • Multumesc pentru comentariu. Din pacate „imunitatea de grup” realizabila prin vaccinare este doar o teorie si nu un adevar. DACA ar fi un adevar, atunci o serie de situatii nu ar aparea pe teren … adica in realitate ( ca aici, sau aici si mai sunt o multime de alte exemple ). Este foarte adevarat, insa, ca aceasta teorie este extrem de folositoare in campaniile de comunicare in scopul promovarii vaccinarii. Dar de la o teorie pana la adevar este distanta mare. Prima lucrare, cea din 1923, care mentioneaza ideea de herd immunity intr-un experiment ce implica imunizarea activa, a avut niste rezultate foarte interesante, numai ca nu sustin ideea de imunizare de grup prin vaccinare. Teorema pragului necesar de imunizare ( prin vaccinare) debitata de Smith ( 1970) si Dietz ( 1975) au fost doar teorii si atat. Mai departe s-a speculat si se speculeaza la greu; dar cazurile de pe teren arata ca doar ne jucam cu teorii si atat. Natura functioneaza altfel si nu conform cu teoriile unora sau altora.

      Imunizarea de grup, asa cum era la origine, se referea la o observatie legata de comportamentul in epidemii al unor grupuri largi de oameni ai caror membri dobandisera imunitate naturala individuala. La acel moment s-a presupus ca este vorba despre o imunitate a grupurilor. Este xtrem de important- era vorba despre imunitate naturala!

      De dragul speculatiei si din amuzament fata de dogmatismul stiintei main-stream care se crede a fi mai cu mot si mai „adevarata” decat natura, putem sa consideram ca dobandirea imunitatii naturale individuale la un numar din ce in ce mai mare de indivizi aduce cu sine modificarea judecatilor indivizilor legate de boala respectiva. Apare un soi de transformare a perceptiei – boala perceputa initial ca periculoasa / mortala devine o experienta tranzitorie ( in care „trebuie sa faci asa si asa si trece in atatea zile” ). Daca ar fi sa ne luam dupa multe dintre experimentele si teoriile din fizica cuantica sau psihologie, antropologie si nu numai, perceptiile si convingerile noastre modeleaza realitatea. Deci shift-ul de la periculos / mortal la experienta tranzitorie va modifica modul in care se manifesta realitatea ( in cazul nostru epidemia).
      Si daca ar fi sa continuam cu amuzamentul, nu pot sa nu observ ca medicii spun pacientilor „ganditi pozitiv, credeti ca o sa va faceti bine si o sa vedeti ca totul merge mai bine” dar … daca ii iei la intrebari legat de impactul „credintelor” asupra corpului, sanatatii … incep sa dea din colt in colt. Dar .. de ce sa nu ramanem in paradigma „stiintei” mainstream conform careia omul este un soi de masinarie bio-chimica, daca aceasta paradigma aduce bani buni si multi? Altora, este adevarat. :))

  8. Pingback: Informarea părinţilor-MINUNATA SANATATE A COPIILOR NEVACCINATI « Timişoara Evanghelică

  9. La aceeasi concluzie a ajuns si Institutul Koch din Germania: http://hrana-vie.blogspot.be/2012/02/vaccinarea-si-sanatatea-copiilor-un.html.
    Numai bine, preiau si eu link-ul articolului si dau mai departe!

  10. „e parcursul experientei mele ca pediatru, am petrecut foarte mult timp in dialog cu parinti care aveau nevoie sa-si exprime temerile legate atat de vaccinuri cat si de boli. Am gasit impreuna cea mai buna cale pentru copiii lor. Unii au ales sa nu vaccineze deloc copiii. Altii erau condusi de frica lor de boli, mai ales de tetanie. In cazurile respective am amanat vaccinarea cat mai mult posibil si am folosit o protectie homeopata.”
    Ce protectie homeopata ai folosit ptr meningita si polio? Ma gindesc ca apa de mare contine peste 300 de miliarde de dilutii din aproape orice planta sau animal din lume. O cana de apa de mare ar trebui sa fie OK. Mai ales ca homeopatii nu vor sa fie ca firmele farmaceutice si sa faca bani si de cele mai multe ori sint firme non-profit, ca si tine ca doctor, ca si ceilalti care sustin nevaccinarea citati de tine. Si inca o idee, dupa ce nu mai iei salariu ca doctor ca sa nu profiti de boala altora, incearca sa iei piine. Stai ca si firma de piine vrea return on investment.

