Mais ou sont les docteurs d’antan?

Adica cei pentru care oamenii si conteaza si nu sunt interesati numai de executarea ordinelor si de primirea banilor de la internationale.

Unde sa fie? In Franta, Belgia, Germania, UK, Italia. Medicii, cercetatorii din aceste tari, magistratii, avocatii se misca si apara libertatea si sanatatea. Daca ma gandesc la efectele scualenei, as putea spune ca apara viata oamenilor. Nu-i nimic special cu acesti medici, cercetatori etc .. doar ca au constiinta. Pe la noi n-am prea auzit voci care sa se ridice; ba am auzit mai ieri intr-un spital un deplin acord, precum un cor, ca personalul sanitar sa se lase vaccinat. Sa fie la ei!

Hai sa vedem ce se intampla in Franta si Belgia. Am ales aceste 2 texte cu redare integrala din cauza a cateva pasaje. Vedeti voi mai jos:

FRANTA

Page 1

CRI-VIE
Coordination d’associations, de médecins, de scientifiques, de juristes,
pour la recherche et l’information transparentes en matière de santé
3bis, rue Henri Faisans. 64 000 PAU. Tél : 05 47 41 50 22
cri-vie@neuf.fr
Le 3 septembre 2009
Madame Roselyne BACHELOT
Ministre de la santé
Objet : Gestion de la menace de pandémie

Doamna Ministru,
Ca urmare a lecturarii planificarii logistice a campaniei de vaccinare impotriva noului virus A(H1N!) precum si a unei informatii confidentiale venite de la un sindicat medical, va adresam acest al cincilea mesaj

In mesajul adresat tuturor prefectilor si directorilor de agentii regionale de spitalizare , domnul Brice Hortefeux,  Ministru de Interne si dumneavoastra semnalati ca “ primele AMM-uri ar putea fi livrate in septembrie”, perimetrul exact al acestor autorizatii nefiind cunoscut ” In particular, chestiunea de includere a copiilor si a adolescentilor sub 18 ani ramane deschisa si nu este, de asemenea, exclus, ca si campul de AMM-ul sa difere de la un vaccin la altul.

Precizati de asemenea ca “pentru o vaccinare in masa cu un vaccin nou, exigentele de farmacovigilenta sunt majore” DAR modalitatile de punere in practica a acestei farmacovigilente sustinute sunt inca in curs de definire. (n.tr.: scrisoarea este din data de 3 septembrie .. si daca pe 3 septembrie inca se discuta partea de farmacovigilenta – adica ce conditii trebuie sa indeplineasca produsul si producatorul – atunci avem o problema! )

Evocati de asemenea “amestecul de antigen si aditiv pentru cel putin doua dintre vaccinuri”. In aceasta informatie confidentiala se spune ca aceasta vaccinare pentru sanatatea publicata de la toamna va fi o simpla repetitie pentru evaluarea unei alte vaccinari de mare amploare si din nou un adevarat pericol a aparut.” (n. tr. ??????  si eu care credeam ca succesiunea de vaccinare mentionata de site-uri categorisite ca fiind dubioase este exagerata .. se pare ca stiau ei ce stiau) Este adaugat faptul ca “ vaccinul va avea un nou aditiv foarte puternic ceea ce va impune o farmacovigilenta foarte stransa “.( n.tr. .. ooops .. in traducere asta suna cam asa: ne asteptam la multe surprize legate de efectele adverse ale acestui aditiv nou)

Puteti, doamna Ministru, sa ne confirmati ca primele AMM-uri ar putea fi livrate in septembrie, insemnand faptul ca procedurile au fost sensibil scurtate, exclusiv in interesul laboratoarelor si in detrimentul persoanelor care vor fi vaccinate inaintea terminarii testelor  nereusite si care vor servi, in consecinta, drept cobai?

Chiar si OMS recunoaste graba si imprudenta in aceasta situatie : ”in criza de timp, datele clinice sunt inevitabil limitate la momentul la care se va incepe administrarea vaccinurilor contra gripei pandemice. Testele de inoculare si eficacitate vor trebui deci urmarite DUPA inceperea administrarii.”  ( .. deci stie toata lumea ca-i vorba despre experiment in masa )

Noul adjuvant nu a fost niciodata utilizat pe scara larga , reactiile imprevizibile fiind de temut (sindromul Guillain-Barré, in special chiar mai frecvent decat la vaccinul sezonier ) dar si pe termen mediu si lung (scleroza multipla in placi si maladii auto immune) in timp ce testele au fost nereusite. Vaccinul anti meningo-encefalitei  Ticovac nu a trebuit sa fie retras de pe piata in 2001 la mai putin de 14 luni de la lansare datorita efectelor secundare grave, date de prezenta albuminei si a mercurului ?

