Pandemia Sclavilor: „Santul” Vaccin si contractele secrete

In loc de introducere:

Art. 3.5.   Prevederi legale specifice pentru distributia de catre Statele Membre

Ca o regula generala, detinatorii autorizatiilor de marketing [punere pe piata] sunt responsabili pentru folosirea [efectele] produselor lor atata vreme cat aceste produse sunt folosite in termenii stipulati de autorizatia de punere pe piata.

Statele Membre pot autoriza temporar distribuirea unui produs medical neautorizat, ca raspuns la raspandirea unui agent patogen, raspandire confirmata SAU SUSPECTATA. Aceasta prevedere acopera situatiile de pandemie, asa cum este pandemia cu virusul A (H1N1) 2009. Intr-un astfel de caz, detinatorii autorizatiei de punere pe piata, producatorii si profesionistii din sanatate NU POT FI subiectul nici unei plangeri civile sau adminstrative pentru nici o consecinta rezultata din folosirea unui vaccin atunci cand aceasta folosire a vaccinului neautorizat a fost recomandata sau ceruta de catre o autoritate competenta ca raspuns la o situatie de pandemie. Aceeasi prevedere se aplica SI IN CAZUL IN CARE UTILIZAREA  UNUI PRODUS MEDICAL AUTORIZAT, asa cum sunt medicamentele antivirale si vaccinurile sunt recomandate dincolo de conditiile [initiale] de autorizare ( ex indicatii, grupe de varsta ). Aceste prevederi se aplica INDEPENDENT de tipul de autorizare, national sau Comunitar (23).

In articolul publicat de The Flu Case in data de 24 octombrie 2009 apare o mentiune interesanta:

Suedia are un contract cu GSK si acest contract a fortat Suedia sa cumpere  o anumita cantitate de vaccinuri ( 18 milioane de doze) in cazul unei pandemii de nivel 6 declarate de OMS.

Producatorul vaccinului (GSK) si ceilalti producatori ofera consultanta OMS-ului referitor la declaratiile referitoare la pandemie. Autoritatile suedeze au recunoscut recent ca, datorita anumitor parti din contractul – inca secret – cu producatorul vaccinului, au fost obligate sa comande vaccinul.

CINE poate obliga un stat independent  sa cumpere un vaccin / medicament si sa-l distribuie populatiei?

Desi „studiile” vanturate prin presa de catre producatori ( chiar NU am incredere in acele studii) aratau ca o singura doza de vaccin este suficienta pentru a determina titrul de anticorpi considerat (standard) ca ar induce protectie, de ce Suedia a fost obligata sa cumpere 18 milioane de doze, la o populatie de 9 milioane ?

In articolul de azi ( The Flu Case ) apare despre Elvetia, o tara cu 7.5 milioane de locuitori, acelasi gen de informatie:

Ziarul elvetian Le Matin a criticat decizia guvernului de a cumpara 13 miioane de doze de vaccin antigripa porcina pentur populatia de 7.5 milioane de locuitori, desi expertii din sanatate ca vaccinarea a 2 milioane de oameni ar fi suficienta pentru a opri pandemia.

In plus, cotidianul noteaza ca aceste contracte incheiate intre guvernul elvetian si companiile farmaceutice Novartis si GlaxoSmithKline sunt confidentiale si nimeni nu stie termenii precisi si conditiile de cumparare ale acestor vaccinuri de la fabrici situate in afara Elvetiei. [..]

CINE SI CUM poate forta guverne sa faca asa ceva?

CUM de o companie farmaceutica are atata putere incat sa se joace un pic cu guvernele unor tari precum Suedia si Elvetia? Probabil la fel este si in celelalte tari; intrebarea ramane valabila.

Cei ce se joaca in felul acesta nu-s atat de multi. Cum este posibil ca miliarde de oameni sa fie prostiti de o mana de oameni?

2 responses to “Pandemia Sclavilor: „Santul” Vaccin si contractele secrete

  1. Pingback: Pandemia Sclavilor: “Sfantul” Vaccin si contractele secrete – 2 « Nostrabrucanus

  2. Pingback: Pandemia Sclavilor : “Sfantul” Vaccin si efectele neconsiderate « Nostrabrucanus

Lasă un comentariu