  11. Stimate Domn/Doamna „nostrabrucanus”
    Informatiile si documentatia pusa la dispozitia cititorilor referitor la aspectul vaccinarii este mai mult decat laudabila. Sincer, felicitari!
    Poate ca insasi prin acceptarea sau neacceptarea de catre cititori a informatiilor expuse, partial sau in totalitate, se face o alta selectie mai „naturala” decat cea impusa de natura. Dupa cum se poate observa usor sunt 3 categorii: cei ce dau pe gat si vena orice le vinde sau recomanda companii farmaceutice si foruri dedicate din intreaga lume, a caror interese si intentii sunt destul de dubioase, apoi categoria celor ce nu stiu ce sa creada, nehotarati si uimiti de ce s-ar putea ascunde in spatele acestor actiuni orchestrate cu buna stiinta de la cele mai inalte nivele si in fine, categoria a treia care nu se lasa amagita si inselata de povesti a caror urmari sunt din cele mai dezastruoase si pline de suferinta.
    Nu pot sa nu constat cu mahnire ca sunt destule persoane „sarace cu duhul” care in „stiinta” nestiintei lor (vezi postare „Mama de 3”) sunt revoltate si sigure ca doar tonele de hapuri si vaccinuri ne pot scapa copii de „molime , jeg si nivel de trai scazut”. Singura problema este ca cei afectati vor fi copii vaccinati si dopati si nu…. Celeste, adica „mama de 3”
    De asa mame si parinti are nevoie noua ordine…
    P.S. Un singur vaccin am facut in viata mea, mai corect mi-a fost facut …rezultat: nici un minut de spitalizare in 5 decenii de viata iar cea mai grava afectiune au fost cele cateva raceli de conjuctura de lungul anilor….
    Dar cum spuneam selectia se face prin multe metode iar prostia si naivitatea nu se numara printre ele.

  12. Pingback: Despre sănătatea copiilor nevaccinaţi « Gânduri şi fapte

  13. Am citit si articolul si comentariile, si nimeni nu mentioneaza ingredientele din vaccinuri: mercur, aluminiu, formaldehida, etc.
    As vrea sa circule o intrebare pentru parinti: ‘Ati citit vreodata prospectul de la fiecare vaccin facut copilului?’ Si mai mult, ati cercetat ce sunt de fapt ingredientele (excipientii) si ce efecte au?
    Mercur, aluminiu, formaldehida sunt NEUROTOXICE, adica distrug neuronii. De ce s-au ales tocmai acestea? Ce nu are voie o gravida sa manance? peste oceanic, fiindca poate contine mercur, care trece bariera placentara si intoxica fatul.
    De ce se injecteaza copii cu aceste substante? Si de ce as fi eu, ca mama, de acord sa fac asta copiilor mei?

  14. Maya face azi doi ani,Nu i-am facut niciun vaccin.Nu a facut febra nici macar o singura data.Nasul i-a curs de maxim cinci ori,cateva zile si,In rest,nu are absolut nicio problema.
    e un copil minunat cu o energie iesita din comun,fericit si inteligent.
    Sper sa fie de folos ce-am scris si,sa auzim numai de bine.