Page 2

Ne puteti asigura ca acest ultim aditiv nu a fost utilizat pentru fabricarea acestor vaccinuri pandemice? Care sunt cele doua vaccinuri la care a fost adaugat acest nou aditiv foarte puternic ? Au fost efectuate teste clinice pe aceste vaccinuri la care a fost adaugat acest aditiv?

Acest ultim aditiv oare este MF59 sau altul pe baza de scualena? Ce va indica farmacovigilenta umana pentru acest aditiv responsabil de encefalo-mielita si de boli imune la soareci?

Care ar putea fi, pe de alta parte, efectele asupra sistemului imunitar, al celor 3 doze de vaccin antigripal in cateva saptamani, impotriva gripei sezoniere in septembrie, urmate de 2 doze de vaccin antipandemic, la interval de 3 saptamani, 1 luna mai tarziu? Cu inevitabila cadere a raportului T4/T8 la unii subiecti timp de aproape 3 luni, in special la persoane fragile, decompensarile nu sunt oare de temut pentru cei care vor primi cele 3 doze incepand cu sfarsitul lui septembrie ?

In timp ce Dl Antoine Flahaut , epidemiologist, director al scolii de inalte studii de Sanatate Publica din Rennes estimeaza pe buna dreptate ca “ Nu dispunem de un singur studio probator – din cunostintele mele – asupra eficacitatii vaccinului utilizat ca barierea epidemica (dispunem insa de numeroase studii ce pun in lumina difuzia epidemiei prin vaccinare, fie ca se numeste variola, rujeola, polio sau din nou gripa )Dl. Bruno Machou. sef de serviciu boli infectioase la CHU Toulouse recunoaste ca in caz de vaccinare obligatorie vom avea cateva duzini de mii de cazuri cu patologii imputate vaccinului, cum am avut scleroza multipla asociata vaccinului de hepatita B”

Ca si colegii infirmieri din UK si din Hong Kong, sindicatul asistentilor medicali  SNPI CFE-CGC estimeaza ca o vaccinare masiva contra unui virus gripal relativ benign prezinta riscuri prin faptul ca un vaccin dezvoltat foarte rapid si un aditiv susceptibil de a declansa maladii autoimune, remediul risca sa fie mai rau decat boala.

Ati ignora, deci doamna Ministru, ca datorita in special vaccinarii impotriva hepatitei B desfasurata la intamplare, frecventa sclerozei multiple a trecut de la 20.000 in 1994 la 80 000 in 2006 ? Oare noi nu am putea, nu ati vrea sa oprim un nou scandal sanitar mult mai grav decat cel a hepatitei B prin cumulul de injectii, din moment ce un studiu american de la Universitatea Maryland desfasurat pe animale ne semnaleaza ca virusul nu trebuie sa sufere mutatii ( France info 2 septembrie)?

Aceasta campanile de vaccinare pe care o planificati pentru toamna nu va fi, oare , o repetitie generala inaintea unei alte vaccinari de mare amploare ?

In asteptarea unor raspunsuri clare la acest ansamblu de intrebari si la cele precedente – pe care si le pun cetatenii – si in absenta carora putem recurge la sesizarea in justitie inainte de izbucnirea scandalului – ramane la dispozitia dumneavoastra si va rugam sa primiti, doamna Ministru toate sentimentele noastre respectoase.

Christian RASSON
Dr Marc VERCOUTERE
Farmacist
–––––––––

Mai jos sunt cetatenii cei care au luat la intrebari Guvernul tarii respective. Noi ce asteptam? Mai bine strangem cate 1 leu de la 1 milion de oameni si platim un avocat 🙂

–––––––––

BELGIA

Cetatenii interpeleaza Guvernul cu privire la gripa.

03.09.09 – 15:24

Un grup de cetateni preocupati de problematica actuala a pandemiei mondiale de gripa AH1N1 a adresat 10 intrebari gurvernului Belgian despre diferitele aspecte ale vaccinarii prevazute pentru a contracara virusul.

