Let’s Do it, Romania! – A inceput cartarea gunoaielor

Detalii mai multe aici : Incepem cartarea si ne inscriem pentru curatenie! 🙂

Incepem in sfarsit cartarea! 🙂

Stim ca am mai “inceput-o” de 2 ori pana acum, dar daca vine si maine un viscol neasteptat peste noi, deja o sa trag concluzia ca ne aflam in Zona Crepusculara si ca nu mai are rost sa ne agitam in vreun fel sau altul.

Asadar, weekendul acesta – 10-11 aprilie – incepem cartarea oficiala, in judetul Cluj! Le multumim clujenilor pentru ca au fost harnici si s-au inscris in numar mare si speram sa fie un exemplu pozitiv si pentru locuitorii celorlalte judete. 😉

Probabil ati observat deja, dar nu am apucat sa anuntam oficial, asa ca iata: am urcat pe site informatiile si formularele necesare inscrierii pentru actiunea de curatenie de pe 25 septembrie! 🙂  – le gasiti aici: http://www.letsdoitromania.ro/curatenia/ – nu fiti timizi, completati cu spor! 😀

Asa cum spuneam insa si in buletinul pe care l-am trimis membriilor cauzei de pe Facebook, etapa curateniei depinde in totalitate de cea a cartarii pentru ca proiectul sa fie cu adevarat reusit. Avem nevoie de harta deseurilor nu numai pentru a ne organiza eficient in ziua curateniei ci si pentru a putea estima necesarul de resurse – atat resurse umane, cat si materiale (saci de gunoi, manusi, etc.).

Asa ca relansez si aici invitatia de a va inscrie pentru actiunea de cartare  –http://www.letsdoitromania.ro/cartarea/

Din pacate inca mai sunt judete unde nu avem nici macar 5 oameni inscrisi…

Va astept cu pareri si impresii. Presimt ca o sa fiti putin surprinsi de modalitatea de inscriere pentru curatenie, dar lamurim orice  neclaritate. 🙂

M-am tot uitat pe bloguri, pe cele cateva ziare ce au inceput sa scrie despre actiunea ”Let’s Do It, Romania!” pe forumuri etc si carcoteala romanilor este in floare. Avea dreptate Oana Bratila cu titlul articolului de pe blog … un nume mai potrivit al actiunii poate ca ar fi fost “Let’s Do It, Cârcotelia!”

Pe langa carcoteala exista totusi voluntarii deja inscrisi, grupurile de fani de pe facebook si twitter, entuziasmul celor care cred ca este posibil. Ca si cum am avea 2 Romanii, una formata din victime ofticate ce nu mai obosesc sa-si reinoiasca statutul de victime ruland la nesfarsit in mintea lor critici, asteptari si viitoruri pentru care n-au facut nici un pas ( chestii de genul „guvernul ar trebui ..”, „nesimtitii care vor face mizerie dupa ..” etc etc. ) si oameni liberi, suverani, pentru care Romania nu este doar o adresa in buletin si nici ceva exterior lor ci si-au asumat scurt ca ei sunt Romania si totul depinde de ceea ce fac ei.

Ma intreb daca trusturile de presa vor fi in stare sa treaca peste bunele lor obiceiuri si sa se uneasca pentru a sprijini aceasta actiune. Zilele trecute discutam cu cineva de la un trust de presa si-mi spunea ca o astfel de actiune nu este o stire noua, nu face rating bla bla bla. Hmm… victimele ratingului si zero iteres pentru Romania curata, libera si populata de oameni cu initiative. Dar mult interes pentru gunoaiele umane ale Romaniei, poapularizate prin mass media de nu mai ai ce ziar sa citesti sau un post tv la care sa te uiti.


Lasă un comentariu