    • Felicitari, Flores! N-ai idee cat ma bucur sa vad ca apar tot mai multi parinti constienti si responsabili, care nu se mai lasa usor imbroboditi de sistem si de pseudo-stiinta vaccinarii.
      Fiica mea a ales nu doar sa nu o vaccineze pe nepotica, ci chiar si sa o nasca acasa. Asta ca sa fie sigura ca nu i-o vaccineaza in maternitate, cum au patit atatia… Iar cu nascutul acasa e cam aceeasi poveste ca cea cu vaccinurile,
      Ai aici povestea, ca sa te convingi, o data in plus in ce vremuri „interesante” traim, si cat de „prietenos” e sistemul cu mama si copilul..

      http://nasteridepoveste.ro/nu-m-gandit-nicio-secunda-cu-teama-la-nastere-nastere-naturala-nemedicalizata/

  15. Vaccinul nu te fereste de boala, ci te ajuta sa faci o forma mai usoara. Complicatiile pojarului pot fii fatale. De acest lucru imi este teama, de o forma mai grava a bolii. Ma refer strict la ROR, de acesta mie-e teama, si sa-l fac, si sa nu-l fac.Ma puteti ajuta cu o parere ? Poate aveti mai multe informatii legate de aceasta problema. Multumesc !

    • O mare parte dintre informatiile pe care le aveti despre bolile copilariei nu sunt reale in sensul de frecvente ale complicatiilor, cand si de ce apar, etc. Orice parinte „navigheaza” intre 2 frici: frica de boala ( generata si amplificata de marketing) si frica de efectele adverse ale vaccinurilor.

      Cea mai sanatoasa abordare ar fi sa cititi despre modul in care multi medici au tratat sute si mii de cazuri pana la „instalarea” vaccinarii in masa. Inclin sa cred ca uimirea va fi mare atunci cand veti descoperi ca nu-i asa greu de aplicat ceea ce au facut respectivii medici.

    • Am citit recent un comentariu, dar nu-mi mai amintesc daca era de pe „bucovina profunda”, „lumea dupa eufrosin”, sau „apologeticum”, in care un parinte spunea ca mai bine de jumatate din clasa copilului avea rujeola, la un an dupa ce fusesera vaccinati ROR…
      Si vaccinurile nu „te ajuta sa faci o forma mai usoara de boala”, ci doar te transforma intr-un bolnav cronic pe viata…

  16. cum ati rezolvat concret refuzurile gradinitelor si scolilor de stat sa va primeasca in colectivitate copilul nevaccinat? ma intereseaza cazuri concrete , experiente reale, nu modalitati de a proceda cand apare eventualitatea aceasta. va multumesc.

    • Scolile de stat nu refuza primirea copiilor nevaccinati. Gradinitele de stat mai au acest „obicei”. Stiu cum au rezolvat parinti pe care-i cunosc: au cerut celor de la gradinita sa prezinte in scris motivul refuzului. Unele directoare de gradinite au dat inapoi si s-au inmuiat … altele au prezentat hartia semnata iar parintii i-au dat in judecata. Nu am urmarit rezolarea cazurilor in instanta … asa ca nu stiu sa va spun finalul.

  17. A fost anuntata pt luna viitoare inceperea dezbaterii publice pe marginea nazistului proiect al legii vaccinarii obligatorii. Cine isi asuma apararea mamei cu pruncul in aceste vremuri, din fata lacomiei si despotismului Irodului modern?

    http://www.romaniatv.net/proiectul-privind-vaccinarea-obligatorie-finalizat-la-sfarsitul-lunii-februarie-sanctiunile-intro_269525.html#n

  18. Fratii mei rosii, prin anii ’70 se faceau vreo 3-4 vaccinuri, acum s-a ajuns la 40-50… Autismul de la 1 la 10 mii a ajuns la 1 la 100 copii in USA… Daca se continua in stilul ultimilor 20 de ani, se va ajunge la 1 din 2 copii in 2030… Chiar asa, nu ne dam seama ca nu exista autism printre copiii nevaccinati (vezi populatia Amish)?… Autismul face RAVAGII deja, cat toate bolile celelalte periculoase la un loc… Tot se da vina pe ADN etc… Explicati-mi si mie atunci cum se face ca fetita mea mijlocie este autista, iar baiatul cel mare si sora mai mica cu 2 ani sunt normali… Explicati-mi si mie de ce fetita mea are poze si filme in care se comporta absolut normal pana la 2 ani si la 2 ani si o luna este o „leguma”, care pur si simplu nu-si mai recunoaste parintii, nu mai vorbeste, se invarteste in cerc cu orele, se ascunde in dulapuri si sertare unde sta cu orele etc…

Lasă un comentariu