Discursul duplicitar adoptat , spun ei, de autoritati si media, ridica numeroase intrebari. “Mesajele trimise catre populatie sunt mai mult decat alarmante. O zi ne spun sa nu ne ingrijoram ca nu este nimic grav, iar a doua zi ne spun sa ne cumparam un loc de veci in cimitire pentru a preveni ravagiile virusului. Mesajele sunt atat de contradictorii incat cetatenii sunt complet pierduti si panicati” explica docturul Gaublomme membru al initiativei cetatenesti.

Intrebarile grupului de cetateni se indreapta in special asupra eficacitatii vaccinului in caz de mutatii ale virusului, a nocivitatii componentelor vaccinului precum si asupra necesitatii si costului. “Care va fi compozitia exacta a vaccinurilor alese? Se pare ca unele vaccinuri au riscul de a contine aditivi si conservanti recunoscuti a fi toxici. Si pentru ce se vrea introducerea unor legi exceptionale pentru vaccinare desi practica medicala este, in general, bine acceptata de populatie ? Pentru ce aceasta vointa de a constringe populatia sa se vaccineze ?” se intreaba Mari Rose Cavalier fost deputat valon.

Credibil, un vaccin atat de rapid creat?
“Rapiditatea cu care vaccinul a fost pus la punct ridica, de asemenea, semne de intrebare. Cum pot fi siguri ca efectele secundare grave nu se vor manifesta pe termen lung ? Vaccinul este oare fiabil ? De ce sunt incluse in vaccinare grupele de risc cum ar fi femeile insarcinate in acelasi timp fiind excluse in timpul cercetarilor ? Vor servi oare drept cobai ? “ intreaba dr. Gaublomme.

Costul pe care il va reprezenta vaccinarea suscita de asemenea anumite incertitudini. “Mai mult de 12 milioane de doze de vaccine au fost comandate de guvern. Daca vaccinul se va dovedi in final neutilizabil, cine va raspunde de banul public cheltuit? Guvernul ii va rambursa? Guvernul va prevede o indemnizatie pentru victimele vaccinului ? Deoarece, in orice caz, vor exista victime ale vaccinului.” Indica Sophie Meulemans, victima a vaccinarii. Si doctorul Gaublomme  isi reaminteste episodul de vaccinare masiva a 46 de milioane de americani impotriva gripei porcine din 1976 pentru o pandemie care nu a avut loc niciodata; o vaccinare care a generat 500 de cazuri de paralizie de tip Guillain-Barré si mii de plangeri de despagubiri de sanatate.

“Noi estimam ca este de datoria autoritatilor sa aduca probe pentru intreaga populatie ca au evaluat in mod real si de maniera riguroasa si contradictorie raportul beneficiu – risc al acestor viitoare vaccinuri “ estimeaza Marie Rose Cavalier.

Calea juridica

Membrii initiativei cetatenesti asteapta raspunsuri clare de la guvern in urmatoarele 10 zile, in lipsa carora va face probabil apel la justitie. “Daca pana pe 15 septembrie nu avem raspunsuri la intrebarile noastre, o parte din cetateni vor decide probabil sa se adreseze tribunalelor, deoarece guvernul nu a raspuns demersurilor noastre, deci nu si-a indeplinit misiunea de informare, ii vom constringe sa raspunda pe calea altor institutii lae statului” a explicat Me Georges-Henri Beauthier.

Persoanele doritoare sa ia la cunostinta textele si intrebarile trimise guvernului, pot cere informatii pe adresa de email initiative.citoyenne@live.be .
––––––––––––

Noi romanii ce asteptam? Sa-i apuce criza de contiinta pe guvernanti si sa declare  „stiti, dragii mei romani .. era cat pe ce sa va transformam in cobai dar ne-a cotropit mustrarea de cuget … habar nu aveam ca avem si asa ceva” ???

–––––-

Alte surse:

Guvernul francez planuieste vaccinarea fortata a intregii populatii

1 responses to “Mais ou sont les docteurs d’antan?

  1. Fiica mea a fost grav afectata de vaccinul ANTIRUBEOLA si RAPELUL ANTI-DIFTERO-TETANIC. Am de gand sa chem in instanta Ministerul Sanatatii. Pentru aceasta actiune am nevoie de un avocat foarte bun si luptator antisistem. Daca ma puteti ajuta cu informatii, va rog contactati-ma.

    Link:
    http://dacia.forumotion.net/medicina-f3/armament-virusologic-sau-vaccin-de-imunizarei-imunizarea-hepatita-b-t349.htm

    Va multumesc si va doresc succes in toate intreprinderile

Lasă un comentariu